Szekeres Viktor

Megvan, mi lesz Peter Jackson új filmje

Peter Jackson a Mortal Engines-könyvsorozatból tervez mozifilmet forgatni.

Peter Jackson rendezőként ugyan egyelőre még nem vállal munkát, producerként azonban ismét beizzította kreatív agysejtjeit. A filmes Fran Walsh-sal leporolta ugyanis Philip Reeve Mortal Engines-könyvsorozatának megfilmesítési jogait igazoló szerződéseket, amit jó pár éve vásároltak, s nemrég nekikezdtek a mozifilmes változat forgatókönyvét megírni, és a szkript Philippa Boyens közreműködésével nemrég el is készült. A tervek szerint a világszerte a Universal stúdió által forgalmazni tervezett film forgatása tavasszal kezdődne el Új-Zélandon. A filmet a régóta Jacksonnal dolgozó Christian Rivers rendezné. Neki ez lenne az első ilyen munkája.

Az itthon Ragadozó városok címen megjelent könyv hivatalos fülszövege a következő: "London újra mozgásba lendül. Otthagyja hatalmas talpnyomát a vadászmezőn, ahol a nagyobb városok kisebbeket hajszolnak, hogy aztán eltüntessék őket feneketlen gyomrukban. Ám London városa most nagyobb falatra vágyik, minden energiájával egy távoli cél elérésére törekszik, miközben egyre több szóbeszéd járja a MEDUZÁRÓL. Ide akar visszajutni Tom és Hester. Előbbi, hogy újra otthon legyen, utóbbi azért, hogy bosszút álljon. Mégis együtt kell működniük, együtt kell átvészelniük életveszélyes helyzeteket, miközben sejtelmük sincs, hogy milyen küldetéssel kerülnek újra a ragadozó nagyváros fedélzetére."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #3
    És még mondja valaki, hogy az emberek nem befolyásolhatók a reklámokkal. Van, aki csont nélkül következtet a marketingből.

    Maga a könyv, a Mortal Engines elég jó, főleg a páratlan kötetek, de ami igazán zseniális az a világ, a disztópikus társadalom, amit ábrázolnak benne. A gond az, hogy a filmben egy csomó mindent, főleg gondolatiság terén, neccesen lehetne megvalósítani. És kár lenne lebutítani a sztorit.
  • Zombee #2
    Jackson új-zélandi, szóval érthető, ha ott forgat. Szép tájakban nincs hiány, és mégis csak hazai pálya.
  • Yagami #1
    Komolyan, most már írok egy könyvet. Mi ez a fülszövegen lévő zagyvaság?? Még csiszolom egy kicsit az angol tudásom, aztán írok egy best-sellert. Vicc lett már ez az "írás"téma is manapság. Nem, nem olvastam a könyvet...nem is fogom.

    Jackson meg megint hol máshol forgatna(bábáskodna), mint Új-Zélandon. És mivel gondolom Weta Workshop, ezért megint csak egy Gyűrűk Urá-ra hajazó látványvilággal fog(nak) előrukkolni...már látom is a trailereket: the academy winner director Peter Jackson, the newbie director of nobody brings you...the unforgettable andventure in 2019, what change your life...bullshit, blablabla :) :)
    Utoljára szerkesztette: Yagami, 2016.10.26. 11:42:21