Szekeres Viktor

Újabb külföldi sorozatot forgatnak itthon

Eddig csak filmet volt (nem túl nagy) divat Magyarországon forgatni, de szép lassan a sorozatok készítői is felfedezik hazánkat a térképen. Ez pedig már csak azért is meglepő, mert a sorozatok szerkezetüknél fogva más készítési metódust követelnek meg, mint a filmek, így meglehetősen ritka a nem Amerikában készített széria.

Ha visszatekintünk az elmúlt évekre, akkor a Robin Hood, a Painkiller Jane vagy a Kröd Mandoon juthat eszünkbe, mint Magyarországon forgatott sorozat, bár való igaz, hogy ezek közül az egyik kanadai, a másik kettő angol koprodukcióban készült. (Ellentétben az olyan, filmhez közelebb álló minisorozatos próbálkozásokkal, mint a John Adams vagy A Cég.)

Ugyancsak Anglia pénzeli a Budapesten pár napja elkezdődött Going Postal című minisorozat forgatását, mely a harmadik Terry Pratchett regény, mely minisorozat formájában bemutatásra kerülhet a BBC-n. Előtte az itthon is ismert, könyvformában kultikussá vált Mágia színe és a Varázsapu készülhetett el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • galocza #5
    winnie: hát igen, költői -bár vagy 25 éve atyám elcipelt egy statiszta-válogatásra, csakhogy akkor először és azóta utoljára egy madárka a szép fék-fehér kockás ingemet választotta illemhelyül. így tört derékba filmes pályafutásom. 'sóhaj'
    de azért részt vennék a szélhámos lipwig akasztásán - és az még csak kalandjainak kezdete! 8)

    Wittgen: tudtommal nem. a rajzfilm ill filmadaptációk amúgy is erősen megosztják a rajongótábort, szóval akad rá sansz, hogy neked nem tetszenének - én szerettem mindet, a legnagyobb bajom a 60 éves rincewinddel és valamelyest a feldolgozott könyvekkel volt (én másokat választottam volna).
    a dvd-k a brit amazontól beszerezhetők, a 2 régebbi, a rajzfilmek viszont csak ntsc/region 1 formátumban (az amcsik nemrég újra kiadták), a brit kiadás elfogyott, használtan, IGEN borsos áron (60-100gbp) kapható csak - igaz ez a dupla csomag.
    ha egyszer gazdag leszek, kiadom itthon - tényleg mit kóstálhat egy dvd kiadása? 8)
  • Wittgen #4
    Ezeket a Pratchett-regényekbő készült filmeket be lehet itthon szerezni? Mert a Korongvilágon játszódó regényeit nagyon bírom.
  • winnie #3
    gondolom költői a kérdés, de alapból kell bejelentkezni statisztának ügynökséghez (bármikor jól jöhet, jó buli, próbáld ki) és akkor tuti hívnak majd és nem is ingyen. még most sem késő.
  • galocza #2
    going postal? ingyenstatisztának hol lehet jelentkezni?
    az egyik legviccesebb (és -ötletesebb) pratchett, moist von lipwig a képernyőn!
    azért érdekelne, miért van az, hogy bele-belekapnak egy témába és aztán hanyagolják.
    volt egy boszis és susan death rajzfilm, aztán egy szintén susanos nagyfilm (amit nem tudom ki választott ki, az egyik legelvontabb a pratchettek közül), majd egy rincewind és most egy lipwig. végigtolhatnának egy-egy ciklust...
  • Máté94 #1
    MO-n forgatták a Csapatleépítés c. filmet is:)