Szekeres Viktor

Máris megvan az új Star Wars-mozifilm írója

Oscar-díjas írót szerződtetett a Disney a hetedik Star Wars-mozi forgatókönyvének megírására. Azt még nem tudni, hogy a történet miről fog szólni, de úgy tűnik pár évtizeddel az eredeti trilógia után játszódik,

Pár napja a Vulture röppentette fel a hírt, melyet tegnap a Deadline meg is erősített: Michael Arndt fogja írni a hetedik Csillagok háborúja-mozifilm forgatókönyvét. A lap azt is hozzátette a hírhez, hogy eredetileg az volt a terv, hogy Arndt csak a több forgatókönyvíró egyike lenne, de jelen állás szerint teljesen egyedül fog dolgozni a szkripten.

Az író azzal szerezte meg a megbízást, hogy pár hónapja a stúdió felkérésére nem csak egy filmhez, hanem már eleve egy trilógiához adott be egy 40 oldalas vázlatot a Lucasfilmnek. Michael Arndt eddig két bemutatásra került mozifilm szkriptjét jegyezte: az első a Család kicsi kincse volt, melyért 2007-ben rögtön Oscar-díjat is kapott, ezt pedig a Toy Story 3-é követte. Azóta megírta az Oblivion című scifit, melyet 2013-ban mutatnak be Tom Cruise főszereplésével, s ő készítette Az éhezők viadala második részének (premier szintén 2013-ban), valamint a Phineas és Ferb mozis verziójának forgatókönyvét is (premier 2014-ben.)

A Vulture forrásai szerint egyébként a Disney azt tervezi, hogy visszahozza Luke Skywalkert, Leia hercegnőt és Han Solót is - természetesen idősebb kiadásban, az eredeti színészek részvételével, akik bár egyelőre még nem rendelkeznek szerződéssel, de informálisan már jelezték, hogy szívesen visszatérnének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #20
    Szerintem a I-III. epizódoknak Jar Jar Binks volt a legkisebb baja. A többi részben meg C-3PO és R2D2 ökörködik, szerencsétlenkedik állandóan. Ugyanaz... Ráadásul a IV-V. epizódokban sokkal több poénkodás van. Igaz, jobbak...

    Inkább főleg az a baja az ep I-III-nak (a IV-VI-hoz képest), hogy nagyon üresek. Egyedül a párbajok voltak lényegesen jobbak koreografálva, az tetszett (és persze a történet miatt is néztem). A régi trilógiában nem is volt párbaj-koreográfia, lényegében csak egymás fénykardját paskolták, azt is rövid ideig.

    Logikus, amit mondasz, de remélem, olyan emberekre bízzák a filmeket, akik nem szarják le az egészet, és nem akarják hazavágni a Star Warst...
  • Zoliz #19
    Szerintem összecsapott film lesz, hamar meg kell térülnie a 4 milliárd dollárnak amit a Disney átpasszolt Lucas nyugdijkasszájába. Nem kell, hogy film jó legyen, mert a név már eladja. A lényeg legyen benne néhány új kütyü, hogy meglódítsák a játékpiacot, bábok, legók, a mozi és BlueRay/DVD bevételek mellett. Csak gondolkozni kell. Kérek visszajelzést ha igazam van.

    Az új Star Wars rosszabb lesz mint Jar Jar Binkses és gyerekeknek fog szólni..
  • wraithLord #18
    Szerintem jó ez így, és nem feltétlenül kell a filmben is úgy kinézniük, mint a valóságban, hagyományos trükkökkel és egy kis digitális technikával simán fel tudják tupírozni a színészeket olyanra, amilyenre akarják (mint ahogy eddig is volt rá számtalan példa).

    Amúgy én nem ragaszkodom az eredeti színészekhez, csak olyan színészeket válasszanak ki, akik jól el tudják játszani ezeket a karaktereket... De ha az eredeti színészek jönnek, őket is szívesen "fogadom". Pláne, ha a koruknak megfelelő szerepet kell eljátszaniuk, mert akkor keresve sem találhatnának jobb színészeket a feladatra... :D
  • MerlinW #17
    Az 1976-os Ballantine által kiadott kötet az első kiadás. A magyar Kozmosz féle egy fillért sem ér.

  • MerlinW #16
    Monica Belucci is 49 éves...
  • Kferro #15
    "Legalább akkora romlást várok attól hogy Lucasnak nem lesz köze a a következő filmhez mint ami a könyveknél volt."
    Hidd el, még jobb filmek is lesznek ezek az új részek, mint ha Lucas írta, rendezte volna.
  • Gater #14
    Nekem Kozmosz Fantasztikus Könyvek sorozatba van meg. A Csillagok háborújába csak Lucas van feltüntetve.

    George Lucas - Csillagok Háborúja
    Donald F. Glut - A Birodalom visszavág
    James Khan - A Jedi visszatér
  • Karez #13
    Mert azt a könyvet valójában Alan D. Foster írta közösen Lucas-al. Ám végül az ő nevét tette ki. (de társírónak szerencsére be van jegyezve Alan is)
    Ha jól tudom 2005 környékén a második epizód környékén újra elővette a könyvet, és teljesen kiherélte. Nincsenek plusz monológok, információk, csak annyi, amennyit a special edition-ben is láthattunk. Belső monológok is egy kaptafára íródtak, így mindenkinek azt tudom ajánlani hogy az eredeti verziót szerezze be.
    (Galaktika könyvek, Móra kiadó 2-es nyomása, és a Valhalla Páholy verziók az érintetlenek)
  • Gater #12
    Nekem van egy első kiadásos Star Wars könyvem ami még a film előtt jelent meg és Lucas írta kicsit eltérő mint a film(+helyszínek +párbeszédek, rendkívül jó leírások). Szó szerint rongyosra olvastam, majd nagyon megörültem amikor megtaláltam a folytatásokat is első kiadásba.Olvasás közben rögtön föltűnt hogy valami nem stimmel. Megnéztem és láttam hogy a folytatás könyvet nem Lucas hanem az ő megbízásából egy másik író írta a "film" alapján. A végeredmény meg se közelíti az első könyv színvonalát. Legalább akkora romlást várok attól hogy Lucasnak nem lesz köze a a következő filmhez mint ami a könyveknél volt.
  • NEXUS6 #11
    Úgy hallottam végül sem Spielberg, sem JJ. Abrams nem vállalta, hogy megrendezze.

    Most Michael Moore-t keresik meg: