Szekeres Viktor

Soha nem látott képsorok az új Star Wars megjelenésben

Már 400-at sem kell aludnunk, s megjelenik a Csillagok háborúja BluRay-en is. George Lucas a szettel kapcsolatban elmondta, hogy a Star Wars még sosem nézett ki ilyen jól, s otthon BluRay-en érdemes ezentúl a filmet nézni.

A Lucasfilm Ltd. és a Twentieth Century Fox hivatalosan is bejelentette, hogy 2011 őszén BluRay-en is kiadják a hat Csillagok háborúja filmet, mégpedig egy gyűjteményes kiadásban. A Lucasfilm képviselői szerint megpróbálják a jelenlegi eszközökkel elérhető legjobb minőségű hangot és képet produkálni, s természetesen a rajongókat kiszolgálandó rengeteg extra is kerül a lemezekre: dokumentumfilmek, régi, színfalak mögött felvételek, interjúk, retrospektívek és eddig még sosem látott, később DVD-megjelenésekre tartogatott felvételek a Lucasfilm archívumából.

George Lucas csak annyit mondott a BluRay megjelenésről, hogy otthon a Star Wars-sorozatot a legjobb nagy felbontásban, BluRay-en érdemes nézni, s a filmek még sosem néztek és hangzottak ilyen jól. A nagy kérdés a bejelentés előtt az volt, hogy a régi filmek melyik verziója kerül fel BluRay-re, hiszen a korábbi megjelenések a bővített, különleges verziókra koncentráltak, de a rajongók nyomására később az eredeti, mozis változatot tartalmazó DVD-k is megjelentek. Lucas ezzel kapcsolatban leszögezte, hogy a BluRay-re az 1997-ben moziban újra bemutatott és a 2004-ben DVD-n megjelent verzió kerül. Ennek fő oka, hogy a digitalizálás meglehetősen drága, így csak a bővített, felújított változat transzferét végezték el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bippo #19
    Azt ne felejtsd el, hogy még nem volt Blu-ray kiadás belőle, szóval hiánypótló.
  • Zoliz #18
    Na mi van George 30 év után kéne még egy kis nyugdíjkiegészítő?
    Legyél boldog a pénzeddel!
  • bippo #17
    Na, jött is egy új hír a fénykardos jelenettel.
  • bippo #16
    Az eddig elérhető HD felbontású anyag nem hivatalos kiadás volt, így ez az első. Mondhatni hiánypótló. Szóval örülni kell neki, nem rókabőrözni.
    (mondjuk kár, hogy a nem felújítottakból nincs kiadás, bár én úgyis a legbővebbet venném meg.)
  • DieHard #15
    Nem. Megjelenik kéken, mint az összes többi film. Arról senki nem tehet hogy ez pont a sw, amiről már ezer féle változat jelent meg.
  • hiftu #14
    Nem rókabőr ez egy kicsit?
  • bippo #13
    Én sem erre gondoltam a címet olvasva, de a kifacsart szóhasználat alapján valami semmitmondó dologra tippeltem (valami fan-moviera). Az, hogy lesz új kiadás, az nekem jó hír.
    Eléggé magyartalan a cím amúgy. Attól mert valami majd 'megjelenik', ilyen formában nem használjuk ezt a szót.
  • Axlkenobi #12
    Nem értem, miért gondolják azt néhányan, hogy ez egy utólag felvett jelenet. Erről már régen is volt szó, hogy leforgatták, csak nem került bele. Szerintem eredeti lesz az. De ha mégis utólag felvett jelenet, akkor is biztos, hogy Mark Hamill-t láthatjuk benne, mert azt kötve hiszem, hogy lenne egy klónja. :-DDD

    Nekem amúgy nagyon bejön ez a rövid jelenet, örülnék, ha vissza kerülne a filmbe. Aki még nem látta és szeretné megnézni, az a youtube-on megtalálja, még kamerás minőség mellett is nagyon hangulatos.

    A homokviharost is leforgatták, mert pocsék minőségben, de kb. öt másodpercnyi anyagom még meg is van belőle. Bár azt nem hiszem, hogy belerakják, mert már nem lenne funkciója.

    Én még a Birodalomból azt a törölt jelenetet nézném meg, mikor Thripio szivatja a rohamosztagosokat a wampákkal.
  • djstefi #11
  • djstefi #10