Szekeres Viktor

Kiderült, mekkora lesz a Hobbit teljes költségvetése

A Gyűrűk urához hasonlóan a Hobbit sem a gigantikus költségvetéséről fog elhíresülni. Bár a büdzsé majdnem 300 milliós lesz, ez nyomába sem ér sok, alig két órás produkció rendelkezésére álló összegnek.

Az MGM a napokban adta meg a zöld utat a Hobbit-mozifilmeknek, s ezzel párhuzamosan a stúdió arról is határozott, hogy 265-275 millió dollár lesz a két film együttes költségvetése. A tervek szerint ebből a stúdió 40 millió dollárt állna, míg az összeg nagy részét egy, a produkcióba beszálló produkciós cég biztosítaná.

A Hobbittal kapcsolatos hír az is, hogy miközben kiderült, hogy ki alakíthatja Bilbót, valamint további színészek is leszerződtek a produkcióhoz, Sir Ian McKellen, aki a Gyűrűk urában Gandalfot alakította, még nem biztos, hogy vissza fog térni. A veterán színész a Broadway Worldnek adott interjújában elmondta, hogy még nem érdemes biztosra venni visszatérését: "Nem mondanék sokkal többet, mert az bonyolíthatná a dolgokat. Így maradjunk annyiban, hogy jelenleg nincs szerződésem a Hobbittal. De ennél többet nem fognak kihúzni belőlem.", tette hozzá nevetve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tower Guard #14
    Nah igen.
    Nem lenne rossz majd egyszer Szilmarilok sorozat (vagy több részes film)
    Aztán egy Húrin gyermekei is, ha minden más már lement.
  • Ragnar360 #13
    Kellene már egy akkora átütő film mint a Gyűrük Ura volt... ennek értelemszerüen megvan az esélye, reméljük jólesz, mert a nagytestvére az örökzöld
  • Andrews2007 #12
    Beleraknak a Hobbit filmbe a Gyűrűk Ura könyv függelékéből is na. :)
  • Andrews2007 #11
    Jaja a Szilmarilokból jó lenne úgy 4-6 mozi film talán. :) Akkor kijönne eleve egy világ megteremtése a sok árulás, és háború, megannyi tünde, ember királyság (s ezen teremtmények teremtése + orkoké), Morgoth az ősi ellenség bemutatása a Stzilmarilok készítése , és Morgoth általi elrablása , a Nagy Csata, Númenor szigetének elkészítése s benépesítése nem férne bele 1-2 filmbe rendesen.

    A Hobbitba annak ugyan bele a Gyűrűk Ura függelékéből is ami nem tudom miért nem a Hobbitba került bele ha közelebb áll időben ahhoz legalábbis egy része.
    (Fehér TAnács, Dol Golduri nyomozás (Lórientől keletre) hogy ki él ott hát nem Sauron? :) , Öt sereg csatája stb lesz a 2 filmbe.

    A Gyrűk Ura 3 része volt 300 millió dollár úgyhogy ha most 2 részre költenek majdnem annyit az nem rossz, a látvány erős lesz megint. :) A WETA az ÚJ--Zélandi közeli produkcióknál olcsóbban dolgozik? :D Habár a 2005ös King Kong 200 millió volt.
  • gombabácsi #10
    "Inkább 10 évadnyi sorozatanyag. :)"

    Jaj csak azt ne...
  • Szolnokboy1 #9
    "Na abban a könyvben benne van minimum tíz teljes értékű film alapanyaga!! :)"

    Inkább 10 évadnyi sorozatanyag. :)
  • emp #8
    Jah! Amit elfelejtettem. Én személy szerint sokkal inkább néznék megfilmesített Szilmarilok történeteket. Na abban a könyvben benne van minimum tíz teljes értékű film alapanyaga!! :)
  • emp #7
    Én már anno is meglepődtem, hogy a monumentalitásban tobzódó GYU-t filmesítik meg, de persze tisztában vagyok vele, hogy a Tolkien mondakörnek ez a legismertebb része. Szerintem a Hobbit sokkal inkább megfilmesíthető, sokkal karakterközpontúbb, sokkal személyesebb. Nagyon sok lehetőség van benne és ha valaki végiggondolja, hány fontos helyszín van a történetben, akkor érthető a két rész. Persze ha nem az a cél, hogy minden helyszínen harcolnak egy csöppet, pipa, megvagyunk, mehetünk tovább...
  • Wittgen #6
    Az egész GYU sztorit a Clerks 2-ben Randall foglalta össze a legjobban

    Persze ettől még a GYU filmek elég jól sikerült alkotások, én is többször láttam mindhárom részt. De ez a Hobbit-dolog nem nagyon hoz lázban.
  • kalapos01 #5
    Már több éve benne van.