Szekeres Viktor

Lost - beírja magát a tévétörténelembe az utolsó évad?

A Lost ismét csak az egyik legnézettebb sorozat, miközben mindenki találgatja, mi lehet a titok, amivel a nézőket a képernyők elé szegezi. De vajon mi lesz az utód?

Nem sok sorozat dicsekedhet azzal, hogy írói úgy dolgozhatnak, hogy pontosan ismerik hátralévő évadok és epizódok számát - a Lost ilyen. Pár éve, a harmadik évad vége körül, az amerikai ABC csatorna az írókkal egyeztetve bejelentette, hogy a hatodik szezonban vetnek véget az igencsak népszerű, már első évadja után kultikusnak tartott szériának.

Klikk ide!

Mindez azt jelenti, hogy az Amerikában jelenleg is sugárzott Lost (nálunk tavasszal hozza el az Eltűnteket az AXN) készítői pontosan megtervezhették, hogy milyen irányba viszik tovább az utolsó évadot, s kapkodniuk sem kellett, hogy ezen terveket kivitelezhessék. A záró szezonra szóló ötletet azonban meglehetősen sokáig titokban tartották, amit segített az is, hogy az ABC nem adott olyan Lost-reklámokat, melyekben 6. évados képsorok láthatóak, mindössze már régebben leforgatott anyagokat vágtak össze promó gyanánt.

A stratégia remekül bevált, hiszen a hatodik évad premierje remeknek számító 12,5 milliós nézettséggel tért vissza, s a 18-49 évesek nézettségi toplistáján egy időre még a fiatalok jelenlegi kedvenc sorozatát, az Agymenőket (The Big Bang Theory) is megelőzte. Persze, ahogyan arra sámítani lehetett, a visszatérés után csökkent a sorozat nézettsége, de nagyon úgy tűnik, hogy a 10 milliós számok, hacsak nem történik valami kellemetlenség, állandósulni fognak.

Klikk ide!

Miután a Lost az 5. évad jó részében az időutazással játszadozott, annyit talán el lehet árulni az ominózus hatodik évadról, hogy rengeteg régi ismerős, ismert arc vissza fog térni az új epizódokban, holt és élő egyáltalán. Nem egy színész már le is forgatta jeleneteit, van, akivel még most is tárgyalnak a visszatérésről, annyi azonban biztos, hogy az írók jelenleg írják a záróepizódot (ezt Carlton Cuse írta meg Twitterére), tehát, aki eddig kimaradt, az valószínűleg le is maradt a sorozatról.

Aki bújja az internetet, az persze már értesülhetett arról, hogy mi is pontosan a 6. évad barbatrükkje, de ennek kitárgyalása helyett inkább az foglalkoztat minket, hogy ha eltűnik a Lost, akkor lesz-e utódsorozat. Idén az ABC két nagyobb szabású, kevésbé epizodikus sorozatot is megpróbált sikerre vinni, azonban a Flash Forward - A jövő emlékei a jó kezdés után folyamatosan vesztette el nézőit. Így az ABC-újoncok becsületét a V-nek kell megmentenie, s talán ez sikerült is volna a népszerű, 80-as évekbeli sorozat feldolgozásának, azonban ősszel a produkciót hetekre leállították, írók távoztak a projekttől, így novemberben mindössze 4 epizód kerülhetett adásba. (A V nézettsége ugyan nem ér fel a Lostéval, de sokkal biztatóbbnak tűnik, mint a Flash Forwardé.)

Klikk ide!

Az utódot tehát lehet, hogy csak jövőre találja meg az ABC (vagy az amerikai tévés ipar), de addig is előttünk (legalábbis a rajongók előtt) még egy teljes hatodik szezon vár, aminek nézése közben lehet azért imádkozni, hogy az ember elkerülje a neten található irdatlan mennyiségű Lost-spoilert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #22
    Koránt sem biztos :-D
    A 6. évad már egyenesen siralmas. A 14,5 milliós visszatérés mára már csak 9-10. Fokozni nem sikerült az érdeklődést Amerikában sem.
  • Chaosman88 #21
    az utolsó 3 hozzászólónak mondanám, hogy ti vagytok kevesebben :)
  • Bhalage #20
    egy reszt sem lattam, max ilyen perceket lattam belole, engem nem szegezett a kepernyo ele
  • chuky123 #19
    Szerintem is. Húzták halasztották mint a "rétestésztát"
  • Oláh Herkules #18
    szerintem rohadt unalmas sorozat, max 2 részt bírtam.
  • gothmog #17
    A rejtvény szabályai és megfejtése menet közben változnak, mivel az újabb válaszoknak csak korábbi részválaszokhoz kell igazodniuk, a végeredményhez nem. Az ugyanis a befejezés pillanatáig nem is létezik. (úgyértem:számunkra. a készítők mostanra természetesen ismerik a befejezést, mivel dobozban van)
    Persze ha elég sokáig találgatunk, biztos lesz olyan válasz, ami majd fedni fogja azt, amit az írók végül kigondoltak, de valójában nem a megfejtés a lényeg, hanem a precízen, a fenti szabályok szerint felépített rejtvény.
  • Chris05 #16
    Valaki lelőné a poént? A cikkíró kellően felcsigázott, de nincs kedvem 40 fórum összes hozzászólását végigolvasni. Gondolom aki fan, az tudja, hogy mi a legvalószínűbb forgatókönyv. Megköszönném, ha megosztaná akár Spoiler dobozban is.
  • DaniH #15
    Nos, remélem talán valami érdekes is történni fog.
    Tele van a tököm a retroaktiv forgatókönyvirással és a deus ex machinákkal.
    Az 5. szezont is immel-ámmal néztem végig, hamarosan megunom.
    Pedig mekkora fan voltam az 1-2 szezonok után, atyám, imádtam...
  • Blacktom #14
    supper, asszem :)
  • lac0215 #13
    google képkereső:

    lost last dinner...