Szekeres Viktor

Itt A hobbit-mozifilm magyar plakátja

Most már tényleg csak napok kérdése és láthatjuk, hogy Peter Jackson milyen filmet hozott össze J.R.R. Tolkien Hobbitjából. A filmtrilógia első részének már magyar plakátja is van.

Aki nyitott szemmel jár, az talán már látta is az utcákon A hobbit: Váratlan utazás (The Hobbit: An Unexpected Journey hivatalos plakátját, melyet mi is megmutathatunk. A hivatalosan 166 perces szinkronizált film Magyarországon világpremiert kap, december 13-tól lesz látható a mozikban hagyományos verzióban és 3D-ben is, de meg lehet nézni IMAX-formátumban és 48fps-ben is - utóbbi verziót itthon mindössze 3 mozi fogja vetíteni.

A nagy kérdés, hogy Peter Jackson meg tudja-e ismételni A gyűrűk ura hatalmas sikerét - esetleg túlszárnyalja-e azt. A 2001-ben, 2002-ben és 2003-ban bemutatott három Lord of The Rings-epizód Amerikában 315, 342 és 377 millió dollár bevételt hozott, világszerte pedig 556, 583 és 742 milliós bevételt könyvelhettek el a mozik és a forgalmazók. A harmadik rész, A király visszatér egyébként 1,119 milliárd dolláros bevételével annak idején minden idők második legsikeresebb filmjévé avanzsált a Titanic mögött. Ma már "csak" hatodik a listán, hiszen olyan alkotások kerültek elé, mint az Avatar, A bosszúállók, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész és a Transformers 3.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #12
    "Eleve a Gyűrűk Ura 1-2-3-nak volt az egyik legjobb szinkronja az elmúlt 20-30 évben."

    Ilyet ki képes mondani? Honnan tudod, hogy az Óriáspókok 2 nem kapott hatalmas szinkront? Ha láttad, nem szóltam.

    De tényleg nem volt rossz a szinkron, de rengeteg olyan dolog volt benne, amiért nem lehetett nagyon jó.
  • Andrews2007 #11
    Azért ne hülyézzük le azokat, akik szinkronnal fogják nézni esetleg, ha kérhetem. Eleve a Gyűrűk Ura 1-2-3-nak volt az egyik legjobb szinkronja az elmúlt 20-30 évben. Nekem régóta megvan dvd-n eredetin és láttam sokszor már felirattal és szinkronnal is és szerintem jobb lett a magyar szinkron kivételesen. Ez manapság ritka de 10 éve még néha jellemző volt.
  • Darth Sith #10
    nem azt mondtam, h csak az filmbuzibb, csak próbáltam utalni rá, hogy általában az szereti eredeti hanggal nézni a filmeket, aki inkább "filmértő" mint hobbi popcorn mozira járó, de látom, h lejött a lényeg amit mondani akartam és nem kötekszel.. :)
  • Csiki1991 #9
    A kompromisszum miatt lehetett volna feliratos is, de az már milyen duma, hogy csak az filmbuzibb, aki eredetiben néz filmeket? :?
  • Darth Sith #8
    Kissé botrányosnak tartom, hogy itthon összesen 3 helyen lesz HFR-ben, de egyik sem lesz feliratos, mind csak szinkronos. Tehát vagy megnézem feliratosan 2D-ben vagy minden más lehetőség szinkronos. Az egyik HFR verziót igazán meghagyhatták volna feliratosnak, pláne annak tudatában, hogy aki egyáltalán tudja mi az a HFR valszeg "filmbuzibb" mint az átlag mozibajáró aki meg annyira igénytelen, hogy szinkronnal akarja nézni és nem vágyik az eredeti hangra. Mert általában aki jobban otthon van ezekben, az van annyira igényes, hogy eredeti hanggal nézi a filmet, és az tudja mi az a HFR. Nem is értem ebben a koncepciót...
  • WoodrowWilson #7
    Pénzügyi szempontból van értelme inflációval (vagy valami más diszkonttényezővel) számolni. Két különböző időpontban keletkező pénzösszeget nem lehet tisztán összehasonlítani.
  • kalapos01 #6
    Lenne ma már, lenne ma már. Akkor kellett volna lennie, most már késő bánat. Milyen hülyeség már inflációval jönni, meg azzal, hogy mi lett volna ha? Pénzről van szó. Azt meg lehet számolni. Ha nézőszámot akarsz, akkor azt kell mondani és máris nem kell inflációt számolni. Minden filmnek akkor kell teljesítenie, amikor bemutatják és nem 20 év múlba utólag számolva.

    De itt van a Hobbit. Az kaphat mindenféle felárat, mégsem lesz a közelében sem.
  • Andrews2007 #5
    Igen tényleg leszomorító. Azért vannak előtte csak egyrészt 6-7 év allatt az inflációt nem számították bele másrészt azok a filmek mind-mind 3D-sen is mentek és esetükben olyan 50-60%-ban úgy nézték a nézők az kint Amerikában + 40% felár kb. A Király visszatér pl inflációval számolva olyan 1.5-1.6 milliárd dollár lenne ma már. S ebben még nincs 3D-s felár ha pl azzal is ment volna.
  • kalapos01 #4
    Te is megnézted őket, akkor meg mit csodálkozol? A birkák közé beállás nem zavart. Most meg zavar, hogy sok a birka. Vicces.
  • kidwao #3
    Elég elszomorító hogy ilyen silány filmek döntögettek azóta bevételi rekordokat.