Napi Online

A Warner Bros. volt a mozik királya 2010-ben

Piaci részesedésének lemorzsolódása ellenére sikerült megőriznie vezető helyét az amerikai filmstúdiók versenyében a Warner Bros.-nak, amely ezzel harmadik éve ül a legsikeresebb amerikai filmkészítőnek kijáró trónon.

A vállalat 1,89 milliárd dollárra tett szert az amerikai mozipénztárakban, valamivel 18 százalék feletti piaci részesedést érve el (a 2009-es 20 százalék után). A Warner két legsikeresebb filmje a 292,5 milliós mozibevételt hozó Eredet, valamint a december végéig 283 milliót termelő Harry Potter és a halál ereklyéi (képünkön) volt. A második helyen a Paramount végzett 1,67 milliárdos jegybevétellel, amelyből a Vasember 2. 312 milliót, a Shrek a vége, fuss el vége 238 milliót hozott. A 20th Century Fox az Avatarnak köszönheti harmadik helyét, 1,45 milliárdos bevétellel, a Disney majdnem ennyit keresett, a Sony két helyet rontva lett ötödik.

Az amerikai filmstúdiók a mozik egyre csökkenő látogatottságával küszködnek. Tavaly a 3D előretörése ellenére 5,2 százalékkal kevesebb néző ült be a filmszínházakba. Az új technika azonban egyelőre kisegítette a filmkészítőket, ugyanis a jegyárak a 2009-es átlag 7,46 dollárról 7,85 dollárra nőttek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #2
    Tegnap volt már egy cikk ugyanezen apropóból...Kellett most még egy?
  • symbol #1
    fel kellene már fogni, hogy nem mindenki fog moziba elmenni. melós napok után, fáradtan, vidékről nem fogok egy film miatt pestre utazni (50km), benzint, buszt vagy vonatot fizetni... etc. otthon leszedem, megnézem. általában. rengeteg film érdekel, van olyan hogy kicsit lemaradok, és olyan filmre ülnék be utólag moziba amit már nem vetítenek. ilyenkor mi van? jah, vegyem meg 7000ért blu-ray-en? persze a kedvenceket megveszem, csak azért ez kicsit nagyobb összeg mint egy mozis átlag vagy imax jegyár.

    számtalan mozira beültem volna én is, vagy támogattam volna a filmet, ha neten lenne valami online mozi. a youtube kardoskodik és készíti elő ennek a terepet, amit nagy örömmel hallok. akár többszáz forintot is adnék, hogy kedvenceimet újra megnézzem "hivatalosan" online mozi keretein belül. és ezzel gondolom nem csak én lennék igy. el kell fogadni, hogy ma már nem járnak annyian moziba, mert szvsz egy sima mozi képminősége és hangélménye oltári szar egy FULL HD-s monitoros, otthoni térhangzásos rendszer mellett.

    oké, IMAX 2D, meg 3D oltári jó, arra megéri beülni, de elég kevés az olyan film sajnos. Szvsz már rég nyitni kellett volna az "online mozik" felé. Attól még az emberek ugyanúgy eljárnának mozikba, mert kell a hangulat, a beszélgetések, a séta. de akinek erre se ideje, se energiája, az letölti általában aztán kész...