Szekeres Viktor

Falling Skies: Megjött Spielberg inváziós sorozatának előzetese

A Világok harcában láthattuk, Spielberg miképp képzeli el az idegen lények invázióját és a Föld leigázását. Jövőre tévésorozatban nézhetjük meg mindezt.

Megnézed a Falling Skies első részét?
  • Naná!
  • Csak, ha jó kritikákat olvasok róla.
  • Ugyan már, dehogy nézem.
Az amerikai TNT kábelcsatorna 2009. május 20-án jelentette be Steven Spielberg idegeninváziós sorozatprojektjét, melyet azon nyomban be is rendeltek pilotnak, hogy programigazgatóság láthassa, hogy mit lehet megvalósítani a forgatókönyvben leírtakból, s mindaz hogy fog mutatni a tévéképernyőn. A neves filmrendező, mint executive producer vett részt a kreatív folyamatokban, a pilotot pedig a Dreamworks Television gyártotta le Robert Rodat szkriptje alapján. (Rodat neve ismerős lehet a mozizóknak, hiszen olyan filmeket írt, mint A hazafi vagy a Ryan közlegény megmentése - utóbbiért Oscar-jelölést is kapott.)


Az akkor még cím nélküli, de ma már Falling Skies címre hallgató scifi pilotjának előkészítése a bejelentés pillanatában elkezdődött, s a castingosok szerződtetését követően június végén a készítők a sorozat főszereplőjét is megtalálták Noah Wyle személyében. Őt legtöbben a Vészhelyzet Carter doktoraként ismerhetik, de a TNT csatornához is kötődik, hiszen ő volt a főhőse A titkos könyvtára (The Librarian) filmsorozatnak, melyből 2004-ben, 2006-ban és 2008-ban is készült egy-egy rész.

Wyle után természetesen a többi főszereplőt is megtalálták a készítők, s tették mindezt úgy, hogy a műfaj rajongóinak kedvében járjanak, hiszen az a Moon Bloodgood lett a főhősnő, aki olyan scifisorozatokban szerepelt, mint a Daybreak - Időbe zárva és a Journeyman, de a Terminátor - Megváltásban is fontos karakter bőrébe bújt. Mellette még Drew Roy, Jessy Schram, Maxim Knight, Sarah Carter, Peter Shikonda és Seychelle Gabriel fog feltűnni minden héten a szériában, de a visszatérő szereplők között is lesznek ismerős arcok, például Will Pattoné.


A Falling Skies nem egy idegeninvázió közvetlen krónikája lesz, hiszen az emberiség jó részének kiirtása után hat hónappal fog játszódni. Ebben az időszakban válnak igazi hőssé az átlagemberek, akik emberségüket megtartva próbálnak küzdeni a túlélésért. Noah Wyle karaktere egy tanárember lesz, aki egy kis ellenálló csoport vezetőjévé válik. Azt azonban, hogy a sorozat a folyamatos harcokra, az új (mini)társadalom kiépítésére vagy esetleg az idegenek "rendszerének" megdöntésére fog-e koncentrálni, egyelőre még nem tudni.


A Falling Skies premierjére júniusban kerül sor, a TNT csatorna ekkor szokta elindítani legnépszerűbb szériáinak új szezonjait, hiszen kis tévéadóként megpróbálják kihasználni, hogy nyáron az országos tévék nem nagyon adják sorozataikat. A TNT nyáron ugyancsak visszahozza A főnököt (The Closer), a Született detektíveket (Rizzoli & Isles), a Trinity kórházat (Hawthorne), a Memphis Beat-et, valamint a Lépéselőnyben (Leverage) című sorozatot - a Falling Skies-nak az esetleges második évadhoz ezek nézettségét kellene megközelíteni. (Az először említett két sorozatot hetente 7-7,5 millióan nézik, a többi nagyjából 3 milliós átlagnézettséggel bír, ami nem tűnik teljesíthetetlennek.)


A magyar premierről egyelőre nincs hír, az sem szivárgott ki, hogy melyik csatornának sikerült lecsapnia a projektre. Az azonban biztosnak tűnik, hogy egy esetleges amerikai siker szinte biztos, hogy már ősszel a hazai képernyőkre "küldené" a Falling Skies-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kara kán #34
    Az elnyomottságot mindig jól el lehetett adni. :-)
  • cylonflatus #33
    ha leigáznak, ha nem, most má' várják mög az éjfélt! bujék!
  • KP27 #32
    A skyline legvége nem éppen azt sugallta, hogy leigáznak minket :D
  • DeviloftheHell #31
    na az vitte nálam a pálmát a baromságban egy idöre :D emberi agyal mennek az idegenek vicc :D:D::D
  • Wittgen #30
    "Miért nincs olyan, hogy leigáznak minket oszt jónapot?"

    pl most volt a Skyline.
  • NxBalu #29
    Ez sem lesz jobb, mint az új (2003+) BSG, csak pörgősebb. Remélem. Vagyis, akkor mégiscsak jobb lesz.

    A trailer gyenge, Terminator Salvation, AvP meg AvP2 lopás, azaz, egy rakás híg fos. Már elnézést, de ez a véleményem.
  • m minnifield #28
    a lényeg, hogy az egészségüggyel minden rendben lesz az új sorozatban. teljes vérkép, kisrutin!
  • sandor8206 #27
    mondok egy hasraütéses dolgot, az idegenek szépen felkészültek mindenből, csillagos 5 baktériumokból, vírusokból az összesből, védekezés *5 stb. van oltásuk, van laborjuk stb. győztek, hisz győztek, az új bolygójukon miért járkáljanak szkafanderben? + van oltásunk, laborunk stb. miért félnénk? + lehet ki volt nekik adva, hogy tilos menni a bolygóra (vírusok miatt), de a helyi John Wayne alien leszarta (elég volt egy is)

    szépen sétáltak egyet (a filmben is) és elkaptak egy mutálódott vírust és kopp.
    + azt még hozzátenném, hogy gyakran a hatalom és erő sokszor párosodik arroganciával is. Lehet a helyi alien doktor járta sorba az alien hivatalokat és alien újságokat és figyelmeztetett a lehetséges veszélyekre DE a kőkemény katonai vezetés nem hallgatta meg stb :-)

    amúgy film nekem se tetszett, de nem ez végett. DE ez csak egy film, nyugi. Mesefilm, hadd legyen már hülyeség, légyszi?!
  • skodatuning #26
    "A Földön pedig összesen mintegy 5 kvintillió (5 × 1030) baktérium élhet.[3] A baktériumok alapvető szerepet töltenek be a bioszféra anyagforgalmában, mint például a légköri nitrogén megkötésében. Ennek ellenére a baktériumfajok nagy részét nem ismerjük" (Wiki)
    Még mi sem ismerjük az összes baktériumot ami a földön megtalálható. Pedig mi itt élünk...akkor majd pont a földönkívüliek fogják az összeset ismerni. Értem én, hogy fejlettebbek...de akkor is...
  • KP27 #25
    ugyan már ember, pontosan tudom hogy a sztori szerint így haltak meg. el lett mondva a film végén, le lett írva stb... de szerinted mekkora logika van abban, hogy egy ilyen fejlett technológiával rendelkező idegen fajon egy nyamvadt baktérium kifogjon? még a hülye ember is lenne annyira körültekintő, ha belép egy idegen bolygó légkörébe, hogy azt megvizsgálja, hogy árt-e...

    csupán arra akartam rávilágítani, hogy számomra ez így elég sovány befejezés, és az sem tud meghatni, hogy ki írta a könyvet,ki rendezte,ki szerepelt a filmben stb.

    ettől független örülnék, ha jól sikerülne a sorozat.