Szekeres Viktor

4 órás filmmé vágták össze A hobbit-trilógiát

Aki nem akar 9 órát szentelni A hobbit-trilógiára, az kevesebb, mint feleannyi idő alatt is megnézheti.

Nem lehet azt mondani, hogy Középfölde rajongói ne tennének meg minden azért, hogy nézhetővé varázsolják Peter Jackson, a profit reményében többszörösen felduzzasztott A hobbit-trilógiáját, ugyanis egy rajongó fogta a majdnem 9 órányi alapanyagot és összevágta nagyjából 4 óra hosszúságúra. Az új "verzióról", hogy az mikképp keletkezett, mi motiválta az elkészítését, s persze, hogy pontosan mit is tartalmaz, itt lehet olvasni bővebben.


Az első változat elkészülte után egyébként TolkienEditor az olvasói kéréseket és javaslatokat figyelembe véve készített egy újabb verziót is a zanzásított A hobbitból. Most már csak az a kérdés, hogy az általában ellentétesen gondolkozó Peter Jacksontól DVD-n mikor jelenik meg a gyűjteményes A hobbit-kiadás, melyen minden filmnek a bővített változata is elérhetővé válik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #11
    de várjál csak, a gyűrűk ura film nem követi ennyire szorosan a könyvet. én döbbenten olvastam és csak néztem, hogy ami a filmben epikus, meghatározó jelenet, az a könyveben fél oldal. (bevallom a filmet láttam előbb, mert kiskoromban elkezdtem ugyan, de annyira szar volt a stílusa, hogy képtelen voltam elolvasni - sokévvel később is csak az első könyvet szenvedtem végig...)
  • Archenemy #9
    "Aki amiatt sír,hogy túl hosszú az olvassa el a könyvet. A 3 részes film egy az egyben követi a könyvet"
    :O
    Szerintem inkább te olvasd el újra :)
  • e57 #8
    "A 3 részes film egy az egyben követi a könyvet ."

    Elég jól követi, de én szerelmi szálra és bosszúszomjas félkarú orkra nem nagyon emlékszem a könyvből. Igaz jó tíz évvel ezelőtt olvastam. Voltak benne ilyenek?
    A harmadik Hobbit filmet még nem láttam.
  • Lapajka #6
    Hát 12 órányi nyersanyagot, 4 órára redukálni sajnos valós veszteség nélkül lehetetlen... én inkább "végigszenvedem" a 9 órát... :D
  • Ender Wiggin #5
    a hobbit számomra olyan érzés volt, mintha kiadták volna az első trilógia kimaradt jeleneteit blue-ray extraként. melyeket jogosan vágtak ki annó. szar, szar, szar.
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2015.01.25. 21:08:50
  • bul07 #4
    Rossz filmből elég a vágott is :)
    Na a hobbit nekem ilyen, első két rész úgy tudtam megnézni hogy néhol bele bele pörgettem, mondjuk megnézni is azért néztem meg hogy álmodhassam hogy láttam
  • knightbali #3
    wow! Ha érdekelne valamilyen szinten is a film, akkor csak ilyen verzióban nézném meg. Szép kezdeményezés.
  • arty #2
    aki egy ilyen vágottat megnéz, az egy legalja, igénytelen paraszt.
  • gombabácsi #1
    én inkább minél hosszabb verziókat várok :)
    szerencsére jackson megadja ezt nekem :)