Szekeres Viktor

Folytatódhat a Tégla

Újabb jel mutat annak irányába, hogy elkészülhet a Tégla 2. Az Oscar-díjas thriller folytatása teljesen saját történet lenne, nem követné a hongkongi Szigorúan piszkos ügyek-sorozat második epizódjának sztoriját.

A Beantown értesülései szerint már előkészületi fázisban van Martin Scorses 2007-es, Oscar-díjas feldolgozásfilmjének, a Téglának (The Departed) a folytatása. A thriller második része már akár 2012-ban is mozikba kerülhet. Korábban William Monahan, az eredeti film forgatókönyvírója utalt rá, hogy lenne pár ötlete a folytatással kapcsolatban, s Mark Walhberg, aki szerepelt is a filmben, már el is ejtette egy nyilatkozatában, hogy Robert De Niro játszhatna a projektben egy korrupt politikust.


A Tégla 2007-ben 5 jelöléséből 4-et váltott Oscar-díjra, többek között a legjobb filmnek és rendezőnek járó szobrot is megkapta. A 90 millió dollárból forgatott alkotás anyagilag is sikeres volt, hiszen 289 millió dollár bevételt könyvelhettek el producerei világszerte. Ezek után nem is meglepő, hogy a közönség is oda volt a filmért, az IMDb minden idők legjobb filmjeit tartalmazó toplistáján a Tégla jelenleg az 50. helyet foglalja el A dicsőség ösvényei és A zongorista között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gulyasandras #8
    Vajon még több káromkodást fognak a nézők hallani?
  • bippo #7
    Elolvastad a hírt? 2.mondat : "nem követné a hongkongi Szigorúan piszkos ügyek-sorozat második epizódjának sztoriját."
  • Inquisitor #6
    Magyarul az eredeti film második részét is remakelik? És a harmadikat? :)
  • winnie #5
    az 1. mondat különálló egység. a 2.-kal utalok is arra, hogy az előző komment felsorolásában érdemes a the eye helyett a grudge-ot tenni, mert előbbi nem nagy siker, utóbbi viszont igen.
  • Chocho #4
    Nekem tetszett a Tégla, jó film volt, bár nem tudom, van-e értelme folytatást írni neki. Hiszen....

    ***SPOILER***








    ... mindenki meghalt a végén Markot kivéve.
  • Ender Wiggin #3
    Bocs, de a Grudge amerikai remake. Nem japán. A rendező a saját Yo-on-ját ültette át amerikai szereplőkre. Ha netán a hsz-ed első mondatára akartál volna példát írni...Bár biztos, nem...:-)
  • winnie #2
    szerencsére fordítva is működött, ázsia is készített sikerfilmeket amerikaiakból. mondjuk a the eye helyett a grudge jobb példa, az tényleg siker lett. szerencsére azonban ezek nem nyúlások, hanem az eredeti jogtulajok által készített feldolgozások. nem mindegy.
  • vasziszdasz #1
    Elég sok ázsia film nyúlásból lett siker a nyugaton, pl. a kör, a szem, godzilla.