19
  • kalapos01
    #19
    "Ezzel nagyon sokan így vannak"

    Ebből is látható, hogy durván nincs fogalmad ezekről a dolgokról. Nem csak azért, mert magadból indulsz ki, hanem azért is, mert éppen ezért lehet reprezentatív a minta. Ha nem válaszolsz, az is válasz.
  • gforce9
    #18
    Csak az a gond ezze a nézettségmutatóval, meg a közvéleménykutatásokkal, hogy eleve már az definiál egy embercsoportot, aki hajlandó ilyenben részt venni. Én pl eleve elhajtanám a közvéleménykutatót a francba. Kutassa az anyját az ingyenélője. Ezzel nagyon sokan így vannak. Innentől kezdve viszont a kutatás egyátalán nem reprezentatív. Tehát az ebből eredő statisztika egy nagy kamugombóc.
  • NovaTerra
    #17
    *mindenhol
  • NovaTerra
    #16
    Közvélemény kutatás így működik minden, nem csak náluk. Megkérdeznek X embert és azt vetítik ki a többségre. Soha nem fognak mindenkit megkérdezni, hogy szereti-e a barack illatú sampont. De, ha 200-ból 180 18-35 év közötti azt mondja igen, akkor megállapítják, hogy a 18-35 év közötti lakosság 90% szereti a barack illatú sampont.
  • Andrews2007
    #15
    Görögország és Magyarország is olykor-olykor nem épp legigazabb adatokat küldte el állítólag a EU-nak, na erre is jó a statisztika! :)

    Egy egyén, egy ember nem tárgyiasítható, a statisztikák megmondják 5-10 ezer emberből, hogy 8-10 millió mit gondol? Ezt azért nehéz, remélhetőleg a többség nem birka? Na jó sajnos van olyan egyén is biztos. :)
    Minden egyén mást gondolhat egy filmről, egy pártról stb, más biológiai folyamatai lehetnek ezért ezekről pl nehézkes statisztikát csinálni.

    No de a témához is vágva én már nagyon várom a 2. évadot DVD-n. Csak lehetne olcsóbb mint 7700 ft. :)


  • Kferro
    #14
    Emberek, ha egyik nap megy a hasam, másik nap meg szorulásom van, akkor végső soron rendben van az emésztésem, igaz? Mármint a statisztika szerint. :)
  • Andrews2007
    #13
    Mindegy nem érdemes fejtegetni. Én 2-3 szakembertől hallottam és egy közgazdász professzortól véleményt és tény szám és nem statisztika adatokat. De biztos igazad van.
  • kalapos01
    #12
    Az jó, ha túlzónak tartod, mert a nézettségi adatok szerint valamivel több mint 1 millióan nézik.

    Viszont amit leírsz, abban rengeteg a hiba. Nem gondoltad át. Szinte egyik dolog sem úgy van, ahogy eddig gondoltad.
  • Andrews2007
    #11
    Én csak túlzónak tartom a 2 millió nézőt.
    Az ismerősöm statisztika szakra járt és volt pár helyen gyakorlaton és ott látta a felfizetéses módszert, s nem egy pártnál derült ki régebben hogy 1-1 közvélemény kutatóval jóban vannak ha érted.
    De hogy tovább menjek egyik ügyintéző halkan megjegyezte hogy 18-40 es korosztályban igazából 50% körüli a munkanélküliség persze 10% jön ki egészben és 25% az egyetemisták közt a statisztikákban. A statisztikával másítani lehet könnyen, egyszerűen formálható általa a vélemények sora is formálható. Ahogy volt közgazdász tanárom mondta nem sokat ér a statisztika ebben a formájában legalábbis.
    Az országos átlag fizetést is szimpla összeg összeadásból csinálják összeadják a leggazdagabbak ultra nagy fizetését és a kicsik kevéske fizetését ezért utálják sokan azt az eredményt is ami kijön, mert hamis. Ugyanis nem a legtöbbször előforduló fizetést mutatja ami lenne az IGAZI statisztika, hanem csak egy szimpla átlagot. Aki statisztikában dolgozik védni is fogja ez természetes. A Barátok Közt szereplői is dicsőítik műsorukat értelemszerűen.
  • morden2
    #10
    A statisztikus ismerősöd, még kicsit foglalkozhatna veled, mert az elmondásod szerint se neki, se neked gőzöd nincs a statisztikáról ( bocs hogy nem témába vágóan szóltam hozzá)
  • NovaTerra
    #9
    Álljunk már meg egy percre. :) Ők 10 ezer fő statjából következtetnek az országosra. Ez szerinted nem helytálló. De te 400 fő ismerősödből következtetsz országosra, az már megállja a helyét. Ez úgy működik, hogy van egy kis szerkezet, ami elküldi az adatokat és valóban azt vetítik ki országos szintre. Ezek az emberek pénzt kapnak ezért. De nem bemondásos alapon történik az egész, hogy mit néztem aznap. Persze ezzel is leeht csalni, ha nagyon akarnak.
    Egyébként általában 1-2 millió között van a nézettsége. És valóban sokan nézik. Emlékszem fősulin is leég sok csaj nézte, mert megszokták, hogy nézik. Olyanok, akikről eszébe se jutna az ember. Szóval én nem lepődnék meg, ha nem is rendszeresen, de 10-ből 2 ember nézné. Azért elég sokan tudják ki a az a Szabó Zsófi és Berényi Miklós.
  • Andrews2007
    #8
    Nem azt mondtam hogy ketten nézik össz. hanem hogy az ismeretségi körömben. Az más kérdés, hogy hazudik e valaki de azt te ki nem deríted csak úgy messziről. :)
    Kb ennyi biztossággal megbízhatók a 10 ezer főn bemutatott statisztikai adatok. Egyik ismerősöm meg oda járt olyan szakra s látta hogy mi van belül. :)
    Biztos sokan nézik de nem hinném hogy 2 millión tizen néhány éve!!! 200 ezer inkább mint 2 millió.
    Vagy akkor ennyire lebutult az lakosság ha mégis igaz lenen az elszomorító. Elsősorban nem is az ab aj hogy szappanopera, hanem hogy közben szellemek térnek vissza meg naponta cserélik le a szereplőket (újságokban van benne sajna pl metropol) stb ez bármely sorozatban cancel-t vonna maga után sokak számára.
  • gombabácsi
    #7
    mondjuk a yutub nézettség hamisításáról nemrég voltak cikkek :D

    én megértem hogy fizetős a hbo, de akkor is valahogy nem stimmel az arány...
    nem hiszem hogy a barátok köztöt hamisitják, simán elhiszem hogy 3 milla vagy több napi nézője van
  • zetortraktor
    #6
    Ketten vallják be? És az mit jelent? Semmit. Nyilván sokkal többen nézik, mint amit az adatok mutatnak. Nem hiszem, hogy komolyan olyan álomvilágban élsz, hogy azt hiszed, hogy nem rohadt sokan nézik azt a sorozatot. Vagy azzal akarod folytatni, hogy csak két ismerősöd olvas bulvárlapokat, így azokat sem veszi senki, csak két ismerősöd hallgat gagyi magyar popzenét, így a youtube-adatokat is hamisítják, hogy csak két ismerősöd Alkonyat rajongó, így azokat a filmeket sem nézik rohadt sokan, és csak két ismerősöd olvas rém gagyi könyveket?

    Elég elvetemült logika. Az meg van, hogy az SG-s filmes tévés topikban, melyek a legnépszerűbb témák?
  • Andrews2007
    #5
    Plusz 18+-os a sorozat! :)

    Attól még az igaz szerintem, hogy a BK nézettsége tele van kamuadatokkal. Ismeretségi körömben 2-en nézik kb a 400 emberből. :)

    Meg hát tudom egy statisztika szakos ismerősömtől, hogy megrendelésre mennek a nagy tévéknek, cégeknek, pártoknak stb a adatok. :)
  • NovaTerra
    #4
    Egy fizetős csatornán az szép nézettség amcsiknál is.
  • zetortraktor
    #3
    Ú, ez fájdalmas volt. Azért nem kíván akkor IQ-szintet ez a dolog.

    Meg fogsz döbbenni, de itthon is van sikersorozat 30 ezer nézővel. És Amerikában is van sikersorozat 300 ezer nézővel. Ha nem tudod megfejteni az okokat, akkor sok szomorú dolog fog érni az életben.
  • Skyline
    #2
    Lássuk csak..Úgy hogy a BK adatok kamuadatok?
  • gombabácsi
    #1
    valaki magyarázza meg nekem, hogy lehet az hogy egy siker amcsi sorozat pár milliós nézettségű, míg egy barátok köztöt is több millióan néznek?