Szekeres Viktor

Jövő héttől itthon 2012 legjobb filmjei közül kettőt láthatunk

Egész januárban és februárban remek filmeket láthatunk a hazai mozikban. A jóságok sora tizedikén kezdődik el, amikor is megnézhetjük a Napos oldalt és A messzi dél vadjait.

Ahogy az várható volt, az idei év első pár hónapja is nagyon erős lesz filmes szempontból, hiszen januárban, februárban és márciusban rengeteg olyan alkotást láthatunk, melyeket a díjszezon miatt az év vége felé mutattak be Amerikában. Jövő hét csütörtöktől, azaz január 10-től azonban két olyan remek film érkezik meg a magyar mozikba, amelyeket nem speciálisan az Oscarra gyártottak.


Egyrészt láthatjuk Bradley Cooper és Jennifer Lawrence romantikus drámáját, a Napos oldalt (Silver Linings Playbook), mely 20 év után ismét Oscar-jelöltséget hozhat Robert De Nirónak, valamint bemutatásra kerül A messzi dél vadjai (Beasts of the Southern Wild), mely a tavaly Sundance fesztivál egyik közönségkedvence volt. (Harmadik filmként a dán Jagten (The Hunt) lett volna itt, azonban a premier, mintha eltűnni látszana... Thomas Vinterberg cannes-i díjas és Európai filmdíj-nyertes drámáját valamikor biztos megnézhetjük.)


Arról nem is beszélve, hogy jövő héttől láthatunk két közönségkedvenc filmet, az animációs ParaNormant, valamint a Dreddet. Valamilyen szinten mindkettő megosztja ugyan a közönséget, de ha valaki úgy ül be rájuk, hogy az előzeteseket látta, így tudja, hogy mire számíthat, akkor szinte biztos, hogy nem fog csalódni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!