Szekeres Viktor

Júliusban csak ötször megyünk moziba

Ezúttal nincs júliusi uborkaszezon, de míg az előző hónapokban 8-10 megtekintésre érdemes film is volt a magyar mozikban, ezúttal csak nagyjából ötöt találtunk.

Melyik júliusi hazai mozis premier<br> érdekelt legjobban?
  • A magányos lovas
  • Tűzgyűrű
  • RIPD - Szellemzsaruk
  • Nagyfiúk 2
  • Gru 2
  • Farkas
  • Valamelyik a többi közül.
Felvezetés és az előző hónapok méltatása helyett vágjunk is a hazai júliusi mozifilmes kínálat közepébe. Négy mozis hetünk lesz júliusban, az egyik épp ma kezdődött el és öt premierfilmet szállít. A prímet természetesen Amerika fogja vinni, minden bizonnyal a Gru 2. (Despicable Me 2) lesz a hét legnézettebb filmje, de Sandra Bullock és Melissa McCarthy akciókomédiája, a Női szervek (The Heat) is jól kell, hogy teljesítsen. Az igényesebb filmek kedvelői is válogathatnak: az olasz A lány és a költő (Io sono Li) egy Olaszországba emigrált kínai lányról szóló szép, emberi történet, a Dal Marionnak (Song for Marion) egy jópofa és kötelező angol komédia sztárszereposztással egy nyugdíjas énekkarról, míg a Toszkán szépség (La prima cosa bella) ugyancsak egy olasz vígjáték, melynek története évtizedeken keresztül ível.


Július 11-től jön a nyár egyik nagy bukása (legalábbis Amerikában), a szörnyű kritikákat kapó A magányos lovas (The Lone Ranger) Johnny Depp főszereplésével - azért akkorát nem hasalt a film, mint mondjuk a John Carter vagy a Csatahajó, de nagyon messze lesz bevétel tekintetében a kezdeti elvárásoktól. Egy másik, sokak által bukásnak várt film, a Tűzgyűrű (Pacific Rim) is ekkor mutatkozik be itthon - ha Guillermo del Toro filmje elhasal, akkor óriásrobotok filmben csak a Transformers további epizódjaiban lesznek láthatóak. Ellenben, ha siker lesz, akkor más stúdiók is megpróbálkozhatnak hasonlóval. A két nagyszabású film mellett két kisebb is bemutatásra kerül. Az egyik Giuseppe Tornatore (Puszta formalitás, Cinema Paradiso, Az óceánjáró zongorista legendája) új filmje, a Senki többet (La migliore offerta) Geoffrey Rush, Jim Sturgess és Donald Sutherland főszereplésével, Ennio Morricone zenéjével egy idősödő férfi és egy visszahúzódó lány szerelméről. A Péntek Barcelonában (Una pistola en cada mano) pedig egy spanyol, beszélgetős komédia nyolc férfi szerelmi életéről.


A július 18-ára kiíer három premiert hamar le lehet rendezni. Érkezik a nyár harmadik bukásesélyes nagy költségvetésű filmje, a R.I.P.D. - Szellemzsaruk (R.I.P.D.), mely jópofa előzetese egy az egyben a Men in Blacket idézi meg. Láthatjuk Adam Sandler legsikeresebb filmjének, a Nagyfiúknak a folytatását, Nagyfiúk 2.-t (Grown Ups 2), valamint a Piszkos melókat (The Liability), mely egy angol krimi Tim Roth főszereplésével.


Július 25-én hat újdonság kerül a magyar mozikba. Ezekből kettő kommerszebb amerikai film, bár az előjelek alapján sem a Farkas (The Wolverine) című képregény-film, sem pedig a Paul Rudd és Tina Fey főszereplésével készített Vizsga két személyre (Admission) nem fog kasszát robbantani. Ezek mellé érkezik Franciaországból az 1900-as évek elején játszódó Renoir (Renoir), mely az ismert festőről szól, Dél-Amerikából Az osztag (El páramo) című dzsungelharcos horror, a Szerelem, örökség, portugál (La cage dorée) című portugál komédia (már csak azért is kötelező, mert itthon igen kevés portugál film kerül bemutatásra), valamint a kanadai az Első éjszaka (Nuit #1), mely egy egyéjszakás kaland története, ami pár órát ölel fel.


Hányszor voltál moziban júniusban?
  • Egyszer sem
  • Egyszer
  • 2-3-szor
  • 4-5-ször
  • 5-nél többször
Az augusztus már most látható, hogy igen mozgalmas lesz, 25-30 premierfilmmel, tehát majd minden napra fog jutni egy bemutató. A gyerekeknek a Repcsik és a Hupikék törpikék 2 érkezik, a folytatásfilmek és a képregények rajongóinak a Kick-Ass 2 és a RED 2, a nagyszabású kommersz filmek kedvelői az Elysium - Zárt világnak és az Elnök végveszélyben című akciófilmnek tapsolhatnak, a fantasy hívei láthatják a Percy Jackson: Szörnyek tengerét és a A végzet ereklyéi: Csontvárost, az ínyencek pedig többek között az HBO tévéfilmjét (Túl a csillogáson), Neil Jordan vámpírfilmjét (Byzantium) és a Pain & Gaint Michael Baytől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #9
    8-10 megtekintésre érdemes film júniusban? Az elég perverz. Szerintem egy filmbolondon kívül senki nem megy ennyit moziba. (De még lehet, hogy filmbolond se)
  • xido #8
    Az egész címet nem értem..12 filmet sorol fel,miért csak 5ször menne az,akit mindegyik érdekel pl?..Majd Viktorka szabja meg,hányszor megyünk max?:)
  • AZTA #6
    Leszokhatna már a cikk írója erről az ömlesztett zagyvaságról. Mindig úgy kell mazsolázni...
  • Dynamic #4
    Unalmas, hogy minden hónapban ezzel jöttök. A kérdés azokhoz szól, akiket érdekel valamelyik film. Akit meg nem érdekel egyik sem, az csendben marad és nem szavaz. Nem olyan bonyolult.
  • Ender Wiggin #3
    a szavazásból hiányzik az EGYIK SEM opció.
  • AndrewT #2
    nem tudunk valami újat a Drága Elza című magyar alkotásról? legutóbb tavaly áprilisban jött a filmből egy tréler, amin már eleget megmutattak ahhoz, hogy az ember joggal gondolhassa azt, hogy közel a premier. január-februárban ráadásul évfordulóra dobhatták volna moziba, de azóta sincs semmi hír felőle :(
  • Voronyezs #1
    Nem hinném hogy a Tűzgyűrű hatalmas bukás lenne. Nyilván nem az lesz az évszázad akciófilmje, de nem hinném hogy a rendező elvtárs Avatarnyi összeget remél a filmjétől. Szépen csendben kaszálnak 2-300 millió dollárt és ennyi.