Szekeres Viktor

Sosem látott Star Wars-jelenetek - itt a videó

San Diegóban olyan Star Wars-jeleneteket láthattak a kiválasztottak, amiket előttük földi halandó még nem. Szerencsére azonban a szeptemberben már mindenki számára elérhető BD előzetese a netre is felkerült.

Itthon és külföldön is szeptemberben fog megjelenni először a Star Wars-sorozat Blu-ray lemezeken, s a meglehetősen extragazdag kiadás nem csak azért lesz különleges, mert ilyen jó minőségben még sosem lehetett Star Wars-t nézni, hanem mert a készítők jó pár, a filmekből kimaradt, eddig még sosem látott jelenettel is kedveskednek a vásárlóknak. A San Diegói Comic Con keretében megrendezésre került Star Wars Fan Movie Awards nézői ezen jelenetekből összeállított előzetest nézhettek meg pár napja - a videó szerencsére a netre is felkerült.


A Star Wars: The Complete Saga elnevezésű kiadvány az 1080p-s videóminőség és a DTS-HD Master Audio 6.1 surround hang mellett több mint 40 órányi bónuszanyagot fog tartalmazni. A kihagyott jelenetek mellett jó pár audiokommentárt is meg lehet hallgatni, többek között a Star Wars atyjaként számon tartott George Lucas közreműködésével is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #23
    Ezt nem is tudtam a spec edisön DVD-s Alien 3-ról, hogy Fincher nem is nagyon vett részt benne.

    OK annyiban kiegyezek, hogy a T2 és az Aliens rendezői változata is hagyott kívánni valót maga után.
    De ez az utolsó ajánlatom.
  • kanduhr #22
    Abyss még tényleg ok, de a T2-vel nem vagyok kibékülve. Borzalom, amit műveltek vele. Egy alapjaiban tökéletes sci-fi/akció filmnek, amely ennyire kiválóan van megcsinálva, már fölösleges a foltozgatás, toldozgatás. A plusz jelenetek pedig amellett, hogy konkrétan szarok, semmi pluszt nem adnak hozzá a történethez, és anélkül is jól érthető a film. Kyle Reese jelenete is tök fölösleges, hisz később Sarah egyik monológjában utal rá, hogy hiányzik neki, és senki nem tudta pótolni.Ja és már említették előttem, hogy ritmusát veszti a film az itt-ott beékelt képsorok miatt.

    Az Alien 3 pedig nagyon erős a karakterekben, párbeszédekben és a mostoha születési körülményei ellenére még megtalálható benne némi Fincheres íz. A rendezői változat megnevezés viszont nem igazán helytálló, lévén Fincher nem is vett részt benne - bár jóval közelebb áll hozzá, mint a kissé darabos mozi verzió. Kár, hogy a 90-es évek betett az Alien filmeknek is, de majd R.Scott talán most, 20 év után, képes valami jót kezdeni vele.
  • NEXUS6 #21
    Hmmm. Én is fordítva érzem. A T2, meg az Abyss OK volt az extra jelenetekkel, az Aliens viszont uncsi lett.

    Ami viszont döbbenet volt nekem, az az Alien3 Finchertől. A rendezői változat totál más lett, tök más jelenetekkel. Szerintem sokkal jobb mint a kiherélt mozifilm, és egyáltalán nem lett tőle uncsi.
  • kanduhr #20
    Szerintem jók a plusz jelenetek az Aliensben. Főleg, ha tudja az ember, hogy a hosszabb verzió a rendes film, és a moziba küldött verzió a csonkított. Ott van a Hadley telep, melynek pár percben bemutatják az életét, visszatérünk az óriások űrhajójához is, a Gateway állomás sokkal részletesebb és sok-sok egyéb fontos jelenet.

    Ellenben a T2-őt megerőszakolták a bővített verzióban. Itt már jóval kiforrottabb volt a rendező, és nagyon jól látta anno, hogy a pár éve bapakolt jelenetek fölöslegesek. (pl a T1000 hibás alakváltásai, vagy amikor beleragad a lába a fémbe stb - ez például lerombolja a a sérthetetlen, legyőzhetetlen státuszát - vagy ott a mosolygós jelenet, ami konkrétan szar. És akkor még nem is beszéltem az év tized legigénytelenebbül összetákolt DVD-jéről, amely ugye itthon jelent meg, és képtelenség eltakarítani róla az új jelenetek - vagy lehet, de akkor maradhatunk az angol nyelvnél... (az eredeti mozis verzióhoz, szinkronnal, kb lehetetlen hozzájutni:()
  • NEXUS6 #19
    Hogy mennyire ő alkotta meg, vagy azok akikkel körülvette magát jó kérdés.
    A mozifilmekből szerintem a Birodalom, meg a Jedi a legjobb részek, egyiket sem ő rendezte.
    Az űrhajókat dizájnerek, grafikusok találják ki, a sztorit sem hiszem, hogy maga izzadja ki teljesen. Még anno volt egy totálisan vágatlan New Hope fenn a neten. Hát ha láttatok B kategóriát, na az az volt. Szóval a vágáson bizony rengeteg múlik.

    Lucas inkább jó producer, mint jó rendező, forgatókönyvíró, akármi. Talán ez a legkevésbé fájdalmas kijelentés.
  • Poetro #18
    Én már évekkel ezelőtt láttam Full HD felbontásban a klasszikus trilógiát. Vajon azóta változott valami, hogy blu-ray-re kerül vagy ugyanaz lesz? Persze a hang biztosan jobb lesz, de mivel én eleve csak sztereóban hallgatom, ezért ez engem egyelőre teljesen hidegen hagy.
  • semmikozod #17
    Lucas jelenleg annyira ért a filmezéshez, mint egy random telenovella rendező. Egy ellustult, elkényelmesedett öszvér.
  • wedge31 #16
    Maradjunk annyiban, hogy hülyeség azt állitani, hogy nem ért hozzá.
  • NovaTerra #15
    Maradjunk annyiban, hogy Lucas megalkotott egy világot. Ez a világ rengeteg embernek tetszik. Viszont az tény, hogy Lucas rendezőként és forgatókönyvíróként sem tartozik a legjobbak közé, finoman fogalmazva. De megcsinálta az évszázad egyik legnagyobb üzletét. És annyi esze van, hogy okos emberekkel vegye magát körül és hallgasson rájuk.
  • wedge31 #14
    Tényleg nem értesz hozzá ha szerinted Lucas nem ért hozzá, szvsz.