Szekeres Viktor

Csalódást okozott a Heroes premierje

Arról lehetett tudni, hogy az egykor igen divatos Heroes (nálunk Hősök) nézettsége az elmúlt évad során igencsak megcsappant. Azonban a sorozat szerkezete miatt az évadnyitókra mindig sokan kíváncsiak voltak, hiszen minden fejezet első része egy új kezdet ígéretét is magában hordozta.

Azonban a 4. évad első (dupla) része még azt sem mondhatta el magáról, hogy a szép lassan elpártoló rajongókat visszacsábította volna, hiszen alig 6 millióan követték figyelemmel a Redemption címre hallgató fejezet történéseit, ami bizony Heroes-szinten pocsék teljesítménynek számít.

Mivel a sorozat viszonylag összefüggő történettel bír, ezért nem igazán várható el, hogy az elkövetkező hetekben nőne a nézettség, így a készítőknek mindenképpen számba kell venniük azt a lehetőséget is, hogy az idei 19 rész után az NBC csatorna úgy dönt, hogy 4 évad épp elég volt a sorozatból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #22
    szerencsére a hülye magyarok a heroes-t nézik. ez a lényeg.
  • DjDano #21
    A hülye amcsik inkább nézik a tucatszarokat: Grace Klinika, Doktor bunkósántahiúz, Született feleségek... pfff nem is folytatom mert kifordul a gyomrom :D
  • NLZ #20
    Nem nyerő a sci-fi szappanopera, nem is csodálom. :)
  • CaptainRumi #19
    fa**nak nem tudjátok már kitenni, hogy SPOILER...
  • BaliBoy #18
    Hűűű mekkora újítás... Megint egy fő gonosz, Sylart már nem tudom hanyadjára hozzák újra vissza, Ali Larter is már legalább másodjára "támad fel", a hősök már megint lelki traumában leledznek... De ha te a helyszíni váltást (cirkusz) tartod nagy újításnak akkor közel sincs egymáshoz a véleményünk az újításról. Az meg teljesen alap, hogy ha jön egy újabb szereplő ebbe a sorozatba akkor legyen valami képessége ha olyan szereplőt játszik.
  • zedow #17
    Jó a sorozat, Sylar rulez :)
  • darkmall #16
    Millió jó dolog van a HEORES-ban, ami miatt én személy szerint nem bánnám, ha még vagy nyolc évada lenne. Persze az én esetem speciális, nagyon szeretem az ilyen témájú történeteket, mert az ember szuper képességekkel megáldva egy nagyon érdekes témakör. Tetszik az is, ahogy próbálják most már egy ideje több filmen és sorozaton keresztül bemuztatni azokat az aspektusokat, amelyek nem igazán voltak jellemzők, vagy divatosak korábban. Lásd az esek-kelek Hancock, aki totál béna és alkesz, meg véletlenül lezúzza a vitorlást egy bálnával. A Watchmen is teljersen új szempontokat hozott a szuperhős történetekbe és pont ez az, amiért a Heroes is remek szerény véleményem szerint. Sylar karaktere több mint összetett, pl.

    A digitális trükkök sorozat szinten szerintem abszolute irányadóak a HEROES esetében, amikor Elle szétrázza Sylart valahol a harmadik évadban, az iszonyat jól meg van csinálva. Nagyon klasszak a monológok is, amiket Mohinder tol. Minden reggel úgy indul a napom, hogy a telefon beszól: "The sun rises on a new dawn ...". Ezek a szövegek szerintem remek hanghulatot teremtenek és az álmodozós zenétől pedig futkos a hideg a hátamon. Ezekért is piros pont.

    Ami az új évadot illeti, én is csatlakozom ahhoz a véleményhez, hogy igenis sok új dolog van benne. Samuel karaktere szerintem remek lesz, nagyon klassz, hogy sikerült megszerezni az őt alakító szinészt. Hiro történetszála is ígéretesnek mutatkozik szerintem és a többiek történetét is rendesen elkezdték. Nagyon elszomorít, hogy Amerikában nem örvend a sorozat nagyobb népszerűségnek, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Heroes nemzetközileg nagyon sikeres és a letöltések száma is magas a neten, amit remélem Tim Kring bácsiék és az NBC stáb sem hagy figyelmen kívül.

    Agytorna vagy nem, ez nagyon szubjektív dolog. Van akinek gondot okoz követni, van akinek nem. Elvileg a Magyar a tudás népe vagy mi, nekünk nem bonyolult, de ettől másnak még bőven lehet az. Örülök pl., hogy Hiro megint időutazik, szerintem nagyon izgalmas dolog ennek a témának a boncolgatása, bár sok problémát is felvet, készítői szempontból.

    A szinászek teljesítményét sem szólnám le, persze ennek megítélése is erősen szubjektív. Megint csak Sylar-t emelném ki, de a Nathan-t alakító Adrian Pasdar-t is említhetném. Sandhir Ramamurthy beszédét meg élvezet már csak hallgatni is.

    Mindezek persze nem értendők tudományos tényként. Nem vagyok filmkritikus, csak a saját véleményemet tudom mondani, ami mindenképp a HEROES mellett és nem ellene szól. Azt szoktam mondani, akinek nem tetszik, és leszólja, az előbb csináljon jobbat. Én biztos meg fogom nézni az általa készített történetet is, ha ilyen témában készül. Szerintem inkább legyünk hálásak, hogy ilyen klassz filmek és sorozatok vannak. Jobb mint anno a szombat esti filmkoktél, meg a TV torna. 8)
  • bladesoft #15
    Winnie ez a lszbirománc info ez komoly... a csökkenő nézettség mutatója a jelenet/leszbikus.
    De szerintem jó volt az új évad kezdete Sylar (Zachary Quinto) igazán jól alakit.A történet inkább dráma emberfeletti képességekkel rendelkezökről mint akciósorozat.És ezt nem tudja sok ember megemészteni ... robbanást várnak meg folyamatos akciót. De a heroes nem ilyen... 8/10 a többi nyitórész közöttt.
  • primo #14
    Agytorna? Heroes? Nanemár.
  • Calidor #13
    Nonix
    tudok persze éjjel szokott menni , az Animal Planeten a rókamanguszták élete:
    A bajusz család,
    Egy kis izelítő
    pl. bátor nevezetű rókamanguszta, aki annyira Bátor volt hogy neki ment egy puffogó viperának ami jól megmarta, ezek után Bátort a további részekben, ha valami action van egy faágon lehet látni ahogy kínkeservesen markolja a faágat 20m re az akciótól.