Szekeres Viktor

Ritka sikeres az új Stephen King-tévésorozat

Hatalmas sikerrel mutatkozott be a sorozat, melyben egy láthatatlan burok ereszkedik egy amerikai kisvárosra, elvágva azt a külvilágtól.

Nézni fogod az Under The Dome-ot?
  • Igen, biztos, hogy bepróbálom.
  • Esetleg. De csak, ha jókat olvasok róla.
  • Nem, kizárt. Ilyeneket nem nézek.
Brian K. Vaughan, ismert, sőt kultikus képregényíró, aki tévéírói szüzességét a Lost - Eltűntekkel veszítette el, eredetileg egy prémium csatornára, a Dexternek, a Borgiáknak és a Kaliforgiának is otthont adó Showtime-ra tervezte feldolgozni Stephen King A búra alatt (Under The Dome) című regényét. Az érdekesnek tűnő történet azonban végül nem a Showtime-on kötött ki, hanem az azonos tulajdonosi körbe tartozó CBS-en, mely hétfőn be is mutatta a 13 részes első szezon nyitóepizódját.


A King-rajongók természetesen már akkor aggódni kezdtek a sorozat miatt, amikor megtörtént a csatornaváltás, ugyanis nem elég, hogy A búra alatt egy igen konzervatív adón talált új otthonra (melynek húzósorozata az NCIS, az NCIS: Los Angeles és a Helyszínelők), de még a premierre is csak nyáron került sor. Márpedig a nyári sorozatpremierek általában nem szoktak sok vizet zavarni a nagyobb csatornákon, s hacsak nem kanadai a széria, akkor a zömük egy szezon után ki is múlik.

Az Under The Dome azonban nagy meglepetést aratva olyat produkált, amire 2007 óta nem volt képes friss sorozat nyáron - 13 millió nézőt ültetett le a képernyők elé. S bár nyilvánvalóan ezen nézők közül nem fog mindenki maradni a folytatásra, a nagyszerű start kézzelfogható reményekkel kecsegtet a túlélést illetően. Most már csak az a kérdés, hogy az írók képesek lesznek-e felnőni a marketingesek teljesítményéhez, akik remekül eladták a sorozatot.


A sorozat készítői természetesen több évadra terveznek, rengeteg rejtéllyel készülnek, de ígéreteik szerint általában az aktuálisat mindig meg fogják oldani, mielőtt egy újat vezetnének be. Sőt, azt tervezik, hogy valamikor az elkövetkező szezonokban akár a regényt szerző Stephen King-et is felkérnék egy rész megírására - a horroríró egyelőre természetesen nem vesz részt komolyabban a kreatív munkálatokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jamboox #15
    Aztán A köd mér vót vacak?
  • Inquisitor #14
    Szerintem a "Hasznos holmik" minisorozat sem volt annyira rossz.
    És talán a Rémkoppantók sem lett volna az, ha nem hagynak ki egy halom szereplőt és történést ...
  • zetortraktor #13
    Ez nem muvi. És arról, hogy egy városra ereszkedik egy bura.
  • EnxTheOne #12
    mirö szo ez a muvi? mer mindenho irlyák hogy lösz, de hogy mirül fog szoni arro senki nem ir
  • Zenszkij #11
    Ha neked a Halálsoron, a Ragyogás (1980), a Kedvencek temetője I., a Remény rabjai, a négy részes Évszázad vihara, az 1408, a Tortúra vagy A langolierek az idő fogságában művek megfilmesített változata nem tetszett akkor rendkívül nagy ízlésficammal rendelkezel. Javaslom a Hello Kitty kalandjait figyelmedbe, az a neked való színvonal.

    Azt aláírom, hogy a Cujo, A köd, a Borzalmak városa vacak. De egy Halálsoronra azt mondani, hogy minősíthetetlen?

  • mutantleg #10
    Es akkor az lesz majd a vege az elso evadnak hogy Simpsonek homokozajan at elmenekulnek?
  • MrGer #9
    "Ki is hajítottam a televíziómat még 11 éve. Nem is hiányzik." - GRATULÁLOK! én még "csak" a 7.évnél járok... :D
  • Déta #8
    Megnéztem egy pár Stephen King regényei alapján megfilmesített művet. Minősíthetetlen volt. (Kezdve a "Halálsor"-ral, ami ugye top listás még ma is.) Ezeknél sokkal jobb alkotások születtek, úgyhogy ennek a sorozatnak a megalkotása is értelmetlen. De hát... a pórnépnek ez kell. Színvonalas filmet csak elvétve látok. Ki is hajítottam a televíziómat még 11 éve. Nem is hiányzik.
  • zetortraktor #7
    Ne tudd meg, de van olyan sorozat, amiben egy évad egy napot fed le. Durva, mi?
  • zetortraktor #6
    Komolyan ennyire pistike vagy, hogy azt hiszed, nem próbálták meg?