Szekeres Viktor

Itt a Trónok harca 3. évad első igazi előzetese

A rajongók nagy örömére a Trónok harca ismét világpremierként kerül a hazai HBO képernyőjére. Az új szezon ráadásul hosszabb lesz, mint az előzők.

Nézed a Trónok harcát?
  • Igen.
  • Tervezem, hogy elkezdem.
  • Néztem, de abbahagytam.
  • Engem ilyesmi nem érdekel.
Nem kapkodta el az HBO. A Trónok harca 3. szezonja Amerikában március 31-én kezdődik el, azonban az első valódi előzetesre február végéig kellett várnunk. Persze korábban kaptunk bőven egyéb anyagokat, werkfilmeket, a forgatás hátterét bemutató videókat, az új karakterekkel foglalkozó filmecskéket, de mégiscsak ez volt az, amit mindenki várt. És ha már megérkezett az előzetes, akkor kötelező is megnézni. Egyszer. Kétszer. Sokszor. És vágni a centit.


A türelmetlenebb sorozatnézőknek ismét jó hírünk van, hiszen az HBO tartva magát a hagyományokhoz, újfent kvázi világpremierrel ajándékozza meg a hazai rajongókat. A Trónok harca 3. évad ugyanis alig fél nappal az amerikai bemutatót követően április elsején már megtekinthető lesz itthon. Konkrétumokról még nincs információnk, de vélhetően akárcsak tavaly, először feliratosan láthatják a nézők az új epizódokat, majd egy-két hetes késéssel magyar szinkronnal is. Persze a részek nem csak tévében lesznek elérhetőek, hanem digitálisan is, az HBO GO-nak köszönhetően.


Mint azt már minden rajongó tudja, a Trónok harca 3. évad George R.R. Martin regényciklusának harmadik könyvét fogja lefedni - de csak részben, hiszen a Kardok vihara második felét a negyedik szezon fogja feldolgozni, már persze ha az HBO igényt tart rá. (Erre minden bizonnyal már az első pár epizód után fény fog derülni.) Az epizódok száma az évadban továbbra is tíz maradt, azonban a tervek szerint ezúttal nem "csak" 52-53 perc lesz az átlagos hosszuk, hanem 56-58 perc, ami azt jelenti, hogy nagyjából egy résznyi játékidővel több anyagot fogunk kapni a mostani évadban, mint eddig. Sőt, a szezonfinálé előfordulhat, hogy a 60 perces játékidőt is át fogja lépni.


Hogy nézed a Trónok harcát?
  • Magyar szinkronnal.
  • Eredeti hanggal.
Valószínűleg egyébként nem kell aggódnunk a sorozat jövőjéért, hiszen a 2,7 milliós átlagnézettségű első évadot egy 3,8 milliós nézettségű második követte és a napokban elért DVD-eladási rekordból, valamint a legális digitális letöltések csúcsdöntéséből arra lehet következtetni, hogy a széria újabb rajongókat szerzett magának. Ráadásul az is megnyugtató hírnek számít, hogy a két készítő, David Benioff és DB Weiss nyáron két évvel meghosszabbította HBO-val kötött szerződését, ami azt jelenti, hogy az esetleges 4. évadot is az ő vezetésükkel fogják készíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #19
    "Ezzel nagyon sokan így vannak"

    Ebből is látható, hogy durván nincs fogalmad ezekről a dolgokról. Nem csak azért, mert magadból indulsz ki, hanem azért is, mert éppen ezért lehet reprezentatív a minta. Ha nem válaszolsz, az is válasz.
  • gforce9 #18
    Csak az a gond ezze a nézettségmutatóval, meg a közvéleménykutatásokkal, hogy eleve már az definiál egy embercsoportot, aki hajlandó ilyenben részt venni. Én pl eleve elhajtanám a közvéleménykutatót a francba. Kutassa az anyját az ingyenélője. Ezzel nagyon sokan így vannak. Innentől kezdve viszont a kutatás egyátalán nem reprezentatív. Tehát az ebből eredő statisztika egy nagy kamugombóc.
  • NovaTerra #17
    *mindenhol
  • NovaTerra #16
    Közvélemény kutatás így működik minden, nem csak náluk. Megkérdeznek X embert és azt vetítik ki a többségre. Soha nem fognak mindenkit megkérdezni, hogy szereti-e a barack illatú sampont. De, ha 200-ból 180 18-35 év közötti azt mondja igen, akkor megállapítják, hogy a 18-35 év közötti lakosság 90% szereti a barack illatú sampont.
  • Andrews2007 #15
    Görögország és Magyarország is olykor-olykor nem épp legigazabb adatokat küldte el állítólag a EU-nak, na erre is jó a statisztika! :)

    Egy egyén, egy ember nem tárgyiasítható, a statisztikák megmondják 5-10 ezer emberből, hogy 8-10 millió mit gondol? Ezt azért nehéz, remélhetőleg a többség nem birka? Na jó sajnos van olyan egyén is biztos. :)
    Minden egyén mást gondolhat egy filmről, egy pártról stb, más biológiai folyamatai lehetnek ezért ezekről pl nehézkes statisztikát csinálni.

    No de a témához is vágva én már nagyon várom a 2. évadot DVD-n. Csak lehetne olcsóbb mint 7700 ft. :)


  • Kferro #14
    Emberek, ha egyik nap megy a hasam, másik nap meg szorulásom van, akkor végső soron rendben van az emésztésem, igaz? Mármint a statisztika szerint. :)
  • Andrews2007 #13
    Mindegy nem érdemes fejtegetni. Én 2-3 szakembertől hallottam és egy közgazdász professzortól véleményt és tény szám és nem statisztika adatokat. De biztos igazad van.
  • kalapos01 #12
    Az jó, ha túlzónak tartod, mert a nézettségi adatok szerint valamivel több mint 1 millióan nézik.

    Viszont amit leírsz, abban rengeteg a hiba. Nem gondoltad át. Szinte egyik dolog sem úgy van, ahogy eddig gondoltad.
  • Andrews2007 #11
    Én csak túlzónak tartom a 2 millió nézőt.
    Az ismerősöm statisztika szakra járt és volt pár helyen gyakorlaton és ott látta a felfizetéses módszert, s nem egy pártnál derült ki régebben hogy 1-1 közvélemény kutatóval jóban vannak ha érted.
    De hogy tovább menjek egyik ügyintéző halkan megjegyezte hogy 18-40 es korosztályban igazából 50% körüli a munkanélküliség persze 10% jön ki egészben és 25% az egyetemisták közt a statisztikákban. A statisztikával másítani lehet könnyen, egyszerűen formálható általa a vélemények sora is formálható. Ahogy volt közgazdász tanárom mondta nem sokat ér a statisztika ebben a formájában legalábbis.
    Az országos átlag fizetést is szimpla összeg összeadásból csinálják összeadják a leggazdagabbak ultra nagy fizetését és a kicsik kevéske fizetését ezért utálják sokan azt az eredményt is ami kijön, mert hamis. Ugyanis nem a legtöbbször előforduló fizetést mutatja ami lenne az IGAZI statisztika, hanem csak egy szimpla átlagot. Aki statisztikában dolgozik védni is fogja ez természetes. A Barátok Közt szereplői is dicsőítik műsorukat értelemszerűen.
  • morden2 #10
    A statisztikus ismerősöd, még kicsit foglalkozhatna veled, mert az elmondásod szerint se neki, se neked gőzöd nincs a statisztikáról ( bocs hogy nem témába vágóan szóltam hozzá)