23
  • NEXUS6
    #23
    Ezt nem is tudtam a spec edisön DVD-s Alien 3-ról, hogy Fincher nem is nagyon vett részt benne.

    OK annyiban kiegyezek, hogy a T2 és az Aliens rendezői változata is hagyott kívánni valót maga után.
    De ez az utolsó ajánlatom.
  • kanduhr
    #22
    Abyss még tényleg ok, de a T2-vel nem vagyok kibékülve. Borzalom, amit műveltek vele. Egy alapjaiban tökéletes sci-fi/akció filmnek, amely ennyire kiválóan van megcsinálva, már fölösleges a foltozgatás, toldozgatás. A plusz jelenetek pedig amellett, hogy konkrétan szarok, semmi pluszt nem adnak hozzá a történethez, és anélkül is jól érthető a film. Kyle Reese jelenete is tök fölösleges, hisz később Sarah egyik monológjában utal rá, hogy hiányzik neki, és senki nem tudta pótolni.Ja és már említették előttem, hogy ritmusát veszti a film az itt-ott beékelt képsorok miatt.

    Az Alien 3 pedig nagyon erős a karakterekben, párbeszédekben és a mostoha születési körülményei ellenére még megtalálható benne némi Fincheres íz. A rendezői változat megnevezés viszont nem igazán helytálló, lévén Fincher nem is vett részt benne - bár jóval közelebb áll hozzá, mint a kissé darabos mozi verzió. Kár, hogy a 90-es évek betett az Alien filmeknek is, de majd R.Scott talán most, 20 év után, képes valami jót kezdeni vele.
  • NEXUS6
    #21
    Hmmm. Én is fordítva érzem. A T2, meg az Abyss OK volt az extra jelenetekkel, az Aliens viszont uncsi lett.

    Ami viszont döbbenet volt nekem, az az Alien3 Finchertől. A rendezői változat totál más lett, tök más jelenetekkel. Szerintem sokkal jobb mint a kiherélt mozifilm, és egyáltalán nem lett tőle uncsi.
  • kanduhr
    #20
    Szerintem jók a plusz jelenetek az Aliensben. Főleg, ha tudja az ember, hogy a hosszabb verzió a rendes film, és a moziba küldött verzió a csonkított. Ott van a Hadley telep, melynek pár percben bemutatják az életét, visszatérünk az óriások űrhajójához is, a Gateway állomás sokkal részletesebb és sok-sok egyéb fontos jelenet.

    Ellenben a T2-őt megerőszakolták a bővített verzióban. Itt már jóval kiforrottabb volt a rendező, és nagyon jól látta anno, hogy a pár éve bapakolt jelenetek fölöslegesek. (pl a T1000 hibás alakváltásai, vagy amikor beleragad a lába a fémbe stb - ez például lerombolja a a sérthetetlen, legyőzhetetlen státuszát - vagy ott a mosolygós jelenet, ami konkrétan szar. És akkor még nem is beszéltem az év tized legigénytelenebbül összetákolt DVD-jéről, amely ugye itthon jelent meg, és képtelenség eltakarítani róla az új jelenetek - vagy lehet, de akkor maradhatunk az angol nyelvnél... (az eredeti mozis verzióhoz, szinkronnal, kb lehetetlen hozzájutni:()
  • NEXUS6
    #19
    Hogy mennyire ő alkotta meg, vagy azok akikkel körülvette magát jó kérdés.
    A mozifilmekből szerintem a Birodalom, meg a Jedi a legjobb részek, egyiket sem ő rendezte.
    Az űrhajókat dizájnerek, grafikusok találják ki, a sztorit sem hiszem, hogy maga izzadja ki teljesen. Még anno volt egy totálisan vágatlan New Hope fenn a neten. Hát ha láttatok B kategóriát, na az az volt. Szóval a vágáson bizony rengeteg múlik.

    Lucas inkább jó producer, mint jó rendező, forgatókönyvíró, akármi. Talán ez a legkevésbé fájdalmas kijelentés.
  • Poetro
    #18
    Én már évekkel ezelőtt láttam Full HD felbontásban a klasszikus trilógiát. Vajon azóta változott valami, hogy blu-ray-re kerül vagy ugyanaz lesz? Persze a hang biztosan jobb lesz, de mivel én eleve csak sztereóban hallgatom, ezért ez engem egyelőre teljesen hidegen hagy.
  • semmikozod
    #17
    Lucas jelenleg annyira ért a filmezéshez, mint egy random telenovella rendező. Egy ellustult, elkényelmesedett öszvér.
  • wedge31
    #16
    Maradjunk annyiban, hogy hülyeség azt állitani, hogy nem ért hozzá.
  • NovaTerra
    #15
    Maradjunk annyiban, hogy Lucas megalkotott egy világot. Ez a világ rengeteg embernek tetszik. Viszont az tény, hogy Lucas rendezőként és forgatókönyvíróként sem tartozik a legjobbak közé, finoman fogalmazva. De megcsinálta az évszázad egyik legnagyobb üzletét. És annyi esze van, hogy okos emberekkel vegye magát körül és hallgasson rájuk.
  • wedge31
    #14
    Tényleg nem értesz hozzá ha szerinted Lucas nem ért hozzá, szvsz.
  • Roman
    #13
    Azért érdekes, hogy péel a bioware féle "előzmények", vagy a TimóZahn thrawn-féle "utózöngék" színvonala mennyivel, hmm, magasabb, mint Lukács míveié... Azkból lehetne alkotni, de nem Lucasnak. Félreértés ne essék, nem értek a filmezéshez, de Lucas sem olyan jó.. szerintem :D

    Valamiért jobban bejöttek azok a sztorik
  • NovaTerra
    #12
    Pont erről írtam az előző hírnél, hogy mindig előkerül valami. Erre tessék, tényleg. Az a durva, hogy 50. évfordulóra is lesz még soha nem látott jelenet. Akkor is, ha utólag forgatják. Valamivel be kell etetni a népet.
  • lcee
    #11
    Azeredeti trilógiát videókazettán annyiszor megnéztem hogy szinte teljesen tudnám kívülről az egészet :)))

    Kiváncsi leszek a Blu-rayre... meg hogy lesz e magyar szinkron...
    dvd-kre nem nagyon tettek a 3-at kivéve :(

    De ez akár feliratosan is jó lesz, majd megtanulom angolul is :)
  • Szefmester
    #10
    Nekem van két Star Wars filmem, még régi vhs minőségűek amiket nem nagyon szoktak Star Warsnak hívni, holott abban a világban játszódnak.
    Star Wars - Bátrak karavánja
    Star Wars - Harc az Endor bolygóért
    Ezeket még a Jedi visszatér idején forgatták. Bár a jelentősebb szereplőkkel nem találkozni bennük.
  • maxy182
    #9
    Érzem, hogy ez az egy perces trailer megváltoztatta az életemet...
  • H3nG
    #8
    Sztem elég epikus sztori egy sárkánnyal harcolni :) Legolas nem de az erdő tündék igen. Gondolom lesz vmi bevezető rész ahol szerepel Frodó. Az első rész az utazás a második pedig a harc a sárkánnyal. Nem nagy ördöngősség kitalálni. Nem kell hozzá költeni mivel tényleg elég sok előzmény szerepel benne. Csak a gyűrű valódi szerepe nincs annyira kihangsúlyozva mivel még ekkor nem tudták mi is az pontosan^^ Attól viszont nem félek hogy túl sokat engedne belekontárkodni PJ^^ ÉS lesz benne nagy csata is a végén. Sztem inkább olvass utánna mielőtt leszólod(de epikus story, nem kell hozza költeni mivel tényleg előzmény és miért lenne átvezetés?)....
  • Axlkenobi
    #7
    Attól egy film nem feltétlenül lesz jobb, hogy minden kivágott jelenetet visszapakolsz.

    Jó példák erre James Cameron filmjei: A mélység titka esetében a bővítés csak előnyére szolgált a filmnek, míg az Aliens-nél viszont rohadtul lelassította a filmet és semmit nem adott hozzá a sztorihoz (igaz, amúgy is egy kőprimitív a cselekmény). A T2 bővítése meg felemás, mert bár a jelenetek értékesek és tudnak pluszt adni a filmhez, de megtörik a mozis változat tökéletes, hibátlan ritmusát.

    Szóval attól, hogy van egy rakat kivágott jeleneted, még nem jelenti azt, hogy visszapakolva attól a film is jobb lesz.

    Ami a könyveket illeti: azért Tolkien regényeit ne keverjük már a kismilliónyi Star Wars regénnyel. A Gyűrűk Ura trilógia adta magát. Azt ki is kellett hozni bővítettben, mert anélkül csonka is lenne a történet. A Star Wars regények meg nem többek mint egyszerű kalandtörténetek a főhősökkel. Hihetetlenül ingadozó a színvonaluk, a legtöbbnek hangyányi SW-hangulata sincs, nem egyszer tök ellentmondásosak is, főleg a régiek. A hat film ráadásul egész történetet alkot: Anakin Skywalker felemelkedése, bukása és megváltása. Történet vége. Nincs miért folytatni. Persze, regényekben, képregényekben lehet, a rajongók szívesen olvassák a megkedvelt szereplők további kalandjait, de ez azért más.

    Ja, igen, a hobbit: Azért arra mindenki készüljön fel, hogy nem egy akkora epikus sztori, mint A Gyűrűk Ura, ráadásul nem is lesz ezúttal igazán könyvhű, mert legjobb tudomásom szerint abban nem szerepel Legolas, vagy Frodó. A második film ha minden igaz, inkább már átvezetés lesz a GYU-hoz, szóval költenek majd hozzá alighanem.
  • zetortraktor
    #6
    Azért más a helyzet. A Hobbit már 50 éve létezett, de az SW vagy ALien könyveket, amelyekből eleve van kismillió, csak a filmek után írták.

    És ez is bizonyítja, hogy nem minden a pénz nekik.
  • zetortraktor
    #5
    "de otthonra PJ is be merte vállalni a közel 4 órás bővített Gyűrűket.."

    Persze. PJ vállalta be. Ő adja ki a DVD-t otthon fusiban. A New Line nagyn jó pénzt fizetett neki, mint ahogy most is nagyon jó pénzt kap a videóblogjaiért, meg mert rendező meg mert forgatókönyvíró és még producerként is leszakít csak szerződés alapján pár millió dollárt, és akkor a backendről még nem is volt szó.

    A filmbe illesztett extra parasztvakítás. Az a jó film, amibe nem kell extrákat illeszteni. Egy rajongónak minden plusz a filmélményt növelheti, de egy vágás általában a szükséges jó és kár lerontani a filmet ilyesmivel. Persze, nem lenne rossz, ha mindenki eldönthetné.
  • tizedes1
    #4
    Többször bebizonyosodott, hogy egy remek könyvből fantasztikus filmadaptációt lehet készíteni. Aki olvasta pl. a SW vagy Alien sorozatok folytatásait könyvben és emlékszik egy-két részre, ami meglódította a fantáziáját, akkor igenis nagy tömegek állnának sorban és sikerre lehet ( nem lehetne ) vinni SW 7.8.9 vagy Alien 5.6.7 filmeket.
    Lucas tanulhatna Jacksontól-is-, mert a Tlotr trilógia elismerése után a Bilbót elkezdte forgatni. 2 részben, amit szvsz jól tesz!
    Kellenek ezek a filmek. Azok az emberek, akiknek nem elsősorban a pénz számít, hanem maradandót is akarnak alkotni.
    Várom a bluray megjelenést, magyar hangot nem várok hozzá, de tökéletes magyar és angol feliratot igen. DTS-HD 6.1 .... fincsi lesz a nappaliban :)
  • xido
    #3
    Ha nem lenne zsugori pöcs,zsebből vágáskészre csinálná ezeket és legalább a bd kiadásba belerakott volna minden szaros kihagyott jelenetet,biztos ki tudná toldani vagy 20 perccel az összes részt..utálom a kimaradt jeleneteket külön extraként látni és tapasztalni,hogy igenis értékes elemei lettek volna a filmnek..csak a mozikban pergősre kell vágni ugye,de otthonra PJ is be merte vállalni a közel 4 órás bővített Gyűrűket..
  • semmikozod
    #2
    Ha olyan lenne, mint az 1-2-3, akkor inkább ne csináljon semmit. Egyébként engem nagyon is érdekelnek ezek a kimaradt jelenetek, és a Blu-ray kiadás is. Pedig megvan már VHS-en és DVD-n is a sorozat (régi).
  • Victor1103
    #1
    Inkább csináljon LUKász egy StarWars 7-8-9-et ne pedig ilyen kommunizmusból és hidegháborús időkből visszamaradt jelenetekkel hülyítse a jónépet