Szekeres Viktor

Itthon is láthatjuk az űrben, IMAX-kamerákkal felvett filmet

Itthon is bemutatásra kerül a legújabb űrben felvett IMAX-film, a Hubble 3D, melyben a készítők ígérete szerint varázslatos képeket láthatunk a világűrről, hihetetlen minőségben.

Magyarországon január 12-től, azaz már csütörtöktől láthatjuk a Hubble 3D című IMAX-filmet, mely révén ismét egy speciális, IMAX-kamerákkal készült dokumentarista alkotást nézhetünk meg szuper minőségben, 45-50 percben. A film természetesen a Hubble űrteleszkópról szól, az azon végzett munkálatokról, de rengetegek szép felvételt kapunk a világűrről is. A Hubble 3D egyébként az IMAX Space Team újabb alkotása (ők készítették a hatalmas sikerű Űrállomás 3D-t is), melyet részben a világűrben készítettek IMAX 3D kamerával, melyhez egy mérföldnyi filmet vittek fel, azonban ez csak nyolc és fél percnyi felvétel készítéséhez volt elegendő.


A Warner Bros. filmjét Amerikában 2010. márciusban mutatták be Leonardo DiCaprio narrálásával és majd másfél évig volt az IMAX-mozik műsorán, általában egyszerre 50-60 vásznon. Összesen 29,7 millió dollár bevételt ért el, ami a féljátékfilmnyi hosszúságú IMAX-alkotások közül igen jónak mondható, ennél jobban az elmúlt években csak a Deep Sea szerepelt, melyet itthon Mélytengeri élővilág címen láthattuk hazánk egyetlen IMAX-ében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #1
    Cool. Nézzük!