Ötvös Tibor

Előkészületben a Terminator: Megváltás 2

Még van pár hónap a negyedik Terminator film premierjéig, de a producerek és a stúdió már a folytatáson törik a fejüket. Jelen állás szerint Megváltás 2 címmel fut majd a film és McG is visszatér a rendezői poszton.

Az már régóta köztudott, hogy a Terminator-franchise egy újabb trilógiát indít el a 2009. május 22-én mozikba kerülő Megváltás című résszel, melyben Christian Bale alakítja John Connort. Az eredeti tervek szerint a Warner Bros. megvárta volna a májusi bemutatót és csak utána fogott volna neki az ötödik résznek, de az előzetes vetítések és a trailer pozitív visszajelzései miatt hamarabb elkezdték az előkészületeket.



Ezt a Megváltás két producere, Derek Anderson és Victor Kubicek jelentette be. Egyes pletykák szerint a Megváltás 2 munkacímen futó rész átteszi Amerikából Európa középső részére a cselekmények helyszínét. De ezt még senki nem erősítette meg, hiszen még csak sztorivázlatok szintjén mozog a dolog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sikishark #25
    Trailer alapján eldönteni egy filmről, hogy jó vagy rossz!!! Ez hülyeség.
    Véleményem szerint egy filmnek 4 szer többet kell adnia mind látványban mind pedig történetben. Látszik hogy MCG jó kliprendező volt hiszen a TERMINATOR pár perces trailerben el tudta lőni az összes akciójelenetet és történetet is elmesélte tömören:)( persze akad egy két új elem )
  • koschwarz #24
    mondjuk ahhoz nem fér kétség, hogy nappal akkor is könnyebben észre lehet venni bárkit, mint éjjel.
  • torreadorz #23
    Az alapproblémán ez nem változtat. Csak akkor van értelme éjszaka támadni ha az ellenfél rosszabul lát éjjel mint mi, de legalábbis ugyanolyan rosszul. Ha megnézed a filmeket ott is ha ember-ember attack van, a támadokon szinte mindig van éjjelátó pont azért hogy ők jobban lássan mint az ellenfél. Ha egy roboton alapból van, akkor bukó pálya van, ráadásul arról nem beszélve hogy egy robot éjjel sokkal jobban el tud rejtőzni az éjjellátó előtt (mivel fém, tehát képes átvenni a környezete hőmérsékletét, főleg ha csak passziv módon rejtőzködik valahol. mig te emberként nem tudsz a testhőddel tulzottan mit kezdeni)
  • tökmindegy #22
    Mik ezek a képen? Borg? :)
  • tökmindegy #21
    Én inkább a könyveket ajánlanám elolvasni, így első körben. Sokminden kiderül amik a filmekben elvétve, vagy egyáltalán nem szerepel.

    A T1, T2 könyveire gondolok természetesen.
  • mcganyol #20
    ez ennél sokkal árnyaltabb kérdés... infralátás nem egyenlő a sötétben látás képeségével.

    sajnos magyarul nem találtam, de ajánlom átolvasni:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Night_vision

    a komolyabb infra szemüvegek általában infravetővel vannak ellátva. ezek harcászati előnye azonban erősen megkérdőjelezhető, hisz használóját (ha az ellenfél is érzékel az infratartományban) legalább annyira elárulják, mint éjszaka az erdőben a zseblámpával szaladgáló embert.

    a passzív infra érzékelőkkel pedig biztos nem vezetett autót svarci, az arra használhatatlan :)

    ha hadászati célokra robotot terveznének az emberek egész biztosan nem (vagy nem csak) az infra tartományban érzékelne.

    ha nem vaksötétről beszélünk (ami a felszínen sosincs, csak barlangokban vagy épületekben) akkor egy hagyományos éjjellátó készülék sokkal előnyösebb, vagy egy ultra tartományban érzékelő, mint egy infra...
  • mad363 #19
    ja biztos nincs. amikor vezeti a kocsit svarci lámpa nélkül lehet a nöi megérzéseire hagyatkozik.
  • mcganyol #18
    az ítélet napjában a jövőben játszódó jelentek nagy részében a katonákon is éjjellátó van. konkrétan az a sisakból kihajthatós verzió. bár ha jól emlékszem az első rész jövőben játszódó jeleneteiben is sok katonán olyan volt, de azt már elég rég láttam.

    a terminátornak egyébként szerintem NINCS infralátása. nem tudom ezt miből gondoljátok, azt leszámítva, hogy piros a kép, amikor beadják, hogy mit "lát" a gép. :)
  • torreadorz #17
    Ha egy terminátor ugyanolyan jól lát éjszaka is mint nappal, akkor én hotziher hogy nappal támadnék lévén akkor legalább én is látok. Biztos nem szivatnám magam éjszaka hogy engem látnak de én nem látok.
  • winnie #16
    az oscart nem így osztják, hanem úgy, hogy megnézik ki a legjobb. ha volt nála jobb, akkor hiába nagyon jó.