Szekeres Viktor

A tinédzserek buktatták meg James Cameront

Az "újkori" 3D-s filmek közül csak az Alfa és Omega, valamint a My Soul To Take nyitott gyengébben, mint a Sanctum 3D, melyet az Avatar technológiájával forgattak, s nem konvertálták, a kordivatot követve.

A pénteki bevételi adatok alapján már biztosra lehetett venni, hogy a James Cameron produceri felügyelete mellett készülő és az Avatar technológiáját felhasználó Sanctum 3D közel sem fog akkorát durranni, mint azt elvárta volt a Universal stúdió. Persze a forgalmazó így a 9,2 millió dollárt fialó hétvége ellenére is pénzénél fog maradni, hiszen nagyjából 12 millió dollárt fizettek az amerikai jogokért, azonban az előzetes várakozások sokkal magasabbra lőtték be a startot.


A közönség összetételét vizsgálva pontosan kiderül, hogy rontotta el a marketinget a Universal, hiszen a víz alatt játszódó akció-thrillert meglepő módon szinte csak az idősebbek nézték meg, a jegyvásárlók 65%-a volt 30 éven felüli, ami rettenetesen magasnak számít. (A siker kulcsai általában a tinik, így például a hétvége legnézettebb filmjét, a The Roommate-et 61%-ban 21 éven aluliak látták.) A másik meglepetés az volt, hogy a nézők nem szerinti megoszlását vizsgálva a férfias témájú filmre 53%-ban nők ültek be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • sanyicks #4
  Na meg tudhatták volna hogy most kell racionálisan végiggondolni a konvergens intermodalitást, és leválogatni a sajátos akció-rádiuszt.
  De a lényeg lett volna: felruházni az ügyfélközpontú frontvonalat, és egy absztrakciós létra mentén kell termékesíteni az apatikus versenyhelyzetet.
 • wraithLord #3
  Hát, nekem a trailer alapján az jött le kb., hogy "ki nem [email protected] le". Az pedig csak mégjobban elűz, ha egy filmet azzal próbálnak meg (többek között) eladni, hogy 3D-s. Szintén kit érdekel... A 3D is csak egy eszköz, nem a cél (elvileg).
 • viasz #2
  Azt hitték, Cameron névvel mindent el lehet adni...

  A marketing meg ott lett elrontva, hogy keveset fizettek Viktornak és nem hype-olt. Ja, meg rosszul targetáltak! :D
 • macleod2005 #1
  Most komolyan, Uwe Boll is be szokta szopni, amikor pc játékok alapján csinál filmet, mit vártak egy olyan filmtől ami trailerek alapján 3dMark11 nek tűnik?