Ötvös Tibor

Sorozat lesz az új Stephen King regényből?

Stephen King igazán termékeny író, ráadásul a horror műfajának meghódítása után sikeres kitérőt tett a fantasy, dráma és a thriller irányába is.

Hollywood természetesen már karrierje elején felfedezte magának az írót és a Carrie óta bizony nagyon kevés olyan történet van, melyet még nem filmesítettek meg. Legutóbb például A köd aratott közepes anyagi és óriási kritikai sikereket. Mindenesetre az író továbbra sem tétlenkedik és hamarosan megjelenik legújabb regénye, melyre szintén felfigyeltek a producerek.



Az Under the Dome természetesen Maine államban, egy aprócska városban játszódik, ahol egy nap a lakosok arra ébrednek, hogy egy áthatolhatatlan erőtér vette körbe a várost és nem tudnak kimenni. A megoldás megtalálásáig a rend fenntartásával egy egykori iraki veteránt bíznak meg a lakók.

A regény döbbenetes hosszúsággal bír, hiszen több, mint ezer oldalon vesézi ki a történteket. Szerencsére Hollywoodban tanultak az Álomcsapda bukásából és már nem erőltetik, hogy mindenképpen mozifilmet készítsenek a történetből, "megelégednek" egy sorozattal is. A producerek szerint annyira összetett a regény, hogy bármit emelnének ki, az végül hiányozna, egy ezer oldalas történtet viszont nem tudnak vászonra vinni.

Szóval jelenleg arról folynak a tárgyalások, hogy sorozat vagy egy több részes tévéfilm legyen az Under the Dome-ból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • blessyou #16
    én csak néhány horror(nak mondott )regényét olvastam, de annyira nem jött be King stílusa. Számomra túlságosan is vontatott, mikor a századik oldalon is még csak arról van szó, hogy a főszereplő reggel hogyan megy el WC-re, soknak érzem benne az üresjáratot. Ellenben a Remény rabjai és a Halálsoron filmváltozatai tetszettek (könyveket nem olvastam).
  • gothmog #15
    Daniel Day Lewis?
  • Skeez #14
    Gondolkodtam azon, ki is lehetne az öregebb Roland, de tiptyem sincs.
    Eastwood jó lett volna..
  • Skeez #13
    Nem kiokítás képp a válasz!
    "Szerény véleményem szerint a Sötét torony megfilmesíthetetlen. Úgy értem, ha jól akarnák megcsinálni, akkor irdatlan sok pénzt emésztene fel.."
    Drúga lenne az biztos, de azért írtam, hogy jó alap, mert nem kell feltétlenül 1 az 1ben átvenni a könyvet. (pl. Gyűrűk Ura). Szerintem úgy is vissza lehetne adni a hangulatát, ha 1-2 szereplőt, cselekményt kihagynak belőle.
    Esetleg megváltoztatnak.
    Sajnos konkrét példa nem jut eszembe, de talán a Momo(?)-s utazást 10 percben el lehetne intézni.
    Viszont az első kötet legalább 45' lenne vásznon..
    Az a kis puffogtatás.. mmmm...
    16-os karikát neki! Látni akarom a vééért!
  • Kingfisher #12
    A Setét Torony túlságosan összetett történet, arról nem is beszélve, hogy amolyan központi történet, amibe belefut, és amiből kifut sok más műve (a történet king könyveinek tornya:) Szvsz egy, a képregények (kötelező művek, Amazonról meg lehet rendelni a három keménykötéses gyűjteményt) látványvilágával bíró animációs sorozat lenne nyerő.
  • Branson #11
    Szerintem a mai sorozatjunkie világában egy feszes tempójú minisorozatnak nagyobb keletje lenne, mint pl.: 3 részes tévéfilmnek.

    más...

    Szerény véleményem szerint a Sötét torony megfilmesíthetetlen. Úgy értem, ha jól akarnák megcsinálni, akkor irdatlan sok pénzt emésztene fel és közel sem hozna akkora bevételt, viszont egy pl. anime (nem ragaszkodom ehhez, csak egy ötlet) stílusban elkészített rajzfilmsorozatként ütne (állítólag képregény formában nagyon sikeres, szóval erre lehetne építeni). Rajzon a látványnak max. a képzelet szab határt...
  • gothmog #10
    A Torony, Roland és egy rózsa van a képen, amit az ablakot betörő fa pont tönkre is tesz.
  • Skeez #9
    A ködben egyébként van egy utalás a Setét Toronyra: a főszereplő műhelyében van egy plakát róla. Tán pont azon dolgozik.
  • Skeez #8
    A Setét Torony tényleg jó alap, hibái ellenére. Szerintem az egyik legeredetibb ötlet a maga műfajában, bár lehet, hogy nálam többet olvasó megcáfolja.
    Ámerikában képregény formájában is megjelent, az időrendi sorrendben mutatja be a regényeket, ill. ahogy kivettem, plusz történések is vannak benne.
    Filmen valószínűleg szintén időrendben mutatnák, hogy könnyebben emészthető legyen. Igaz, az első kötetnek elég nagy jelentősége van, tehát nem egyszerű a feladat.
    Én a helyükben min. 4-5 filmből csinálnám meg.
  • Gilgamesh #7
    Ezt a sablont a világirodalom szinte bármely cselekménnyel bíró irományára rá lehet húzni, de legalábbis erőltetni. :) Ettől függetlenül King valóban repetitív alapmotívumokkal dolgozik szerintem is, és rühelletesen irigylem a fickót, hogy ennek ellenére milliónyi olvasót újra és úja megindító ezer oldalakat képes produkálni évről évre, míg én egyetlen nyamvadt oldalt alig tudok összekoncentrálni magamnak. Hát, talán ő is így kezdte... :)