21
  • AgentKis
    #21
    "Esélytelen a YouTube a televízióadókkal szemben?" Szemben igen, de mellettük elvan. A helyén kellene kezelni a dolgokat. Ez így olyan mint azt mondani: esélytelen a slag az eső ellen.
  • shownomarcy
    #20
    Youtube-on én sem nagyon nézek ~15 percnél hosszabb videókat. A tömörítés tényleg fura, ha letöltöd, töredéke a mérete is az eredeti feltöltöttnek. Bár ők biztos profibb módon tömörítenek...(de eleve nem véletlenül kis ablakban indul alapértelmezetten...)

    Én szoktam tévét nézni, bár tudom, hogy divat szapulni. De ez sem különbözik az internettől szerintem. Minden megy rajta egyaránt, megtalálhatod, hogy téged mi érdekel. Tudni kell keresni. A neten ugyanúgy több van a hülyeségből is, mint a minőségi tartalomból.

    Le vagyok maradva, pc-m van csak. Hifi hangfalak rákötve. A tévé tényleg sokkal kényelmesebb bizonyos esetekben, minden egy gombnyomásra megy, ha mondjuk már elalvás előtt vagyok, magától kikapcsol, nincs alapzaja, net sebességet nem foglalja le stb. Ezt az egyszerűséget nem is a youtube működése miatt nem lehet utánozni, hanem a hardver, a tévé ennyivel egyszerűbb. (De másnak biztos kényelmesebb hardver/szoftver megoldása van youtube stb netes tartalmak nézésére, mint nekem.)
  • morden2
    #19
    Magamon vettem észre egy számomra új jelenséget, miszerint már nem a TV megy a háttérben, hanem youtubeon a zene (amit én szeretek), közben olvasgatok, csetelek stb) este lefekvésnél sem a tv-t nézem, hanem youtubeon természetfilmeket, TV már nem is kell)
  • narumon
    #18
    Én se nézek túl sok tévét, de még véletlenül sem youtube-al pótolom. Akkor ugyanazt csinálnám csak pepitában. Ha filmet vagy sorozatot nézek akkor azt sem youtube-on teszem. Youtube nálam még mindig a keresgetős csatorna; egy egy videoklippet, reklámot, mixet, eseményt szívesen megnézek rajta (leginkább felvételről), de nem gondolom, hogy helyettesítheti a TV-t.
  • barret
    #17
    Azt is írhatták volna,hogy hány évesek voltak azok,akik alapján döntöttek.
    Mert szerintem a fiatalok sokkal inkább nélkülözni tudják a tv adásokat.
    Én sokkal jobban elvagyok a youtube videokkal,mint a szar tv műsorokkal...
    Heti 1-2!!! óra tv nézés az átlagom.
  • mgenya911
    #16
    Bejelentkezés és beállítások (fogaskerék ikon) be kell jelentkezni... és akkor választhatsz a "megtekintendő videók" és a "saját feliratkozások" között, az elsőt elindítod és ha vége akkor jön a következő. Az első a nézett videóid alapján próbál találni neked tetsző tartalmat, a második pedig a feliratkozásaid friss feltöltéseit adagolja.
  • Ferrer
    #15
    Ha Európa el van öregedve, az USA még inkább, a vezetékes net sebessége az ország igen sok részében fele az itteni átlagnak is. Szerintem van, ahol szélessávú net sincs elérhető, sőt biztos..
  • Ferrer
    #14
    De hol van ez a folyamatos műsor? Én csak keresni tudom kb. ugyanazt mint a sima YT oldalon, csak más elrendezésben.
  • Gerygrey
    #13
    Viszont a Youtube-on találok is tartalmat, a tévében meg valahogy soha.
  • Lollerka
    #12
    tegyuk hozza, h europa elegge el van oregedve, nicns mindenhol szelessavu net, a szolgaltatok ugy vagnak at mindenkit ahogy akarnak...

    en speciel nem nezek TVt, sportmusort online streamen

    az elottem szolokhoz csatlakozok az erosen szelektalt musorokrol ugyanis a gyormom kifordul ha X bullshiteket kell nezni es hasonlo nyalanksagokat, esetleg valami szappanoperat vagy valosagshowt... nem nagyon kot le a TV ilyen kinalattal, lehet ezert nem megy a YT tv?
  • sanyicks
    #11
    Nekem van esélye a youtube-nak, én okostv-n youtube-ról nézem újra a polip című sorozatot, meg néha discoverys ngc-s műsorokat, amire jobban el tudok aludni mint a normál tv adásra ahol is 5 percenként kurva hangos reklámblokk jön...

    Ha nagyobb lenne a választék, és teljesen legális, még fizetnék is érte.

    A youtube keresőjét pedig sajnos nem igazán lehet értelmesen használni a guglin megszokott keresőszavas módszerrel, ugyan is a yt keresője nem ugyan az mint a "nagy", hanem egy SZAR. Úgy látom hogy úgy keres, hogy a beírt szavak bármelyike benne legyen a találatban, ellentétben a gugli keresővel ahol alapon úgy keres hogy a teljes kifejezés benne legyen de lehet állítani is.

    Minőség HD videoknál nem valami nagy szám, a bud spencer terence hill filmek 1080p változatai siralmasak, olyan mintha 480p lenne. De van pár értékelhető minőségű HD film is, de igazán jó minőségű HD-t eddig még csak a vimeo-n láttam.
  • Tetsuo
    #10
    "Pontosan, a TV az mamár egy alap aláfestés mindenhez."
    Az emberek 90%-ánál. ;)

  • csimmasz
    #9
    Pontosan, a TV az mamár egy alap aláfestés mindenhez.
    Megy ha böngészik az ember, ha kajál, ha főz vagy akármi.
    Az Olaszoknál a torrent kevésbé megy mint MO on, E-mule meg streaming megy, csak a streaming is körülményes, külön progrem letöltést igényel ami virusos, meg mindenféle szemetet rak a gépre, gondolom sokan beleuntak, meg pár oldalt le is kapcsoltag gondolom.

    HA a youtube is a TV egyszerűségét és kényelmét adná akkor sokkal nagyobb lenne a felhasználói bázis és több időt menne a tV helyett is.

    Én a NG, discoveri műsorokról rendszerint lemaradok ezért inkább Zoutube on nézem őket.
  • Tetsuo
    #8
    Az emberek 90%-áról van szó, mint mindig. Neked a tv sem ad jó musort, mert erosen szelektálsz.
  • Molnibalage
    #7
    Aha. És akinek nincs feliratkozása? Az én feliratkozásaim alapján meg kétlem, hogy bármi értelmeset be tudna adni. 5 helyre vagyok feliratkozva.

    Hollywoodnewsagancy
    ThePianoguys
    Egy Outerra fejlesztő accountjára
    A DCS MiG-2bisz moduljának készítőjének accountjára.

    Ez alapján 100%, hogy semmi hasonlót nem tud belőni. Még, ha feliratkoznék pár haditechnikai videókat tartalmazó accountra még akkor is lefogadnám egy sörbe, hogy szar filmeket tolna be...
  • esemve
    #6
    köszi, tényleg nem ismertem :)
  • mgenya911
    #5
    www.youtube.com/leanback

    ezt sokan nem ismerik. youtube tv. a feliratkozásaid alapján állítja össze a műsort és folyamatosan játssza. :)
  • Atyuska
    #4
    A Youtube minősége enyhén szólva is túltömörített. Legjobb esetben is hiába Full HD, ha a tömörítési hibák rendesen látszódnak, s ráadásul bizonyos idő elteltével a Youtube a feltöltött videok tartalmát tovább rontja, hogy még kevesebb helyet foglaljon.
  • esemve
    #3
    Ráadásul YT-n tudatosan kell ugye keresni a tartalmakat, míg a tv-t bekapcsolom és megy. (Mondom ezt úgy, hogy az elmúlt 3 hónapban jó ha ment összesen 4 órát)
  • esemve
    #2
    Nincs az már oylan messze. Eddig ugye probléma volt, hogy élő dolgokat nem lehetett streamelni és ha jól tudom akkor még ma is csak korlátozott, hogy kik tudnak ilyet youtubeon. A másik, hogy bár egyre több rendes műsoros csatorna van, de ezek többsége nyelvi okok miatt nem feltétlenül népszerű minden országban, idő kell amíg itthon is kialakul az a minőségi csatornamennyiség ami már képes kielégíteni a "tv nézési vágyát" az embereknek. Sajnos még tényleg kevés a jó csatorna, ha pedig kivesszük a gameplay vonalú dolgokat, akkor alig marad valami.
  • AgentKis
    #1
    Véleményem szerint ezért a tartalom csak kis részben felellős, míg nagyobb részben a kezelés "bonyolultsága" a hunyó. A TV-zésnél (ami sokszor nem is önmagában álló cselekmény, hanem egyéb elfoglaltság (főzés, evés, takarítás, szundikálás) kiegészítője, nem kell bajlódni billentyűzettel, egérrel, csak 1-2 gombot kell "nyomogatni" a távirányítón, ami semmilyen szellemi terhelést nem igényel, szemben azzal, amikor keresőszavakon, címeken kell gondolkodni, ezeket keresőbe gépelni majd a találatokból váloganit a megfelelőt. Ez szerintem a kereskedelmi rádiózásra is ugyanúgy igaz...