Szekeres Viktor

Megérkezett A hobbit 2 első előzetese

Beindult a marketinggépezet, előbb a plakát, majd az előzetes is megérkezett A hobbit: Smaug pusztasága című Peter Jackson-filmhez.

Mi a helyzet veled?
  • Láttam A hobbitot és bejött.
  • Láttam A hobbitot és nem tetszett.
  • Nem láttam A hobbitot.
Itthon jelen állás szerint az amerikai bemutató előtt egy nappal, december 12-én kerül bemutatásra A hobbit: Váratlan utazás folytatása, A hobbit: Smaug pusztasága (The Hobbit: The Desolation of Smaug). Ez ugyan még mindig azt jelenti, hogy fél év választ el minket a premiertől, de ilyenkor azért már illik megkezdeni egy nagyobb produkció kampányát. Más kérdés, hogy van-e olyan ember, illetve potenciális néző, aki 1.) nem hallott még Peter Jackson filmjéről, 2.) annyira bizonytalan, hogy előzetes kell neki annak eldöntéséhez, hogy megnézi-e a második részt.


Szóval beindultak a marketingesek, a fenti előzetes előtt nem sokkal láthattunk a nagyon szép plakátot, valamint az első képet a forgatás helyszínéről. És nemsokára valószínűleg sokak örömére megérkeznek a munkálatokról szóló első produkciós videók is, melyek segítségével a nyitó epizód előtt is végig lehetett kísérni a filmesek és a színészek munkáját.

A fenti kérdést megválaszolva egyébként a második rész kampányának van tétje, hiszen A hobbit: Váratlan utazás fogadtatása közel sem volt akkora hozsannázással teljes, mint A gyűrűk ura-filmeké. Hogy ennek az eltúlzott várakozás volt-e az oka, a technikai újítások nehézkes befogadása, vagy esetleg valóban a film minősége, azzal kapcsolatban valószínűleg igencsak megoszlanak a vélemények. Konkrét választ természetesen csak decemberben fogunk kapni, amikor kiderül, hogy miképp alakulnak a bevételek, hogy nő vagy csökken az érdeklődők száma, vagyis, hogy az első rész nézői közül hányan tartanak a második epizóddal, illetve hány olyan néző csatlakozik a mozizók köréhez, aki DVD-n, BD-n, tévében vagy egy formában otthon tekintette meg az első epizódot.

Megnézed A hobbit 2-t?
  • Igen. Moziban.
  • Igen, de csak otthon.
  • Nem hiszem.
Mindez számok nyelvére lefordítva annyit jelent, hogy A hobbit: Váratlan utazás Amerikában 303 millió dollárig jutott el, a világ többi országában pedig 714 millió dollár bevételt hozott, így az eleinte papírformának tetsző egymilliárd dolláros összbevételi álomhatárt éppen, hogy csak sikerült átlépnie. Ha a film amerikai teljesítményét nézzük, akkor megállapíthatjuk, hogy jóval kevesebben látták, mint a Gyűrűk ura-epizódok bármelyikét, hiszen még a leggyengébben teljesítő A gyűrű szövetsége is 315 millió dollárig jutott jóval alacsonyabb jegyárak és 3D-s felár nélkül. Nemzetközileg már más a helyzet, ugyanis A hobbit az első két GYU-epizódnál jobban teljesített Amerikán kívül, de A király visszatér 742 millió dollárja már elérhetetlennek bizonyult számára.

Az eredeti tervek szerint 2014. nyarán mutatták volna be a harmadik Hobbit-filmet, a The Hobbit: There and Back Again, de végül elhalasztották fél évvel a startját, így 2014. december 17-től láthatják az amerikaiak, mi pedig valószínűleg egy nappal korábban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #29
    csak irónia volt...

    aki szerintem ezen fennakad, az olyan aki azt hiszi hogy minden alanyi jogon jár neki, és mindenki a szolgája ("maifiatal")
  • Venom T #28
    Értem köszi! Vagyis nem, mert akkor ezeknek a fényében nem érem, hogy a végső összecsapásnál a Fekete kapuk előtt miért is jelennek meg, illetve miért kapják fel a Hobbytokat a végzet hegyének pusztulásakor?
    Ez kicsit ilyen logikai bukfencnek tűnik.
    De igazából ez legyen a legnagyobb baja a Tolkien műveknek, ettől fügettlenül még a könyvek zseniálisak.
  • Vamp17 #27
    A sasos temara van egy sokkal logikusabb valasz... Tudjuk, h kb minden intelligens lenyre Tolkien világában hatassal van a gyuru. (A hobbitokra ugye, "aratatlanságuk" miatt kevesbe.. bar gollam ebben kivetel) nyilvan a sasokra is hathassal van... ahogy Gandalf nem kockaztathatta meg, h az emberek vagy a torpök vigyek a gyurut, úgy azt sem, h a sasok... lett volna az barmilyen egyszeru is...
  • WhiteStar #26
    1. kérdezd tolkient.
    2. nem mai a sztori. egy picit.
  • gombabácsi #25
    nem értem mit képzelnek a sasok, kötelességük segíteni, ezt minden mai fiatal tudja

    hogy lehet ilyen logikátlan könyvet írni?
  • sandor8206 #24
    + ha jól emlékszem addig tart az "országuk" amíg viszik őket, tovább nem mennek
  • Darth Sith #23
    Kb ez a lényeg. A sasok úgy gondolják, hogy nem az ő dolguk az, hogy ott "lenn" háborúznak, már a hobbitban és a LOTR-ben sem. A hobbit során is azért segítettek nekik, mert a sasok vezére véletlenül távolról kiszúrta az égő fákat az erdőben, amikor gandalfék menekültek előlük és odament megnézni. mivel látta, h gandalf az, és tartozott neki, ezért segített. de ezen kívül nem akart beleavatkozni a harcukban, ezért nem viszik őket tovább és a LOTR-ben is ezért nem avatkoznak közbe, mondhatni nem igazán érdekli őket a háború.
  • WoodrowWilson #22
    Nincs igazán jól megmagyarázva. A sasok azért avatkoznak be mert, utálják az orkokat, nem azért, mert segíteni akarnak a törpöknek vagy Frodónak. Egyedül Gandalf a haverjuk, meg neki asszem tartozik a sasok főnöke. Ha jól emlékszem, csak simán nem akarják tovább vinni őket tovább, mert nem az ő dolguk. Kicsit ellenszenvesnek is hatottak a könyvben.
  • Venom T #21
    No offense!
    Én elolvastam a Gyűrűk ura trilógiát, bevallom a Hobbit-ot nem, de számomra nem derült ki, miért is nem Sasokkal közlekednek...
    A szem meg Nazgul meg minden az ok, a trilógiában, de itt a Hobbitban ezt én sem igazán értettem.
    Kifejtenéd bővebben?

    Köszönöm!
  • gombabácsi #20
    pedig egy mai fiatalnak szolgája mindenki, a sas is
    és minden ingyen jár nekik