Szekeres Viktor

A kis csatornák nem hagyják nyugton az RTL-t és a TV2-t

Az RTL Klub és a TV2 még mindig magasan a magyarok kedvence, azonban az m1, a film+, a Cool és a VIASAT3 elkezdte a felzárkózást.

Nézel más csatornát az<br> RTL-en és TV2-n kívül?
  • Igen.
  • Nem.
  • Csak más csatornát nézek.
  • Eleve nem nézek tévét.
Itthon még mindig a két országos kereskedelmi csatorna a legnézettebb, az RTL Klubot és a TV2-t más adó nem nagyon tudja megszorítani nézettség tekintetében, mindössze egy-egy produkcióval. Az m1-en ugyan nem teljesített rosszul az Olimpia, de még a legnézettebb versenyszámok és a magyar aranyérmesek teljesítményének a közvetítése sem volt kiemelkedően nézett, viszont a foci-Eb kifejezetten jó eredményt produkált, s ha nem is sokkal, de a fiatalok körében legyőzte a konkurenciát.


Az m1 mellett még a Film+, a VIASAT3 és a Cool próbál tized százalékokat csenni a "nagyoktól", de elszakadni az üldöző bolytól még egyiknek sem sikerült. Ezért az elszakadásért elsősorban az m1 és VIASAT3 fog mindent megtenni ősszel, hiszen a Film+ és a Cool nem nagyon fog új produkcióval jelentkezni, előbbi filmjei ismétlésében és régi klasszikusokban bízik, utóbbi pedig természetesen krimisorozataiban, no meg az RTL Klubos valóságshow-k, főleg az X-Faktor kísérő műsoraiban.

A nemrég dizájnt is váltott m1 új műsorainak egy részét már el is indította. Ezek közé tartozik az egyik legsikeresebb tavalyi amerikai tévésorozat, az Egyszer volt, hol nem volt (Once Upon a Time), melynek premierjét itthon félmillióan látták. Szerdán egy másik sikerszéria, a Bosszú is bemutatásra került, de nyár folyamán a Végjáték, Válaszcsapás, a King és a Sherlock két szezonja is látható volt a csatorna kínálatában. Ősszel a visszatérő saját gyártású produkciók és talkshow-k közül érdemes kiemelni azt, hogy megújulva új részekkel fog jelentkezni a nagyon kevesek által nézett Hacktion, valamint a régi formában látható lesz a Munkaügye új szezonja is.


A VIASAT3 leginkább régi sorozataiban bízik, no meg persze saját gyártású produkcióiban. Szeptember elején folytatódik a csatornán a Miami helyszínelők záró szezonja, mely valamikor nyáron vonult pár hónapos szünetre, és ugyancsak ismét látható lesz a Célszemély is - természetesen vadonatúj epizódokkal. A VIASAT3 szokás szerint költött saját produkciókra is: ezek közül az egyik az ugyancsak szeptemberben induló Fátylat rá! lesz, mely egy vicces, esküvős valóságshow lesz, míg a másik a Kovács Áron műsorvezetésével bemutatásra kerülő napi vetélkedő, a Nyered, ha mered. A VIASAT egyik érdekes próbálkozása pedig egy sorozat, a dán A hid netes premierje volt, a krimisorozat epizódjait a VIASAT Play-en lehet megtekinteni.

Elnézve a kínálatot, továbbra is azt lehet mondani, hogy nem nagyon fenyegeti az üldöző boly a TV2-t és az RTL Klubot, de talán apránként közelíthet a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik helyezett csatorna az első kettőhöz. Főleg, ha azt nézzük, hogy a pár százalékos közönségarányra hajtó tévéadók közé heteken belül csatlakozik az RTL II és a Super TV2 is - bár az egyelőre kérdéses meg, hogy ezek az RTL-TV2-duó számait fogják megnyírbálni, vagy a követő kvartett nézettségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Prof William #13
    A minap elgondolkodtam rajta hogyha már egy nyamvadt vértelen leszúrást is kivágtak a múltkor a Trója-ból, akkor mondjuk egy Spartacus rész, ha valaha leadnák hogy nézne ki? Sztem olyan 10 percig tartana egy epizód és abban is csak beszélgetnének.
  • Rayden02 #12
  • Skynet #11
    "Az RTL Klub és a TV2 még mindig magasan a magyarok kedvence"

    Nem véletlenül él ebben az országban ennyi totális ködben élő birka....
  • BIZ0906 #10
    Azért is jó kereskedelmi csatornákat nézni mert szanaszét vágják a filmeket, sorozatokat lásd Viasat3: Harmadik Műszak és még sorolhatnám. Hát nem szuupppper?? Hát kúrvára nem! És persze mindenkinek a kedvence a pénznyelő (f)o(s)rtt. Mi változott 20év alatt amiért mindent cenzúrázni kell? Semmi! Akkor is voltak gyílkosok most is vannak. Akkor is voltak pszihopaták most is vannak.
  • Zombee #7
    A film+ és a Cool sikere a retekklubnak nem baj, mivel egy cég.
  • duke #6
    Hat nem vagyok naprakesz a tv2 rtl musoraban, de bizonyara adnak helyette valami hasonloan szinvonalas musorszamot.
  • Artyy #5
    Amíg fizetős meg kódolt jelet sugároznak addig nem is lesz ország kedvenc... idióták.
  • kossza #4
    Akik nemre szavaznának azok most is ezeket nézik
  • zola2000 #3
    Én sokat nézem a tvt, USB hdd módban :)
  • Gater #2
    Azok már rég megszüntek :D