Szekeres Viktor

Megvan Charlie Sheen utódja

Majdnem Hugh Grant lett a sokak szerint idegileg összeomló Charlie Sheen utódja a Két pasi meg egy kicsi című sorozatban, de végül másra hárul a feladat.

Bár a kritikusok sosem lelkesedtek a Két pasi meg egy kicsi (Two and a Half Men) című szituációs komédiáért, az amerikai közönség kifejezetten oda volt érte, ráadásul pár Emmy-díjjal még a szakma is jutalmazta a készítők és színészek erőfeszítéseit. Charlie Sheen főszereplésével készített sorozat idén már a nyolcadik szezonjában járt, s ősszel a kilencediket kezdte volna meg. Sőt, meg is fogja kezdeni a kilencediket, azonban már Sheen nélkül, Ahston Kutcher részvételével.


Sajnálod Charlie Sheen távozását?
  • Várjuk ki, hogy sikerül a folytatás.
  • Igen. Nélküle nem lesz jó a sorozat.
  • Nem. Nélküle talán jó lesz a sorozat.
  • Nincs véleményem. A sorozat eleve rossz.
A CBS komédiája a második szezonjától kezdve a legnézettebb vígjáték-sorozatnak számított hazájában, mely már nem csak anyacsatornáján hozott remek bevételeket, hanem az ismételt, szindikátusi sugárzás keretében - ez utóbbi nagyjából félmilliárd dollárra rúg. Éppen ezért nem volt meglepő, hogy a CBS, valamint a sorozatot gyártó Warner Bros. Tv meglehetősen lazán kezelte Charlie Sheen évek óta aktív, negatív felhangokkal kísért bulvárjelenlétét, folyamatos kicsapongásait, hiszen a színész mindig pontosan megjelent munkahelyén. A 7. évad végén ugyan Sheen azzal fenyegetőzött, hogy kiszáll a szériából, de végül majd másfélmillió dolláros epizódonként fizetést kiharcolva magának maradt, s ezzel minden idők egy legjobban fizetett tévés színészévé vált. (Ennél több pénzt nem sokan kerestek egy heti munkával Hollywood tévés munkásai közül, az elmúlt időszakban Ray Romano, a Szeretünk, Raymond! főhőse vághatott zsebre 2 millió dollárt utolsó szezonjaiért.)

A helyzet akkor változott meg, amikor Charlie Sheen idén januárban egy év alatt harmadjára vonult egy rehabilitációs központba, hogy elvonó kúrán vegyen részt. Emiatt a Két pasi meg egy kicsi forgatásait le is kellett állítani, a stáb kényszerszünetet vett ki, majd mikor Sheen bentlétének ideje meghosszabbodott, a CBS úgy döntött, hogy az eredetileg 24 részre szóló idei epizódberendelést 20-ra csökkenti.


A csatorna február 14-én adta le a sorozat 8. szezonjának 16. részét, melyet még év elején forgattak, azóta csak ismétli a komédiát, köszönhetően annak, hogy februárban, egy élő rádióműsorban az elvonóról kijövő Sheen éles kirohanást intézett a sorozat készítője, Chuck Lorre ellen. Később más platformokon is megismételte nyomdafestéket nem tűrő hangnemben vádjait, aminek köszönhetően a CBS, nem törődve az esetleges sok millió dolláros veszteséggel, úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a szitkom aktuális évadát.

A tajtékzó színész ezután majdnem minden amerikai tévécsatornának "exkluzív" interjút adott, s továbbra is a sorozat készítőjét, valamint a csatornát vette célba. A cérna március hetedikén szakadt el, amikor a CBS csatorna és a Warner Bros. Television stúdió bejelentette, hogy elbocsátotja Sheent a produkciótól, ilyen körülmények között, a szavai által megmérgezett miliőben nem lennének képesek vele dolgozni. A sorozat jövőjéről ekkor nem esett még szó.


Május 13-án viszont igen, amikor a CBS bejelentette, hogy az Azok a 70-es évek - show című komédia sorozatból jól ismert Ashton Kutcher lesz az új főszereplője a Két pasi megy kicsi-nek. Ez azt is jelenti, hogy a készítők végül nem amellett döntöttek, hogy más színésszel játszatják el Charlie karakterét, hanem inkább egy új karaktert építenek az eddigiek, Alan (Jon Cryer) és Jake (Angus T. Jones) mellé. A CBS csatorna pár perce jelentette be hivatalosan, hogy a Két pasi meg egy kicsi abban az időpontban marad, ahol már megszokhatták a nézők és bár nem árulta el az újságíróknak, hogy miképp folytatódik a sorozat, annyit elmondott, hogy Chuck Lorre "valami meséset sütött ki, amit ősszel mindenki megnézhet saját szemével."

A hivatalos bejelentés előtt egyébként az a hír járta, hogy majdnem sikerült megnyerni a szerepre Hugh Grantet, aki azonban a felajánlott majdnem egymillió dolláros heti fizetés ellenére végül nemet mondott. Kutcher a döntésre reagálva elmondta, hogy "Nem tudom helyettesíteni Charlie Sheent, de az utolsó leheletemig dolgozni fogok azért, hogy mindenki remekül szórakozzon." Sheen Twitter-üzenetben gratulált, s jelezte, hogy a majdnem 7 milliós Twitteres követőtáborral rendelkező Kutcher jó választás volt. (Charlie Sheen egyébként pontosan tudja, hogy milyen helyzetben lehet Kutcher, hiszen 2000-ben ő a megbetegedő Michael J. Fox helyére szállt be a Kerge város 4. szezonjában.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #22
    ejha, valaki nagyon otthonosan mozog Ashton Kutcher filmjeiben.

    "Ráadásul soha nem tudna hozni még egy hasonló figurát sem, mint Sheen volt."

    ezen jót röhögtem. nem mintha sheen figuráját kéne hoznia, de már azon a feltételezésen is, hogy sheen kivátelesen bonyolult és árnyalt alakítását ne tudná kisujjból hozni a színészek 95%-a.

    egy two and a half men-ről beszélünk, ha nem esett le volna még valakinek! az egyik leggázabb és humortalanabb szitkomról, ezt azért még a nézők is elismerik.
  • Laza #21
    "azonban már Sheen nélkül, Ahston Kutcher részvételével."

    Pf, ez a gyerek minden filmben trutyi ... itt sem lesz ez másképp. Ráadásul soha nem tudna hozni még egy hasonló figurát sem, mint Sheen volt. Márpedig pont az a karakter volt a lényeg, ami miatt nézhető volt a sorozat. RIP!
  • z99999 #20
    remélhetőleg most már nem lesz ekkora fostalicska a sorozat
  • wormwood777 #19
    Ezzel vége is a sorozatnak.
  • COOLancs #18
    Nem adok fél évet és a sorozatnak annyi... Sheen helyére valami hasonló korú ironikus pali (pl Hugh Laurie :)) kellett volna, nem egy nyálas bájgúnár.
  • And26 #17
    hát szerintem hugh grant jobb választás lett volna mint ashton kutcher bár egyébként sem rajongok a sorozatért
  • gemihu #16
    El tudom képzelni,hogy mondjuk Charlie meghal és az új srác örökli a lakást.. Persze az is lehet,hogy a bátyó keres a gyerekkel együtt új lakást..,ahol a srác a tulajdonos,vagy albérlő..
  • kalapos01 #15
    Mert a többséget nem érdekli a sorozat annyira sem, hogy elolvassa a hírt (amit egyébként is mindenki tud már). Szavazni pedig főleg nem fog.
  • [UNQL]Echo #14
    A női szemeket lehet, a férfiszemeket viszont inkább az alkalmi partnerei
    Charlie inkább a beszólásai miatt volt egyedi... főleg ahogy a tesóját oltja.
  • Chocho #13
    Az egész Charlie karakterére épült, amikor a képernyőn volt, teljesen mindegy kikkel volt épp együtt, kizárólag ő vonzotta a szemet. Emiatt aztán nem tartom túl jó ötletnek a cserét. Inkább új sorozatot kellene csinálni.