34
-
lambda5 #34 Herbert W. Franke: Az orchideák bolygója
A történetet egy (hard)Sci-fi csak gyilkosság nélkül ... és egy picit régebben megálmodva... (ennyit az "új" story-ról...)
-
lambda5 #33 Csatlakozom az előttem szólóhoz azzal, hogy sok olyan dolog volt anno a Sci-fi -kben ami azóta megvalósult /átlátszó (áttetsző) aluminium (star Trek); folyadékos lélegeztető rendszer (Abbys) stb. /
Épp ezért Sci-fi és nem fantasztikum ...
A logika és az átgondolt történeti szál nélkül a leglátványosabb film sem ér sokat ... szerintem.
Ha már itt tartunk nagy kedvencem a Contact és a 2001: A Space Odyssey vagy a Matrix (1)... ,hogy csak egy párat említsek... -
Hoz_Hun #32 Én annak idején például imádtam a Galaktika (antológia) sorozatot, sajna 95-ben megszünt, de 2004 óta újra van (még a számozását is megtartotta). Isaac Asimov művei is nagyon jók vagy Stanislaw Lem munkái. Ezek figyelembe veszi és alkalmazza a természettudományos ismereteket, azokból logikus következtetéseket vonnak le. Nem mondom, hogy mindig mindenben „hűha”, de az átgondoltságuk nagyon szép.
Filmek közül pl. Gattaca nagyon bejött, vagy - lehet röhögni – de az első vonalbeli Star Trekben voltak nagyn jó ötletek. 2010, The Abys, de alapvetően az Alient is ezek közé sorolom (hard Sci-fi). Szerettem a szárnyas fejvadászt is. Persze itt is sok mindenbe bele lehet kötni, de úgy éreztem ezeknél átgondolt a sztori.
Persze nagyon szeretem a Star Warst is, és egy csomó mást is, de azt teljesen más miatt. Az Event Horizon-ban a hangulata ragadt meg nagyon.
Nem azt mondom, hogy nekem a full realitás kell, csak zavar, ha valami kidolgozatlan, vagy egyértelmű baromság van benne, vagy nincs megmagyarázva, hanem el kell fogadni, hogy azt majd abban az időben megoldják (ergó az író tesz rá, hogy logikailag legalább kicsit átgondoljon ok-okozati összefüggéseket).
Gondolem ennél a filmnél nem is ez lesz a lényeg, hanem a szituáció. De maj meglátjuk. -
Hoz_Hun #31 Majd rohangálnak a robotok a petricsészékkel a választott hölgyhöz, hogy befecskendezhesse magának a matériát. Már ha tényleg hölgy az irányító, nem pedig egy dagadt szakálas fazon, aki női robotot irányított...khm. Szép egy jövőkép... -
sandor8206 #30 persze, hogy elképzelhető! 25 éve milyen drága volt egy mobil, egyszer minden olcsó lesz. Ki nem fizetne mondjuk 2000 $, hogy úgy nézzen ki mint pl: B. Pitt vagy A. Jolie, otthon meg zabálhatják a sültkrumplit. -
csimmasz #29 Szerintem simán elképzelhető!
Nem a mai technikai szinten hanem a jövő lehetőségeit mérlegelve!
Ha a székedből tökéletes virtuális jelenlétet tudsz csinálni akkor mi a francnak menj ki?
Teljesen ugyanolyan érzésre,szagokra,stb.nem fáradsz el nem éget az uv a lyukas ozonpajzson keresztül,stb.
Persze nyilván nagyon eltúlzott de simán elképzelhető! -
#28 Igeretes. De 1 kerdes? Ok, hogy mindent ugy ereznek mintha ok csinlanak, De hogy szaporodnak aza emberek? :P -
#27 én sosem a realitást keresem a filmekben ,még ha nem is sci-fi akkor sem ,esetleg ha tudom hogy valós eseményeken alapul elgondolkozok hogy ez tényleg megtörténhetett ,de ha belük egy filmre a moziban azt végig élvezem és nem agyalok össze vissza 1,5-2 órára elfelejtem azt a sok szart ami az életünkben van és mikor kijövök a moziból akkor megint lehet a való életre koncentrálni, szerintem ezért is csinálják a filmeket (+lóvéért persze) -
GGByron #26 A sztori nem új (Asimov világában a Solaria lakói, de a földi emberek is féltek a szabadban) és szerintem nem is teljesen lehetetlen (internetfüggőség, stb.).
Az tény, hogy az akciójelenetek semmitmondóak, de ez jelentheti azt is, hogy ez egy nyomozós film lesz, csak pörgősnek akarják beállítani.
Szerintem nagyon ígéretes, mindenképpen megnézem. -
URH #25 Nem is azt állítottam, hogy ez lesz a jövő, hogy senki nem jár majd ki az utcára. Hanem azt, hogy van célzása, mondanivalója a filmnek.
"Vannak nagyon jó scifik, főleg regényekben, de filmekben is." Pár nevet mondhattál volna, mert erre most így nem tok mit írni. Pl Blade Runner is egy istentelenül jó cucc. De azért nem tartom valószínűnek, hogy majd az embernél is emberibb gépeket hozzunk létre. Scifinek mondhatjuk még james cameron avatarját is. De azért az is elég távol áll a valóságtól.
Tény, hogy nem lesz ez a surrogates egy Blade Runner vagy egy tököm tudja, mi. De azért ezek a típusú filmek már önmagukban nem lehetnek valószerűek. -
Hoz_Hun #24 Vannak nagyon jó scifik, főleg regényekben, de filmekben is. Ezek egy csomó érdekes dolgot vetnek fel, vagy akár tudományos kérdéseket is boncolgatnak. Nyilván egy szórakoztató scifinek nem ez a célja, azok max más miatt tetszenek, ha jók. Én személy szerint elképzelhetetlennek tartom, hogy a jövőben senki nem megy ki az utcára. Ezért ez a scifi számora esetleg az akciók, vagy a színész miatt lesz érdekes. Ez a saját szuverén véleményem. -
URH #23 Hoz_Hun: Hát akkor kedves Hoz_Hun ne nézz scifi filmeket. Én még egy födhöz ragadott scifit se láttam. Egy jó Scifinek nem az a lényege, hogy reális legyen, hanem valamit a jelenből kiragadjon és eltúlzóan bemutassa.Pixx már jobban ráérzett a lényegre. Manapság már egyre több háztartásban megjelenik az internet. Ennek következménye már úgy barátkozunk és keresünk élettársat, hogy ki se mozdulunk otthonról. Arról nem is beszélve, hogy mtv-s pop kultúrában felnőtt kishülye amerikai gyerekeknek és lányoknak legnagyobb gondjuk, hogy nem különlegesek, nem olyan szépek, mint az általuk tisztelt celebek.
benkoszabi: Nem csak a robotok pusztulnak el, hanem az emberek is akik irányítják azokat. -
#22 Szerintem teljesen jó az alapsztori, és számomra tök elképzelhető.
Egyébként meg tényleg, mikor volt Bruce Willis nem A listás szinész?!? Valamit itt elirtak. -
sandor8206 #21 sarkítasz -
Hoz_Hun #20 De könnyű azzal védekezni, hogy a jövőben bármi lehet!
Ja bármi lehet, de vannak valószínűségek, amik nagyobb eséllyel bekövetkeznek mint mások. Lehet hogy egy hét múlva virágról virágra fogsz repdesni... csak nem valószínű.
Lehet, hogy bárgyú vagyok, de néha a minimum logikát és átgondoltságot elvárom főleg a tudományos fantasztikumtól.
Ettől függetlenül lehet izgalmas film lesz, de az alapsztorit marhaságnak tartom. -
#19 "Bruce Willis karrierje újra felívelni látszik és a jelek szerint a Surrogates című képregényfilmmel újra visszatér az A-listás sztárok közé. A filmet Jonathan Mostow rendezi."
Mikor volt nem A listás színész?
A film amúgy várós, jó az alaptörténet :) -
sandor8206 #18 ta-daaaaaam, meg jött a másik időutazónk is, akkor mondjátok meg nekem melyik filmes jövőkép az igazi?! Vagy hiteles? A jövőben játszódó filmek már csak ilyenek, elrugaszkodnak a valóságtól az sci-fik. Még az olyan realista filmek mint a Children of Man-be is bele lehetne kötni!
Ez csak film nem kell komolyan venni, ha valaki sci-fitől hiteles sztorit vár, az a bárgyú. -
Hoz_Hun #17 Pedig igaza van. Most is rengetegen halnak éhen és élnek olyan körülmények között, ami elképesztő. Mindig voltak olyanok, akik ez élet peremén tengődnek ez a jövőben sem fog változni. Elképzelhető, hogy páran csak ilyen robotfutárokkal fognak érintkezni, de a többség nem hiszem és elsősorban nem anyagi okok miatt. -
pixx #16 Szerintem meg van realitása, second life emberek milliói nyomják nap, mint nap. Plusz wow, és a többi online fantasy vagy sci-fi, rengeteg kocka van. -
sandor8206 #15 hölgyeim és uraim! ta-daaaaaam! Silenzio a jövőből jött!
Mindegyik jövős film hiteltelen, még nem jött onnan vissza senki, hogy megerősítse. -
Silenzio #14 Ilyen egy ökör, istentelen bárgyú sztorit... Teljesen hiteltelen jövőkép. -
pixx #13 Látom sándorron kívül senki nem nézte meg a Trailert, vagy nem tud angolul, azt mondták a csókák is meghaltak a robottokkal együtt, után Bruce :"ez gyilkosság, ami 15 éve nem volt". -
sandor8206 #12 Amúgy jó filmnek ígérkezik!! -
sandor8206 #11 "..."Bocs hogy megint íriok, de nem fura, hogy azért kezd el nyomozni a rendőrség, mert valaki Robotokat öl?"
Nem tudom, de én úgy vettem ki a trailerből, hogy a fószer is meghal a robottal együtt! Bruce papa is csak éppen letud kapcsolódni a hasonmásról és még az is megviseli. -
Inquisitor #10 "Bocs hogy megint íriok, de nem fura, hogy azért kezd el nyomozni a rendőrség, mert valaki Robotokat öl?"
Biztos vagy te ebben? Egyébként miért ne? Gondolom nem 2 fillér, meg a felhasználónak erkölcsi kárt is okozhat vagy megrázkódtatást.
De javaslom figyelmedben a helikopteres rész után mi is van az eligazító szobában a táblán ... -
gojszi #9 Az AvP első része is egy rakat kaki volt. A szar film nem a rendező "nevenincsségén" múlik.
OFF/
Nemrég láttam az "Engedj be!" című filmet, ami valójában egy dráma: egy visszahúzódó fiú és egy vámpír lány lehetetlen barátságáról és a bizalomról szól. Nyálasnak nem nevezném, mert nem az, ám a hangulata, a nyomasztó képei magukkal ragadóak, és mindezt megfejeli néhány naturális vámpírjelenet, nem kevés vérrel. Van olyan trailere, amibe beleszuszmákolták az összes vért, így lett a gyermeki drámából egy kiadós horrorelőzetes. Ez a "legjobb" példa, amit ismerek. -
EXPENDABLE #8 "De még a végén leveri a Terminátort, am ia hírek szerint eléggé bebukott..no nem anyagilag, hanem minőségben...és kövezzetek meg, de én attól nem popcorn-mozit várok, hanem komoly filmet....ezért sem értem, hisz az előzetesek rohadt jók voltak..."
Az AvP 2-nek is jó(bíztató) volt a trailere. A többit már minenki tudja! A Terminator köszönheti ezt a nevenincs rendezőnek, a pénzéhes mindenbe belenyúlós stúdiónak és a szar forgatókönyvnek. Erre jön az érvelés,hogy "de a jövőről nem lehet jó történetet írni mert nincs miről." Olvassatok el 1-2 Terminator könyvet. Le a kalappal elöttük! Még akkor is ha magyarok írták!!!!
Visszatérve a Surrogates-hez: Bíztató így a trailer alapján! De én továbbra is azt mondom,hogy a trailer olyan mint egy bűvésztrükk. Elkápráztat. Ez a szerepe. NE dőljünk bem indjárt neki! -
benkoszabi #7 Bocs hogy megint íriok, de nem fura, hogy azért kezd el nyomozni a rendőrség, mert valaki Robotokat öl? kicsit fura, hogy ennyire felfújják a dolgot, hogy valaki elítélnek Robotgyilkolásért....mégha az Ember is meghalna, akinek a mását megölik...hisz a sztori szerint az emberek is mindent éreznek amit a robotok...akkor a halált is nem? -
benkoszabi #6 De még a végén leveri a Terminátort, am ia hírek szerint eléggé bebukott..no nem anyagilag, hanem minőségben...és kövezzetek meg, de én attól nem popcorn-mozit várok, hanem komoly filmet....ezért sem értem, hisz az előzetesek rohadt jók voltak...
térjünk vissza ehhez...annyira nem rossz....egy kis robotozás...egy kis thiller....egy kis ez egy kis az...végülis nem csak Én a Robot, hanem a Hatodik napon, és a Különvélemény is helyzett kapott benne...mindenesetre örülök hogy Bruce nem viseli végig azt a borzalmas hajat -
benkoszabi #5 Bár alapvetően más a koncepció mint az Én a robot, de mégis ugyanaz -
bvalek2 #4 Igéretes -
dissigxx #3 "Az egyik ilyen áldozat egy FBI-ügynök, aki ezek után kénytelen kimozdulni a lakásból" lol ez teljesen kockának hangzik XD mintha wowban ölnének le... -
#2 Hiányzott már... -
Athor #1 Télleg elég durvának ígérkezik film!
Várós!