Szekeres Viktor

Újabb 3D-s filmet nyom nagyon James Cameron

James Cameron egy, A leleményes Hugóhoz készült videóban méltatja kollégája, Martin Scorsese érdemeit a filmmel kapcsolatban, valamint kiemeli, hogy a fantasy-ben milyen jól alkalmazták magát a térhatást.

Amerikában múlt héten mutatták be A leleményes Hugó (Hugo) című fantasy-t, mely viszonylag kevés moziban elég sikeresen szerepelt, s remek kritikákat zsebelt be. Sőt, a Martin Scorsese által rendezett alkotás azóta meglepetésre az év harmadik legjobb filmje lett a New York-i kritikusok véleménye szerint (a The Artist és a Melankólia mögött), ma pedig a National Board of Review éves szavazásán egyenesen a legjobb film címet nyerte el, s Scorsese rendezői díjat is kapott.


E hírek hallatán talán már nem is tűnik túlzónak James Cameron, fenti videóban is hallható véleménye A leleményes Hugóról, ami szerinte 3D-s filmként eleve jó kezekbe került egy olyan rendezőzseninél, mint Martin Scorsese, hiszen az a mozi varázslatáról szól, egy olyan film, amit varázslatos érzést kelt a nézőben, miközben szemüveggel az orrán nézi. Cameron úgy érzi, hogy a végeredménybe a színek, a képkompozíciók, a kameramozgás, de még a színészek játéka is nagyszerűen van integrálva, s mindezt egy 16 hengeres Bugattihoz hasonlítja, ahol a 3D csak az egyik henger.

Scorsese A leleményes Hugó 3D-jével kapcsolatban kiemelte, hogy minden snittet megpróbáltak egyedinek, különlegesnek megtervezni, úgy, hogy a 3D-s hatások ne tűnjenek vásári látványosságnak, hanem észrevétlenül belesimuljanak a film történetébe, lásd például a nagyobb tereket és a mélységeket ábrázoló jelenetek a vasútállomáson. Az amerikai felmérések szerint egyébként a kampány sikeres volt, hiszen a 3D-s kópiák a hétvégén a film összbevételének 75%-át produkálták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TreDoR #3
    Chloe Moretz ebben is henteli az embereket? Me akko megnézem
  • finizlik #2
    Cameron?

    Ki ez ?! ...
  • Hoz_Hun #1
    Na és a "Battle Angel Alitát" mikor készíti el?