Szekeres Viktor

A Stargate Universe-t nem lehet kicsinálni

Folytatódhat a 2. évaddal az új Csillagkapu-sorozat, a Universe, vagyis biztosra vehető, hogy az eddig leadott 10 epizódot még minimum 30 fogja követni. Járulékos nyereségként a Sanctuary című, effektekkel dúsított scifisorozat is 3. évadjába léphet.

Bár a sorozat nézettsége botrányos, a rajongók pedig a készítőkön köszörülik a nyelvüket, attól a ténytől sem lehet eltekinteni, hogy bőven vannak olyanok is, akiknek bejön a Stargate Universe komorabb hangulata és karakterközpontúsága.

Igaz utóbbiak, a pártolók, egyre kevesebben vannak (ld. a negatív nézettségi rekord két hete), de a Syfy támogatásáról biztosította a készítőket. Újabb 20 epizód elkészítésére adtak nekik megbízást, melyek az áprilisban folytatódó 1. évad után ősszel kerülhetnek adásba. A lépés, akárcsak az, hogy a Syfy legkevésbé nézett sorozatát, a Sanctuary-t is folytatja ősszel, minden bizonnyal magáról a csatornáról is szól, hiszen ártott volna az arculatuknak és a Stargate-franchise hírnevének egy azonnali megszüntetés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #23
    "Egy popularista tömegtermék lett,"

    épp hogy nem. (és a popularista nem ugyanaz, mint ami a populáris.) pontosan azért bukta az SGU, mert elveszíti az egyszeri nézőt, azt a nézőt, akit az SG és az SGA egyszerűsége, közérthetősége, közönségbarátsága megszerzett magának.
  • FICEK9 #22
    Épp ez a baj ezzel az újjal, hogy inkább olyan mint bármely más nem sci-fi tömegsorozat. Ennyit dumálni egy sci-fi sorozatban?! Nem azt mondom hogy legyen pont olyan mint a régiek, de a régiből a még ma is jó dolgokat meghagyva lehet újat kihozni. Legjobb példa a BSG. Erről is írták pedig hogy "olyan", de sajnos messze van tőle ... :(. Egy popularista tömegtermék lett, csak a tömeg hülye a sci-fihez, ezért butított, a hozzáértőknek pedig gagyi. Még a B5 Crusade is jobb volt, pedig az is elmaradt az eredetitől.
  • Justil #21
    szerintem az SGU teljesen rendben van, mondjuk én nem a korábbi 2 SG sorozathoz hasonlítom, hanem a jelenleg futó többi sorozathoz.
  • Justil #20
    és amúgy ti, akik itt egyöntetűen fikázzátok, mit szeretnétek szívesebben, még 2 évadnyi világmegmentős SG-1/SGA-t? lol
  • lambda5 #19
    Hatalmas csalódás az SGA -hoz képest... meg ahhoz, ahogy ezt a "kreálmányt" beharangozták anno...
    Csodálkoznék, ha ebből még valami értelmeset ki tudnának hozni... főleg úgy, hogy még azt sem tudták eldönteni, hogy milyen műfaj, amit meg akarnak jeleníteni..de, hogy nem sci-fi az biztos.
    A BSG politikai keverésétől meg felfordult a gyomrom, mint sci-fi nekem az első évad után off volt.
    A statisztika (itt is) csak egy viszonyszám, ritkán tükrözi a minőséget a mennyiség... nem beszélve az átlagnéző igényeiről...
  • winnie #18
    "De abból a 10-12 sorozatból nem mind pénteken megy. És gondolom a többi hétköznapon nagyobb nézettséget lehet elérni, kiindulva az országos tv adatokból."

    a syfy fő napja a péntek. akkor lehet a legtöbb nézőt fogni, hiszen akkor gyengék az országos sorozatok. pénteken este mondjuk 18 millióan nézik a nagy csatornákat. csütörtökön 50 millióan. ha csütörtökön menne, az lenne a baj, hogy akkor mindenki mást néz, azért nem nézett?
  • endrev #17
    Hát elég rossz marketing, ha csak a 15. rész körül kezd izgalmassá válni. A cél az lenne, hogy minél több nézőt összetoborozni, nem pedig hogy minél többet elijeszteni...
  • gemihu #16
    Ahogy olvastam , a 15.rész körül kezd izgalmasabbá válni a helyzet.
  • Darth Sith #15
    A nézettség valóban nem olyan rossz, de ettől még maga a sorozat ratyi marad :)

    Hiszen anno a dáridónak is volt 3 millió körüli nézettsége.. ;)
  • Reg5 #14
    De abból a 10-12 sorozatból nem mind pénteken megy. És gondolom a többi hétköznapon nagyobb nézettséget lehet elérni, kiindulva az országos tv adatokból.

    dzsagon: Hova szarjak? Magyar nézettség itt lényegtelen.

    Darth Sith: Mondtam én, hogy az SGU qrvaüberjó? 1 szóval se, csak annyit, hogy ez a nézettség péntek este nem olyan rossz mint aminek beállítják, sőt az SGA-nál jobb pedig azt se a nézettség miatt kaszálták(főleg az s5 berendelés után...).