Szekeres Viktor

Jöhet az Emlékmás feldolgozása

Minden bizonnyal sok olvasó gyermekkorának egyik kedves filmje az Emlékmás, mely 1990-ben került a moziba Arnold Schwarzeneggerrel és Sharon Stone-nal, Paul Verhoeven rendezésében. Valószínűleg nem közülük fog kikerülni a tervezett remake közönsége, bár, ki tudja, talán páran nem tudnak ellenállni majd kíváncsiságuknak.

Annak idején Amerikában 119 millió dollárt kaszált a Philip K. Dick történetéből (We Can Remember It for You Wholesale, magyarul Emlékárusítás nagyban és kicsinyben) készült scifi, mely az inflációt is beleszámítva ma több mint 200 milliós sikert jelentene.

Épp ezért valahol nem is meglepő, hogy Neal H. Moritz producer és cége, az Original Films már csak pár tollvonásnyira van attól, hogy leszerződjön a Sony-val, a Total Recall-t feldolgozandó. Moritz elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben rengeteget fejlődött technika sokkal komolyabb vizuális effektek megvalósítására ad lehetőséget, melyek segítségével frissen tudják tálalni az ismert történetet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GG #30
    Ténylegesen a film varázsa az volt hogy olyan volt , hogy most nem tudod hogy ez most álmodta vagy ez egy nagyon jól megszervezett átverés volt. De mint írtam ennek a filmnek pont ezért volt olyan jó a maga korában és + nem egy átlagos Arnold film volt. (nem ide vág de ma hallodtam egy interjúban a hangját és halálra röhögtem magam az akcentusán)
  • dupladurr #29
    Egyébként viccen kívül, egy hollywoodi Egri csillagokat milyen királyul meg lehetne már csinálni jó sok pénzből, mondjuk amolyan 300 stílusban? :D Legalább nem megint egy görög/római/vagy egyéb ókori csatás film lenne, hanem az amcsik tanulnának egy kis magyar törit :D
  • winnie #28
    éppen ezért is szidta sok rajongó a filmet, a vége miatt, hogy nem maradt hű a könyvhöz. de talán nem is baj.
  • koschwarz #27
    mondjuk poénnak csak annyit még, hogy valójában nem lehet tudni, hogy az egész igazi volt-e vagy csak álom-utazás...



    azért svarci esetlensége nélkül máris veszt a remake a minőségéből...

    meg előre látom a történet kötelező "továbbgondolását"...svarci (karaktere) a végső csók után a sportos barnával felébred, és kiderül, hogy csak a megrendelt emlékbeültetés volt az egész...majd hazamegy, és sharon comb nekiesik a késsel és jajj!! kiderül, mégsem álom az egész...lol
  • winnie #26
    "Hát igen végül is egy Remake filmet nagyon nehéz elkészíteni. A történet meg van"

    ez a normál filmekre is igaz. ott is megvan a történet. attól még a filmezés roppant mód összetett.
  • IMYke2.0.0.0 #25
    Röviden: a 90-es megjelenésű, azaz 1989-es filmben is korszakalkotó film- és maszktrükkök voltak!
    [kinyíló maszk, holografikus teniszoktató, aki átgyalogol Arni és látszik, hogy nem vetített, lebegő jármű, teljesen lemodellezett alakok az átvilágító berendezésnél és sroolhatnám]

    Szóval, ez: "az elmúlt évtizedekben rengeteget fejlődött technika sokkal komolyabb vizuális effektek megvalósítására ad lehetőséget" egy álindok, hogy lenyúlják a filmet.

    Egyetértek azokkal, akik korábban ill. lejjebb írták, hogy ennyi erővel minden 2000 előtti filmet "remake"-elhetnének.

    A könyv vs. film téma meg annyira lerágott csont, hogy legyen elég ennyi: a könyv megfilmesítve rém unalom lenne.
    A könyv előnye, hogy TE KÉPZELED EL, mégpedig a szerző leírásai szerint. A film hátránya, hogy ELÉD TESZIK egy - némelykor igencsak - dilettáns rendező / berendező / maszk- és trükkmester által megalkotott világot.

    Nem véletlen, hogy a megrögzött Tolkien-könyv függők a fejét akarták venni
    Peter Jackson-nak.
  • KennyGTP #24
    Hát igen végül is egy Remake filmet nagyon nehéz elkészíteni. A történet meg van a többit meg majdnem 80%-ban copy-zni kell XD.
  • KennyGTP #23
    Éger Star WoW Wars MOVIE
  • VictorVance #22
    Waaadeeee....Indíts a reaktooooooooort!!!!
  • sanner011 #21
    Mennyit akarsz a jogokért?:D