Szekeres Viktor

Amerikában a magyar Sherlock Holmes

A 2012 januárjában bemutatott Sherlock Holmes nevében című magyar ifjúsági film bekerült az április hónapban Los Angelesben tartandó Family Film Festival versenyprogramjába.

Nem volt ugyan túl sikeres itthon a tavaly év elején bemutatott Sherlock Holmes nevében című magyar ifjúsági film, azonban úgy tűnik, az alkotás nem tűnik el a süllyesztőben, ugyanis nemsokára egy újabb filmfesztiválon vehet részt, a Los Angelesben megrendezésre kerülő Family Film Fesitvalon. A filmnek nem ez az első külföldi bemutatója, május végén már szerepelt a csehországi Zlin Filmfesztiválon, illetve augusztusban a romániai The Rooster’s Joy International Festival of Films for Children programjában. Romániában ezen kívül bemutatásra került a Filmtett fesztiválon a Magyar Filmnapok programban. Ezeken kívül bekerült a 2013 tavaszán tartandó stockholmi Nemzetközi Filmfesztivál és a brüsszeli Fantastic Film Festival programjába, valamint forgalmazóra talált Japánban.


A 20 millió forintból, állami támogatás nélkül készült film 2012. január 26-án került a magyar mozikba. Az alkotás két Sherlock Holmes-rajongó kisfiú és egy kislány nyári kalandjait meséli el, melyek során visszaszerzik a kisváros gyerekeinek elrabolt álmait. A főszerepeket Szénási Kristóf, Ungvár Ádám és Kugler Nikolett elsőfilmes gyerekszínészek játszották, epizódszerepekben pedig feltűnt Gáspár Tibor, Karalyos Gábor és Tahi-Tóth László is. A film betétdalát a Fool Moon énekegyüttes szolgáltatta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!