Ötvös Tibor

40 perc ugrott a Becstelen brigantykból

Quentin Tarantino legújabb filmje túl hosszúnak találtatott és bár Cannes-ban sikeresen mutatkozott be, a Weinstein Company mégis 40 percet kivágatott a filmből.

Érdekeset húzott a The Weinstein Company. A Cannes-ban nagy tetszést kiváltott és milliók által nagyon várt Becstelen brigantyk már alapból több részben érkezik a mozikba, de a forgalmazó még ezzel sem elégedett meg. Szerintük ugyanis túl hosszú a film, túl sok az úgynevezett "üresjárat" (egy QT filmhez hozzá tartozik, hogy a főhősök csak ülnek és látszólag értelmetlen dolgokról beszélgetnek - lásd Travolta-Jackson nyitójelenetét a Ponyvaregényben) és ezért kereken 40 percet kivágattak a filmből.



Ezzel a lépéssel azonnal kiváltották a rajongók haragját, hiszen a tapasztaltabbak szeme előtt már most megjelent egy extra DVD-kiadás (ami természetesen az egylemezes változat után jelenik meg 2 hónappal) , mely tartalmazza majd a kivágott perceket és ezzel rávehetik a nézőket, hogy ismét pénzt adjanak ki érte. Mások viszont A sötét lovaggal példálóznak, miszerint az sem volt egy rövid alkotás, mégsem vágtak ki belőle semmit - vagy legalábbis nem tudni róla.

Az igazság azonban valószínű ennél sokkal egyszerűbb. Valószínű a Cannes-i vetítésen kapott visszajelzések hatására döntöttek a vágás mellett és ha ez így volt, azt meg is lehet érteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lalee1 #21
    Még a becstelent is elírhatták volna, ha nagyon akarják. Inglorious - Inglourious alapján.
  • opeca #20
    A basterd egy szleng szó! A Briganty az hol szleng???

    Amúgy is röhejes a briganti cím...
  • kalapos01 #19
    Amióta a "basterd" e-vel írják.
  • Aldo Moro #18
    Mintha lenne egy kis Piszkos tizenkettő utánérzés ebben a filmben. Amúgy a "briganti" mint szó, mióta ipszilon?
  • Darth Sith #17
    Eddig nagyon vártam. De tényleg úgy néz ki, hogy megvárom a bőveített DVD verziót..
  • ddt500 #16
    Inkább a Grindhouse-t vágták volna meg. Én bírom Quentin-t de esküszöm már a karfát kapartam fél óra után annyira untam a filmet. Aztán csak felpörgött de nem tartott sokáig a lendület.
  • Barakukk #15
    Dehogynem derül ki! A DvD változaton rajta lesz az előzetes hírek szerint a bővített rendezői magasabb korhatár besorolású film, meg alternatív befejezés is lesz hozzá, és amilyen piszok nagy sikere van itthon a filmnek, sanszosnak érzem, hogy a mi tartományunk is kapjon belőle, akár Terminator fémkoponyás kiadást:)
  • Andrews2007 #14
    A sötét lovagból is kivágtak majdnem egy negyedórát. Leginkább Dent karakteréből és Gordonéhoz tett volna hozzá. Jokertől max néhány percet vághattak ki a party utáni menekülésről van egy kép is a youtubeon.
  • Harkat 89 #13
    Akkor képzelem úgy milyen unalmas lehetett volna. Vagy lehet úgy lett volna jobb? Már nem derül ki.
  • Barakukk #12
    30-40 perccel vágták meg a Terminator Megváltást...