Szekeres Viktor

Mélyponton fejeződik be itthon a Doktor House

Egykor a legnézettebb sorozat volt a Doktor House, de az utolsó évadok remek epizódjait már szánalmasan kevesen nézték itthon és Amerikában. Ma véget ér.

Hogy nézted a House-t?
  • Eredeti nyelven.
  • Szinkronosan.
Amerikában májusban fejeződött be a Doktor House című sorozat, nálunk pedig a mai napon köszön le. A széria hazai és kinti, a Fox adón történő szereplésében közös, hogy gyengébb kezdés után csatornája legnézettebb sorozatává vált, hogy aztán nagyon alacsony nézettséggel, mondhatni dicstelenül intsen búcsút a nézőknek, ahelyett, hogy a csúcson távozott volna.


Persze a dicstelenség és a csúcs csak nézettségi szempontból értendő, még véletlenül sem minőségi kritériumok alapján - főleg azért, mert megoszlanak a vélemények. Volt, akik a kezdeti részeket tartották a legjobbnak, mások szerint a nagy változást hozó közbülső évadok sikerültek igazán jól, s megint mások a sokkal merészebb és érettebb, a karaktereket jobban kidomborító záró szezonokat élvezték leginkább. Mint például a mai nappal a végéhez érő nyolcadikat, melyben két új szereplő érkezett a távozó Lisa Edelstein (Dr. Cuddy) helyére, s ők új dinamikát kölcsönöztek a részeknek, melyek közül nem egy a legprímább House-epizódok panteonjában is helyet követelt magának.

Végignézted a sorozatot?
  • Igen.
  • Nem, csak 5-7 évadot láttam.
  • Nem, csak 2-4 évadot láttam.
  • Maximum 1 évadnyi részt láttam.
  • Egy részt sem láttam belőle.
A sorozatvégi remek epizódokat a csökkenő érdeklődés miatt azonban sem itthon, sem Amerikában nem látták már túl sokan. Így történhetett meg az is, hogy a Doktor House-nak nem egyszerűen véget vetetettek az alkotók, amikor még sikeres volt, hogy nagy durranásnak számítson a búcsú, hanem a Fox csatorna döntött, hogy a nem tolerálja tovább a széria nézettségét, ugyanis a csökkenő reklámbevételek, valamint a kábeltelevíziós ismétlések egyre kevésbé kompenzálták a sorozat jókora költségvetését. Azt a költségvetést, mely 2011/12-ben még úgyis az egyik legmagasabb volt a futó szériák között, hogy a 8. évad elején jelentős mértékben csökkentették. (Ezért kellett távoznia a fent említett Edelsteinnek, s ezért szerepelt kevesebb epizódban a többi főszereplő.)

Hiába akarta folytatni tehát a sorozatot a 9. évaddal a készítő David Shore, a széria egyik fő kreatív embere, Katie Jacobs, valamint a bulvárpletykákkal ellentétben Hugh Laurie is, a Fox csak arra adott lehetőséget, hogy pár epizódban lezárják a történetet. Azt a történet, melyről még mindig nem tudhatjuk, hogy hepienddel vagy tragédiával fog-e zárulni - illetve annyi bizonyos, hogy lesz egyfajta negatív felhangja, hiszen azt már megtudtuk, hogy Dr. Wilson halálos beteg, s csak pár hónapja van hátra.

Itthon a TV2 21:20-as kezdéssel kezd bele utoljára a Doktor House-ba, az epizód címe 'Mindenki meghal' lesz és abban biztosak lehetünk, hogy a nézőket több meglepetés is fogja érni benne, többek között visszatérő szereplők formájában. Az RTL az esetleges sikert a Házasodna a gazda című reality új epizódjával próbálja megakadályozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lacyb #17
    Konkrétan csak annyit írtam zetortraktor hozzámszólására, hogy
    Én vagyok a hülye hogy leállok egy traktorral vitatkozni
    És még annyit, hogy nem az én szintem, én nem tudok olyan mélyre sűllyedni
    Hol itt a szexuális vegzálás? :)
  • nlght #16
    ha még nem vetted volna észre, a moderátorok szexuális beállítottsága ezen a site-on a legszéleskörűbb
  • lacyb #15
    Érdekesen tűnnek el a hozzászólásaim...
    Cenzúra szagot érzek a levegőben... vagy csak valakik nem bírják a kritikát..
    mindenesetre érdekes ez a hozzáállás, meg a szólás nélküli törölgetés, oké ha valami valakinek nem tetsző, de akkor szóljon és ne sunyiban töröljön.
  • Ender Wiggin #14
    az utolsó évad szörnyű volt. nem csodálom, hogy a kutya sem nézte.
  • zetortraktor #13
    Hülyeséget írsz, valaki ráír egy hülyeséget és ezzel igazolva érzed a saját hülyeségedet? Csak nekem nem százas ez?

    Amit te írsz, az előfordult, arra én is emlékszem, egy finálét később adtak, de azon kívül minden normálisan ment. Az egyetlen bénázás és a rapszodikus meg összevissza adás között van különbség. De ha ügyesen visszaolvasol, hogy mire reagáltam, akkor meglátod, hogy éppen magadat cáfolod azzal, hogy említed, hiszen amikor ez volt 3-4 éve, akkor volt a legmagasabb a nézettség. Alacsony most lett, amikor 10-es IQ-val is követni lehetett, hogy mikor van új rész.

    Lehet, hogy neked nehéz volt átlátnod a rendszert, de hidd el, a többségnek baromi könnyű volt. Tél végén jöttek a promók, írták az újságok, hogy új évad, aztán egy idő után jöttek az ismétlések. (Amikről ír egyébként Vanek úr, de azokról fogalmam sincs, hogy milyen sorrendben mentek.) Aztán ősz közeledtével, megint jöttek az új részek.

    A többit is teljesen félreérted ahogy látom. Az 1. évad 1. részét kétszer vagy háromszor ismételték. Ha csak 10-12 részt tudnak ismételni két évad között, akkor nem fogják mindig elővenni az 1/1-es részt. So kell keríteni a többire is, nem?

    Ha kíváncsi vagy egy lehetséges okra, akkor az lehet mondjuk az, hogy az AXN és a VIASAT kábé minden nap ad Doktor House-t. Az nem a TV2 bűne, de kábé a csapból is folyt. Bár lehet, hogy ez sem ok. Az nem jutott eszedbe, hogy azért nem nézték, mert szar volt?
  • zetortraktor #12
    Akkor te a gagyi felirattal és eredeti hanggal nézted? Ha nem nézted a szinkront, akkor meg nyilván nem sok fogalmad van arról, hogy milyen volt, de melyik világban élsz, hogy azt hiszed, hogy egy sorozatot többen néznek a neten, mint a tévében?
  • lacyb #11
    Ahogy Vanek úr is mondá..
    Te meg jobb ha maradsz a mezőn (mint traktor) parasztkodni nem itt egy fórumban kéne :)

    Azért azt a produkciót amit a moslék kettő elkövetett valamelyik éved utolsó részével, amit valami valóságosnak tűnő só vagy a fene tudja már mi miatt konkrétan jó 2 hónappal később a következő évben adták le?
    Kedves traktor kolléga? az a szép folyamatos évadsugárzásnak nálad megfelel? mert nekem nem.
    Arról az apró tényről nem is szólva, hogy leülök és egyszer csak az 5-ik évad helyett a 3-ik első része kezdődik.
    Konkrétan már az is méretes f@szság, hogy mért nem az első évad első részével kezdik az ismétléseket.
    Hát kb ilyenek miatt egy trágya a tv2 bár a tarktornak a trágya nem büdös :)
  • nlght #10
    OFF

    Homeland-et én is nézem, de sztem a "The Killing" (gyilkossági ügy), "Oz" (börtönkrimi), "The Wire" (maffiakrimi) valahogy jobb volt, szal ha igényes krimi/dráma sorozatra vágysz, akkor ezeket ajánlom, mert elég jók a karakterek és a story is. De ha szereted az animét is, akkor sztem story szempontjából minden idők legjobb sorozata a "Death Note" (krimi/fantasy) és a "Code Geass" (akció/sci-fi/krimi), szal imho a japók lekörözik az amcsikat ezzel a 2 sorozattal annak ellenére, hogy rajzolt
  • nlght #9
    nem mondjátok komolyan, hogy az sg-s userek többsége szinkronosan nézte? ezt nem tudom elhinni, botrány szar a szinkron minősége, most nagyot csalódtam
  • rudymester #8
    A lezárás remek volt, pont jól találták el a hangulatot. Nem kellett látnunk, hogy Wilson meghalt, olyan kellemes volt a vége, ahogy elmotoroztak. Az utolsó évad sokkal erősebb és sötétebb volt a hetedik évadnál, sokan feladták ott és nem tértek vissza a nézők közé. Így jártak és nagyon élveztem és meg is találtam helyette az új néznivalót, mert a Bones mellé még kell valami! Ez lett a Homeland.