Szekeres Viktor

A TV2 az évad legsikeresebb új sorozataival támad

A TV2 az uborkaszezonban sem hagyja nyugton az RTL-t, s nemes egyszerűséggel az ősszel indult legnézettebb amerikai sorozatokkal támad.

Érdekelnek a TV2 új sorozatai?
  • Igen, mindkettő.
  • Csak ez a Hávájos.
  • A másik érdekel, a Magnumos.
  • Egyik sem keltette fel érdeklődésemet.
A TV2 és az RTL Klub tévénézőkért vívott, már-már epikus harcáról valószínűleg még unokáinknak is mesélni fogunk - ez az az ütközet, melyet hazánk lakossága lélegzetfojtva figyel nap, mint nap a tévékészülékek előtt ülve. Azt pedig, hogy szó sincs költői túlzásról, remekül mutatja, hogy még az uborkaszezonban is ádáz harc folyik a nézőszámot jelző mutatók minél magasabbra való tornászásáért. A tavalyi év második felében ez a harc inkább a saját gyártású műsorokra korlátozódott, mindkét csatorna próbálta sikerre vinni hétköznap 19:00-ra szánt produkcióit, valamint heti énekes valóságshow-ját, de a drága (és maszek) próbálkozások most egy időre lepihennek, bár a naponta látható Való Világ 4 biztosít némi folytonosságot, mely ellen a konkurens celebjeit vetette be januárra.


A TV2 azonban az uborkaszezonban másik frontot is nyit az RTL Klub ellen, mégpedig a sorozatokét. Ez az a terep, amire már egy ideje ráférne a frissítés, hiszen pár kivételtől eltekintve mind a TV2, mind az RTL Klub veterán sorozataival aratja a sikereket. Ősszel a TV2 az NCIS hetedik, a Doktor House hatodik és a Született feleségek hatodik szezonjával ért el jó nézettségeket, míg az RTL többek között a Grace klinika hatodik, a Vészhelyzet tizenötödik, valamint a Helyszínelők ötödik évadát vitte sikerre.

Az elmúlt hónapokban új sorozat azonban egyik csatornán sem bukkant fel, illetve, ha felbukkant, akkor bármilyen visszhang nélkül elenyészett. Igazán sikeres debütálást legutóbb az RTL Klubon láthattunk A mentalista esetében, mely tavaly és tavalyelőtt is Magyarország legnézettebb sorozata lett - már persze, ha nem adjuk össze az olykor 3-4 csatornán is adott Helyszínelők vagy Doktor House adatait egyenként. A mentalista bemutatója óta azonban mondhatni pang a szériák hazai piaca - mindkét adó elvan saját sikereivel.


A TV2 tavaly tavasszal ugyan megpróbálkozott az állóvíz felkavarásával, mikor Amerika legnézettebb újoncát, az NCIS: Los Angelest bemutatta pénteken, azonban a széria nézettsége meg sem közelítette az eredeti NCIS hazai adatait, az RTL-es Helyszínelők könnyedén mosták le Chris O'Donnellt és LL Cool J-t. Hasonlóképpen becsődölt a díjakkal elhalmozott A férjem védelmében is, itthon nem érdekelt sok embert Julianna Margulies jogi drámája. Az RTL számára sem volt minden papsajt, hiszen ugyan bemutatták a Glee - Sztárok leszünk! című zenés sorozatot, mely az óceánon túl és a világ sok országában is hihetetlen népszerűségnek örvend, ám a szombat délutáni időpont már előre jelezte, hogy Kolosi Péterék sem bíznak a sikerben. Nekik lett igazuk.


Éppen ezért nem is csoda, hogy mindkét csatornának minimum féltucat új és viszonylag új sorozata van, amiket vagy megfelelő szabad időpont híján, vagy az amerikai gyenge szereplés miatt már jó ideje nem mutatnak be. És ezért is jó hír, hogy a TV2 január elején két, Amerikában ősszel indult és sikert aratott sorozatot is be fog mutatni. A nagy kérdés az, hogy mennyire fog egyezni az amerikai ízléssel a hazai?

A TV2 január hetedikén, pénteken, 21:20-as kezdettel indítja útjának a Rejtély készítői által írt Hawaii Five-0 című akciósorozatot, melyet Amerikában 12 millióan követnek nyomon hétről-hétre - ráadásul a csatorna azonnal dupla epizóddal indít. A Hawaii Five-0 egy több évtizedes krimisorozat feldolgozása, modernizálása. A középpontban egy Hawaii Five-O kódnevű nyomozó csoport áll, mely hivatalosan a Hawaii állami rendőrség elit alakulatának számít, kiemelt bűnesetekben nyomoz, és csakis a Hawaii állam kormányzójának felel. Vezetőjük Steve McGarrett egy többszörösen kitüntetett tengerésztiszt, őt bízza meg a kormányzó, hogy alakítson egy tímet. McGarrett mindezt személyes motivációktól fűtve teszi meg, hiszen első feladata egy terrorista elfogása, aki állítólag végzett az édesapjával is. McGarrett bár nem különösebben kedveli, de beveszi csapatába Danno Williamst, aki New Jersey-ben volt nyomozó, azonban kislányát követve Hawaii-ra költözött. Mellettük még Chin Ho Kelly, egy hamis vádak miatt a rendőrségtől kirúgott zsaru, valamint az ő unokatestvére, a rendőrakadémián frissen végzett Kono van benne az egységben. (A sorozatot egyébként már októberben el akarta indítani a csatorna, csak éppen a Megasztár péntekre pakolása elhalasztotta a tervezett bemutatót.)


Jövő héten, január 14-én startol el a TV2-n, éppen a Hawaii Five-0 mögött 22:20-tól a Zsaruvér (Blue Bloods) című, ugyancsak rendőrös sorozat, melyet Amerikában 10 millióan néznek átlagosan hetente. A Donnie Wahlberg és Tom Selleck főszereplésével készített széria egy olyan családról szól, melyben több generáció is rendőri pályára lépett. A sorozat epizódjaiban az ő mindennapjaikat, nyomozásaikat, valamint családi életüket lehet megismerni, valamint idővel egy titkos társaság is feltűnik a színen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kisemlős #32
    Nem ugyanazt jelentik, ahogy a "semmi pénzért" sem jelenti azt, hogy "ingyen".

    Amúgy 5 éve adtam el a tévém, és azóta nincs. Nem is érzem a hiányát. A híreket elolvasom a neten. Ha pedig kiváncsi vagyok egy filmre, megnézem a szgépen.
    A haverok meg megszokták már, hogy fogalmam sincs milyen reklámokról gagyognak..
  • Laza #31
    Pf, ez a sorozat mitől annyira jó? Olyan dög unalom és klisé halmaz és gagyi, hogy bármelyik 100x ismételt Helyszínelők túltesz rajta.
  • quentit #30
    Oh, yeah. I feel the same. Why do some write in English? Ever. For any reason. In any place. Virtual or real. Or in some virtual reality.
    Leslieke: PLEASE DO NOT USE ENGLISH IN A HUNGARIAN FORUM.
    Thanks ;]

    ps.: b0nfire: remélem vetted a maró gúnyt. sznob! just for you: get the fuck, shut the fuck up! ;]

    ps2.: ok, ez fölösleges és szükségtelen volt. my bad...
  • funkyman #29
    Ez a hawaii nem lett valami nagy durranás. Egyszer még belenézek, és ha marad uncsi akkor skippelem.
  • Atomreaktor #28
    ja végül is a valóságban minden héten kézigránátok robbannak, minimum 2-3 terristatámadást kell meghiúsítani, az elnök élete sem egyszer kerül veszélybe, s a 10-15 autós üldözést sem szabad elfelejteni.
    az ha egy sorozatban színészi játék is van, meg pozitív családkép és nem folyik a vér patakokban az már gagyi... nem muszáj nézni, megteszik helyetted azok, akiknek tetszik. de attól még nem gagyi, hogy te úgy gondolod.
  • Tower Guard #27
    Egyik sem keltette fel érdeklődésemet. (63%)
    Csatlakoztam.
  • kalapos01 #26
    Bocs, csak a röhögéstől nehéz írni, ahogy próbálod meg magyarázni, hogy két tökéletesen ugyanazt jelentő szó mást jelent. Attól, hogy az uborkát nyártól ősz elejéig takarítják be, az uborkaszezon azt jelenti, hogy az "időszak, amikor nem történik semmi". Nyáron és télen például ez a helyzet. Nem csak a tévében.

    Ha értelmező szótár nincs a polcon, akkor próbálj valami netes keresőt, érdekes dolgokat fogsz találni.
  • B0nFire #25
    "ezt most eléggé benézted. :) A tévében év eleje és a nyár totális pangás műsorok és reklámok tekintetében - utóbbi miatt nincs előbbi."

    Nem néztem be! Ne írjon uborkaszezont, hanem írjon mondjuk holtszezont, de ne én adjak már szavakat egy újságírónak. Uborkaszezon nyár kellős közepén van. Ha meghallok egy ilyet, a régi vicc jut róla eszembe.

    – Anyúúú! Kimehetek a kertbe cseresznyézni?
    – No de kisfiam! Hiszen tél van!
    – Tudom; sál, sapka...

    Szóval maradjunk annyiban, hogy nem én néztem be. Ezt nem lehet megmagyarázni!
  • Loverman #24
    pix or it didnt happen
  • Nailyenugysincs #23
    a csaj nagyon jól néz ki:D Az egyetlen értelmes dolog a cikkben:D