Szekeres Viktor

Pár nap alatt 20 tévésorozatot nyírtak ki

Az amerikai tévécsatornák nem kegyelmeztek sorozataiknak, a napokban véget vetettek a két legnézettebb scifinek és sok más kedvencnek is.

Amerikában a következő héten fog eldőlni hivatalosan, hogy milyen új sorozatokkal várják a legnagyobb tévécsatornák (ABC, Fox, CBS, NBC, CW) az őszt. Ekkor jelentik be ugyanis a sajtó és a reklámozók hada előtt szeptembertől aktuális műsorrendjüket, s ezzel párhuzamosan azt is, hogy mely újoncsorozatokkal vágnak neki az ősznek, valamint, hogy régi sorozataik közül melyeket tartják meg.


Azonban már az ünnepélyes bejelentések előtt ki szokták értesíteni a készítőket, illetve a gyártó cégeket arról, hogy mi lesz műsoron lévő és műsorra tervezett sorozataik sorsa, s természetesen a sajtó is meg szokta neszelni az információkat, köszönhetően például a Twitternek, vagy más csatornáknak, melyeken keresztül a tévések kommunikálhatnak rajongóikkal. Bár általában a bejelentések előtti héten az új sorozatok és a régi sorozatok megújításainak híre is kiszivárog, az ezek által kiváltott hatás eltörpül a megszüntetett szériák híre generálta reakciók árnyékában.

Melyik sorozat távozása a legfájóbb?
  • The Event
  • Human Target
  • Lie To Me
  • V
  • Valamelyik komédiáé
  • A többi dráma közül valamelyiké
A hét leginkább a scifi-rajongók emlékezetébe fog pokoli időszakként bevésődni, hiszen nem elég, hogy a Stargate Universe-ből és a Smallville-ből az utolsó epizód került adásba, az NBC a The Event, míg az ABC a V című sorozat befejezését jelentette be - előbbi széria az első szezonja végén, utóbbi pedig a második évadot követően kapott piros lámpát. Két nagy reményekkel induló sorozatról van szó, mindkettő remek nézettséggel kezdte meg menetelését, azonban itt is, s ott is a nézők hamar rádöbbentek, hogy cseppet sem minőségi termékről van szó. Így mind a The Event, mind a V viszonylag hamar nagyjából 50%-os nézővesztést könyvelhetett el, ami után egyáltalán nem meglepő, hogy sem az NBC, sem az ABC nem akart tovább asszisztálni az írók és a nézők látványos szenvedéséhez. (Nálunk Az esemény a TV2, míg a V az RTL Klub sorozata, de egyik adó sem kapkodta el a hazai premiert.)


A komédiák rajongói sem örülhettek túlságosan, hiszen idén eleve a legtöbb újonc szitkom viszonylag csekély érdeklődés mellett már az enyészeté lett, de a héten továbbiakra sújtott le a Kaszás. Az áldozatok között ott van az egy indiai call center működéséről szóló Outsourced (NBC), a társas lét nehézségeiről szóló Jobb veled (Better with You - ABC) és Perfect Couples (NBC), az izraeli gyökerekkel rendelkező baráti komédia, a Traffic Light (Fox), Christian Slater agyament, betörős sorozata, a Breaking In (Fox), valamint Matthew Perry visszatérésre tett kísérlete a tévés komédiák világába, a Mr. Sunshine (ABC).

A nálunk is sugárzott és kedvelt sorozatokra is rájárt a rúd, hiszen nem folytatódik tovább a 2. évad után a Tökéletes célpont (Human Target - Fox), ami pedig jópofa akciósorozat volt, de ugyancsak búcsúzik a tévés világtól Tim Roth és a Hazudj, ha tudsz! (Lie to Me - Fox), mely három szezont ért meg. Hasonlóképpen véget ért a Testvérek (Brothers & Sisters), azonban a befejezés e sorozat esetében már nagyon érett és a hírek szerint az 5. évad lezárása is megnyugtató lett. Nálunk szerencsére még mindhárom sorozatból vannak olyan részek, melyek nem kerültek egyelőre adásba. Ugyancsak akad még egy-két le nem adott epizód a Dzsungeldokik (Off the Map) hazai sugárzásából, azonban a trópusokon játszódó orvosos sorozatnak mindössze egy évad adatott meg a képernyőn.


A hét többi áldozata között ott van még három rendőrös, címében város nevét viselő széria, a The Chicago Code, a Law & Order: Los Angeles és a Detroit 1-8-7, a szövetségi marsallos Chase, valamint a szuperképességgel rendelkező családról szóló No Ordinary Family is. Az elkövetkező napokban a papírforma szerint egyébként újabb sorozatok befejezését jelentik be az amerikai csatornák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #53
    rengeteg minőségi reality van.
  • Ender Wiggin #52
    Szerintem a nézők nemn arra döbbentek rá, hogy nem minőségi a termék, hanem a készítők döbbentek rá arra, hogy a nézők nem minőségiek. Nekik ugyan is a reality kell...
  • tizedes1 #51
    Ennyi sorozatot lehetetlen végigkövetni. Ha a készítők nem kapják meg a megfelelő nézettséget, elismerést, akkor felesleges pénzkidobás.
    A Lie to me egyik nagy kedvencem, nagyon sajnálnám.
    Stargate Universe-re már nem volt atlantiszos ötlet, így azt ne mbánom, 3 részig bírtam.

    Egy bitang jó sorozat ott kezdődik, amikor az első évadból még csak 3-4 részt mutatnak be, de már kell a következő ÉVAD is! ( game of the thrones )
  • bmw #50
    Lie to me, human target, chicago code, ezeket sajnalom....
    Az sgu meg messze nem volt jobb egyik elodjenel sem...
  • cateran #49
    No offense, de ehhez 2 evad (vagy mennyi) kellett? Nem sok eszuk lehet akkor...
    Sajnos ez Mass Media..a tomegeket kell kielegiteni es ez az SGU-nak elegge halovanyan sikerult (olyan halovanyan, hogy meg az adott reteget sem sikerult neki maradektalanul, nemhogy a nagy tomegeket:P) Persze -mivel sci-fi- alapbol retegmufaj....es hat nem 1 Firefly....
    Szoval azzal hitegeni magatokat, hogy pedig de jo volt, csak.....marhasag (vagy inkabb illuziokergetes) Nem, nem volt az...(Pedig igenis kepes sci-fi es/vagy "fantasy" aranylag sikeres lenni..lasd SG-1, Supernatural, Buffy, Angel, X-Files, Dr Who, Smallville, stb....)
  • Yany #48
    Huhh, Fringe rendben van...
  • SgtMathias #47
    Én talán nem fogalmaznék ilyen nyersen, de egyetértek veled. Szerintem nagyon jól kitalált sorozat volt csak az írók túlságosan előre terveztek (talán az előző szériák sikerén felbuzdulva). Nagyon szépen felvezették a fő sztoriszálat csak mire odaértünk volna, hogy tényleg beindulnak a dolgok már megcsappant a nézőszám. Azért remélem a film(ek)ből még lesz vmi mert tényleg jó lenne egy korrekt lezárás legalább, és azért még az Atlantisz-ban is maradt egy-két elvarratlan szál.
  • zetortraktor #46
    "Lie to Me: na ennek leállítása nettó genyóság, minden szempontból topkategóriás sorozat"

    Ezen mekkorát röhögtem. Még a csatorna sem volt elégedett vele, hiszen minden évadban lecserélték az írókat. Éppen ezért semmi egységes koncepció nem volt, az egész sorozat csak annyiból állt, hogy beszélgettek, aztán Tim Roth rábökött valakire, hogy ő a gyilkos, mert megrándult az arca. Ehhez aztán kellett kreativitás... Tim Roth nagyon jó, a többi színész is jó, de a sorozat tényleg nagyon gyenge volt.
  • robertone #45
    A Better with You nem értem miért kasza, élvezhető sitcom a maga nemében.
    A Lie to me ellaposodott, a többi viszont tényleg idegesítően rossz volt, kivéve a Mr. Sunshine, de azt csak most kezdtem nézni, szódával elmegy, főleg Perry miatt.
  • cateran #44
    "Az SGU azért bukott, mert sokkal jobb volt, mint az SG1 vagy az SGA."

    Ez az erv..olyan realisnak tunik...:DD Egesz biztosan ez volt az oka.....