Szekeres Viktor

2012-ben jön Ridley Scott új Alien-filmje, a Prometheus - ami nem Alien-film lesz

Megvan az új Alien-film premierjének dátuma és címe - más kérdés, hogy a projekt túllépett az Alienen, így márciusban a Prometheus című scifire kell jegyet kérnie azoknak, akik Ridley Scott új filmjére kíváncsiak.

A Twentieth Century Fox bejelentette, hogy Ridley Scott következő filmje, a Prometheus egy eredeti scifi eposz lesz, mely 2012. március 9-én kerül bemutatásra Amerikában és a világ legtöbb országában. Eredetileg a projekt Alien-folytatásként, illetve előzményfilmként indult, azóta nőtte ki magát önálló filmmé. A történet első vázlatát Jon Spaihts írta Scott ötlete alapján, később ezen kezdett el dolgozni a rendező és Damon Lindelof, s ekkor "indult el" a történet új irányba.

A sztoriról egyelőre nem nagyon árultak el sokat, nem akarják elrontani a nézők szórakozását, azonban Ridley Scott ismertette az ötlet evolúcióját, miszerint az Alien-filmek jelentették eredetileg a beugrási pontot az új projekt esetében, de az a kreatív folyamatok során kinőtte magát, s létrejött egy új mitológia és új univerzum. Scott elmondása szerint a fanatikus rajongók fel fogják fedezni a filmben az ún. Alien-DNS-t, de annyi egyedi, nagyszabású és provokatív ötlettel álltak elő az írók, hogy nagy örömükre a végeredmény egy önálló alkotásra is elég volt.

"Egy olyan világban, mely el van árasztva előzményekkel, folytatásokkal és rebootokkal, lenyűgözött Ridley eredeti elképzelése a filmmel kapcsolatban. Ez persze meglehetősen merész, és remélem olyasmi lesz, amire a többség végképp nem számít." - tette hozzá Damon Lindelof.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #16
    Write-only mode rulez,hmmm?:D Meg jo, hogy mar maga a cikk neve es tartalmazza a rendezo nevet...vagy meg azt se olvastad el? Csak hinted az iget,hogy Cameron a zisten?:D
  • bmw #15
    Egy jo elozmeny vagy folytatas szamomra barmikor johet, de nem gagyi rendezokkel...
    ( persze nem erre gondoltam)
  • Zoliz #14
    Éljen a prométeusz! Bocs Prometheus! Végre egy jó CGI alkotást láthatunk majd jövőre.
  • Koge #13
    Volt mar ra pelda hogy rendezo kiakadt a leendo filmen, Spiderman 4 valaki?
  • TreDoR #12
    LOL
  • b3nnyr4y #11
    Expendable-nek ment nem neked Jrex. Fórum...
  • b3nnyr4y #10
    Ez kapufa volt. James Cameron és Ridley Scott nem ugyan az az ember. :)
  • EXPENDABLE #9
    Bár nekem tetszett az Avatar, még is azt mondanám,hogy hagyd a csába a folytatást Cameron! Kérünk egy AvP vagy egy Alien filmet, illetve feltámaszthatnád már végre a Terminator-t is!
  • Jrex #8
    De attól alien lesz benne ugye?:D
  • Ender Wiggin #7
    A listádról az Alien, a Blade Runner, a Black Hawk Down jó, a Gladiator elmegy, a többi fájdalmas (Matchstick Men és a Robin Hood szinte nézhetetlen). Csak, hogy vitatkozzunk :-D
    Egyik Scott fivérnek sem vagyok a rajongója.