Szekeres Viktor

Az RTL Klub mától vadonatúj díszletekkel büntet

Az RTL Klub büszkén mutatta be új, minden vivő díszleteit, csak kár, hogy a csatorna a korral való haladás kulcsát továbbra a virtuális hátterekben látja.

Elégedett vagy az RTL Klub új díszleteivel?
  • Igen.
  • Nem.
  • Díszlet? Hol?
Az RTL Klub sajtóközleménye szerint "augusztus 29-e médiatörténeti pillanat lesz a magyar kereskedelmi televíziók életében, hiszen hétfőn, az RTL Klub elsőként a 4:3-asról áttér a 16:9-es képarányra." A szélesvászon jobb minőségű, a valósághoz jobban közelítő képet tesz lehetővé. A váltás pedig kiváló alkalom volt arra, hogy a piacvezető kereskedelmi csatorna hír- és magazinműsorai megújult díszlettel, főcímmel, zenével jelentkezzenek esténként.


"Hosszú hónapok óta dolgozunk rajta, hogy új látványelemekkel, díszlettel jelentkezzenek a hír- és magazinműsoraink, de a váltás kapcsán határoztuk el, hogy áttérünk az új látványvilágra. Jelen pillanatban is zajlanak a munkálatok, miközben készül a napi műsor, ezért a Híradó is másik stúdióból jelentkezik. Remélhetőleg semmit nem vesznek észre a nézők a készülődésből"- mondta Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója pár nappal ezelőtt.


A Híradó teljes arculatváltáson megy keresztül: változik a díszlet, a főcím, a zene, a stúdió színvilága. "A zenéhez minimálisan nyúltunk hozzá, mert a nézői visszajelzések azt mutatják, hogy a nézők szeretik azt. Egy nagyzenekar játssza a főcímdalt, annyi változás azonban lesz benne, hogy hétfőtől egy kórus is felcsendül. Magyarországon egyedülálló abban az RTL Klub Híradója, hogy emberi hang hallatszódik a főcímdalában. A Híradó logójában azonban nem sokat változtattunk, mert büszkék vagyunk rá, hogy az RTL Klub hírműsorát, tartalmához hűen Híradónak hívják" - tette hozzá Kotroczó Róbert.


Milyen legyen egy hírműsor díszlete?
  • Mindenképp virtuális.
  • Inkább hagyományos.
Ugyancsak nagy változásokon ment át a Fókusz. Más lesz a főcím, a háttér és a zene is. A Fókusz zenéjét két, nemzetközileg is elismert magyar DJ, Tommyboy és Agebeat szerezte. Megújul a XXI. Század is - az RTL Klub szerint a nézők úgy fogják érezni magukat, mintha egy képzeletbeli város közepén, a főtéren mondaná el nekik a a gondos kezek által megírt felkonferáló szöveget a riporter, hiszen épületek, lépcsők alkotják a hátteret. A Fél Kettő - mivel egy délutáni magazinműsorról van szó - egy nappali szobát idéz majd a képernyőn. Jelentős átalakuláson ment keresztül az időjárás-jelentés és a művészeti-, kulturális klip, az Üzenet is.

"A nézőknek elsőre mindig szokatlan egy új stúdió vagy egy új főcímdal, de a tapasztalatok azt mutatják, egy napi műsor esetében olyan gyorsan megszeretik és megszokják a nézők az új stílust, hogy egy héttel később már nem is emlékeznek az előzőre" - vélekedett a hírigazgató.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tsol #53
    Hát nemtom, lehet hogy tudatos ez a leépülés? :S
  • hurkaur #52
    AMD sokkal jobbat tudna csinalni..
  • rajdi #51
  • immovable #50
    Nem értem minek erőlködnek. Aki ezt a szutykot nézi, annak nem is kell minőség, hisz már döntött, mikor ide kapcsolt.
  • Laza #49
    "Rendes 16:9-et is adhatnának, amit nem kell kizoomolni a tévékkel. Miért nem kérdezték meg a német kollégákat hogy hogy is kell azt csinálni.... :( "

    Ne beszéljetek már hülyeségeket ... az RTL rendes 16:9-et nyom. A szolgáltatód az, akinek szintén 16:9-ben kellene átadnia a jelet. Pl a DigiTV-nél (mondjuk nekem UPC van) választani lehet, hogy a 16:9-es adókat ténylegesen 16:9-ben adja át neked a kábelen vagy 4:3-nak megfelelően csíkokkal az alján/tetején ....
    Ha nem lenne ott a fekete csík, akkor a 4:3-as TVken egy nyomorított képet látnának. Tehát érdeklődni kellene a szolgáltatónál, hogy van a e mód a 16:9-es képarány átváltására a kábelen!
  • vg #48
    Tegnap este tátott szájjal néztem ezt a gusztustalan lila akármit. Na meg az a középkorú nő a híradó utáni Fókusz műsorban mint műsorvezető, hát nem semmi. A pia reklám is kurva fontos egy alkoholista országban az időjárás jelentés alatt. Így együtt tökéletes módja, hogy a büdös életben ne kapcsoljak oda.
  • bojti #47
    Jaja a mindigtv-re továbbra is 4:3 ba küldi a jelet a retekklubb , ami úgy néz ki , hogy alul felül fekete gyászkeret középen a 16 : 9 es képpel . Tehát lapos tévén ki kell nagyítani az amúgy is fos minőségű adatfolyamot , így a minőség egy rossz minőségű flash videóval vetekszik ( retekszik :))) . Ha 4:3 as crt tv-n nézed a mindig tv adását akkor termászetesen alul felül megkapod a gyászkeretet , viszont hiába nyomkodot a set top box nagyítás gombját itt nem tudsz belenagyítani -hogy valamivel kitöltsd a képernyőt - mivel a vevő normál 4:3 as adást érzékel .Hangsúlyozom ez csak a mindigtv adásaira vonatkozik ( analóg és digitális) a többiek megkapják a rendes adást kapcsolókkal ! Gratulálunk retekklub , ezt jól elkúrtad !
  • zedow #46
    Tényleg a függőleges felbontást csökkentették? Nem vízszintesen nyomták össze? Majd jövő héten meglátom, addig nincs tv...
  • tatish #45
    Az egy dolog hogy nem jól választották meg a színeket a felirathoz de ez a össze vissza feliratoztak, összecsúszott , szétcsúszott olvashatatlan volt. Nekem egy ősrégi TV-m van , feliratok olvashatatlanul kicsik voltak. Maga az ötlet hogy ilyen felúszó eltűnő stb. feliratozást találtak ki az nem volt rossz, de a kivitelezés pocsék.
    Szerintem a régebbi 4:3as bejátszásokat úgy digizték be + renderelték le, Avid-et használnak aszem, kicsit túlvállalták magukat hogy így hirtelen kellett átállni, azért egyik napról a másikra nem egy sétagalopp.
  • immovable #44
    rtl LOL