MTI

Lovaggá ütötték Peter Jackson filmrendezőt

A hagyományokhoz híven egy kard lapjával a vállát megérintve ütötte lovaggá Peter Jackson Oscar-díjas filmrendezőt az új-zélandi főkormányzó.

Anand Satyanand főkormányzó II. Erzsébet brit uralkodót képviselte a szerdán megrendezett wellingtoni szertartáson. A Gyűrűk Ura-trilógia rendezőjének kitüntetését tavaly év végén jelentették be. "Igazság szerint a filmkészítés nem szóló teljesítmény - emberek százaié és ezreié - tehát úgy érzem, a filmipar nevében fogadhatom el a kitüntetést" - köszönte meg az új-zélandi alkotó. A 48 esztendős filmes nagy megtiszteltetésnek nevezte a lovagi címet. Mint mondta, ez a kitüntetés nagy múltra visszatekintő hagyományai miatt többet jelent számára, mint az Oscar-díj.


Peter Jackson és Anand Satyanand

A hatalmas sikert aratott, J. R. R. Tolkien regényéből született trilógia összesen 17 Oscar-díjat kapott, A király visszatér című befejező epizód a legjobb film és a legjobb rendező elismerését is elnyerte. Jackson jelenleg producerként dolgozik A hobbit című, két részesre tervezett kalandfilmen, ami az azonos című Tolkien-regényből készül. Emellett Steven Spielberg oldalán a Tintin képregénysorozat nyomán születő három film produceri munkáiból is kiveszi a részét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #17
    Tök mindegy mit írnak itt a fotelfikázók, számomra zseni. Nem csak a Gyűrűk Ura miatt, nekem tetszett a King Kong is, de a leginkább a nyilatkozatai érdekesek.
  • Betonparaszt #16
    Fanyalgóknak sós mogyorót Gondoltam, hogy majd jó páran háborogni fognak majd a lovaggá ütés miatt. Nem értem, hogy miért baj ha valakit elismerésben részesítenek ha a hazája hírnevét erősíti. Peter Jackson is elismerte, hogy a megtisztelő cím nem csak az ő egyedüli érdeme.
  • 1Obi1 #15
    Nem mondom hogy nem érdemelte meg, mert nagyon is jó filmeket csinált.. De ha emiatt lovaggá ütnek valakit, akkor nagyon sok más ember is megérdemelné, sokkal jobban is.
  • Kferro #14
    Mindazoknak, kik kétségbe vonják Peter Jackson valódi tehetségét, ajánlom, nézzék meg a Gyűrűk Ura DVD extráit. Abból majd kiderül, miért is zseni...
  • Zaraki Kenpachi #13
    A D9-t nem ő rendezte, ott csak producer volt. Story, rendezés, forgatókönyv egyikhez sem volt sok köze.
  • cateran #12
    Sot,1x kiment a transformers forgatasra is es tessek mi lett belole.....sot volt hogy csak ranezett a forgatokonyvre 15 meterrol es sikerfilm lett belole....
  • pepe792 #11
    Egyszer véletlenül?
    3 filmből állt A gyűrűk ura, és mindegyik nagy siker lett. 3-szor véletlen?
    Ott van a Hullajó, ami a maga idejében szintén jó film volt.
    District 9 illetve Lovely Bones tavaly. Ezekben is benne van a keze és mindegyik film jól sikerült.
  • Chocho #10
    Hát ha nem is zseni, rendezőnek kiemelkedő, és igazi álmodozó, amiből kevés van a szakmában.

    Csak legyen Hobbit... !!!
  • cateran #9
    Nem 1 nagy wasistdas, manapsag minden hulyet lovagga utnek (hiaba sipakoltok,ot a LotR miatt utottek lovagga,nem pedig addigi munkassaga miatt,ahogy a cikkbol is kitunik)
    A kormanyzo meg mintha a marsrol jott volna..erdekes fejformaja van..:D
  • Kindred Blades #8
    A lovaggá ütés kicsit talán tényleg extrém, de...
    hogy véletlenül belenyúlt egyszer?
    Ez a Forrest Gump egy sorát idézi: Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak megjátszod?