23
  • winnie
    #23
    "Egy popularista tömegtermék lett,"

    épp hogy nem. (és a popularista nem ugyanaz, mint ami a populáris.) pontosan azért bukta az SGU, mert elveszíti az egyszeri nézőt, azt a nézőt, akit az SG és az SGA egyszerűsége, közérthetősége, közönségbarátsága megszerzett magának.
  • FICEK9
    #22
    Épp ez a baj ezzel az újjal, hogy inkább olyan mint bármely más nem sci-fi tömegsorozat. Ennyit dumálni egy sci-fi sorozatban?! Nem azt mondom hogy legyen pont olyan mint a régiek, de a régiből a még ma is jó dolgokat meghagyva lehet újat kihozni. Legjobb példa a BSG. Erről is írták pedig hogy "olyan", de sajnos messze van tőle ... :(. Egy popularista tömegtermék lett, csak a tömeg hülye a sci-fihez, ezért butított, a hozzáértőknek pedig gagyi. Még a B5 Crusade is jobb volt, pedig az is elmaradt az eredetitől.
  • Justil
    #21
    szerintem az SGU teljesen rendben van, mondjuk én nem a korábbi 2 SG sorozathoz hasonlítom, hanem a jelenleg futó többi sorozathoz.
  • Justil
    #20
    és amúgy ti, akik itt egyöntetűen fikázzátok, mit szeretnétek szívesebben, még 2 évadnyi világmegmentős SG-1/SGA-t? lol
  • lambda5
    #19
    Hatalmas csalódás az SGA -hoz képest... meg ahhoz, ahogy ezt a "kreálmányt" beharangozták anno...
    Csodálkoznék, ha ebből még valami értelmeset ki tudnának hozni... főleg úgy, hogy még azt sem tudták eldönteni, hogy milyen műfaj, amit meg akarnak jeleníteni..de, hogy nem sci-fi az biztos.
    A BSG politikai keverésétől meg felfordult a gyomrom, mint sci-fi nekem az első évad után off volt.
    A statisztika (itt is) csak egy viszonyszám, ritkán tükrözi a minőséget a mennyiség... nem beszélve az átlagnéző igényeiről...
  • winnie
    #18
    "De abból a 10-12 sorozatból nem mind pénteken megy. És gondolom a többi hétköznapon nagyobb nézettséget lehet elérni, kiindulva az országos tv adatokból."

    a syfy fő napja a péntek. akkor lehet a legtöbb nézőt fogni, hiszen akkor gyengék az országos sorozatok. pénteken este mondjuk 18 millióan nézik a nagy csatornákat. csütörtökön 50 millióan. ha csütörtökön menne, az lenne a baj, hogy akkor mindenki mást néz, azért nem nézett?
  • endrev
    #17
    Hát elég rossz marketing, ha csak a 15. rész körül kezd izgalmassá válni. A cél az lenne, hogy minél több nézőt összetoborozni, nem pedig hogy minél többet elijeszteni...
  • gemihu
    #16
    Ahogy olvastam , a 15.rész körül kezd izgalmasabbá válni a helyzet.
  • Darth Sith
    #15
    A nézettség valóban nem olyan rossz, de ettől még maga a sorozat ratyi marad :)

    Hiszen anno a dáridónak is volt 3 millió körüli nézettsége.. ;)
  • Reg5
    #14
    De abból a 10-12 sorozatból nem mind pénteken megy. És gondolom a többi hétköznapon nagyobb nézettséget lehet elérni, kiindulva az országos tv adatokból.

    dzsagon: Hova szarjak? Magyar nézettség itt lényegtelen.

    Darth Sith: Mondtam én, hogy az SGU qrvaüberjó? 1 szóval se, csak annyit, hogy ez a nézettség péntek este nem olyan rossz mint aminek beállítják, sőt az SGA-nál jobb pedig azt se a nézettség miatt kaszálták(főleg az s5 berendelés után...).
  • Darth Sith
    #13
    A barátok köztöt is sokan nézik, mégis szar. A pokembert, az x-men wolverine-t is sokan megnézték, mégis harmatgyengék voltak, ahhoz képest amit kilehetett volna hozni belőlük. A nézettség meg nagyon nem egyenlő a minőséggel. Ergo, sokan nézik, attól még fos marad. Mondom ezt úgy, hogy az összes SG1 és SGA részt megnéztem sokszor. Azok között is voltak gyengébbek, nah de hogy egy teljes évad összes része ilyen legyen?...
  • bladesoft
    #12
    dzsagon hehehe :D XD
    Eljő a nap mikor Benkö feleséget keres letaszitja a trónjáról a Lostot... nézettségben
    Ez a nap 2012 dec 21re esik.. imhol a világvége
  • dzsagon
    #11
    bazmeg a Csillag Születiket többen nézték vasárnap, pedig az csak a nevében sci- fi.
  • winnie
    #10
    a syfy-n csak egy sorozatot néznek kevésbé, mint az sgu-t, tényleg nagyon gyenge.
  • emile zola
    #9
    a 10.rész akart lenni
  • emile zola
    #8
    mostmár minden csak a készítőkön múlik, 1 10. résszel magasra tették a mércét önmaguk előtt, ha nem tudják fenntartani azt a színvonalat, hanem újra jön a szappanopera akkor ennyi ennek is, ide-vagy oda 2.évad, elveszítik minden rajongót aki még hisz benne ( köztük én is)
    ja és igen: azokat a köveket vagy veszítsék már el, vagy menjenek tönkre vagy vmi, mert már engem is idegesít...
  • Reg5
    #7
    "Bár a sorozat nézettsége botrányos..."

    Péntek este átlag 2,6 millióan nézik DVR-rel együtt. Tényleg olyan szar? Nem hinném.
  • bladesoft
    #6
    Csatlakoznék az elöttem szolóhoz (csak77)... túl sok a töltelék de sz*r az összhatás. Nincs scifi hangulata az egész sorinak.Ha nem is bolygókat akkor legalább azt a k*rva kisváros méretű hajót fedeznék már fel ahelyett hogy egymás porcicáját vagy feleségét nyalogatják... Elhiszem hogy mekkora szinész ez a Robert Carlyle de iszonyat sz*r a karaktere... az elején még esetleg...
    Azon imádkozok hogy egy sg1 imádó producerhez kerüljön a sori és az beleiratja hogy az sg1 szereplők kerülnek oda a hajóra .. .. az eddigi befordult-leszbi -barátok közt bagázs meg kiessen egy zsilipen keresztül...
  • Csak77
    #5
    Nem értem miért szidjátok, inkább örülni kellene, hogy van egyáltalán sci-fi sorozat. Ilyen űrhajós sorozat a V kivételével nincs. Nekem speciel tetszik, hogy valami új dologgal próbálkoznak, és bár a leszbikus dolog nálam is kicsapta a biztosítékot, mert mindenhol ez van már(heroes, flashforward, dr house) azért remélem még jobb lesz.
  • pepe792
    #4
    Azokat a repkedő videófelvevőket is elvihetné a kiscica, mert qrvára unalmas, mikor a szereplők monológot mondanak... Mondjuk ennél jobbat lehet már csak csinálni, mert eddig katasztrófa volt 2 rész kivételével.
  • The Garrett
    #3
    Nemtudom honnan ered ez a komorabb hangulat, amit mindenki ismétel.

    Szerintem egy bugyuta valóságshow hangulata van.
  • Hornymut
    #2
    Teljesen egyetértek, a Sanctuary fényévekkel jobb mint az SGU.
    Értem én, hogy a BSG után akartak valami hasonlót csinálni, de nem jött össze. Unalmas, érdektelen a sorozat, de néha tud jó lenni (1x08). Én bizakodom, hogy esetleg lehet még valami a sorozatból, a köveket elveszítik mondjuk :-)
    A Sanctuary meg így tovább :-)
  • Kelta
    #1
    A Sanctuary szvsz sokkal jobb mint a harmatgyenge, brazil szappanoperává silányult SG-U...

    Sanctuary 8/10

    SG-U 2/10