Szekeres Viktor

Pusztítóan jó lett a Terminator 2 - Az ítélet napja 3D új, szinkronos előzetese

Megint megnézhetjük a mozikban a T2-t.

A minap számolhattunk be arról, hogy a Pannónia Entertainment ismét bemutatja a mozikban a Terminátor-sorozat második részét, és most már itt is van a 3D-ben vetítésre kerülő alkotás magyar nyelvű előzetese. James Cameron 1991-es klasszikusa október 24-től lesz látható, vagyis éppen a folytatás, a Terminator: Sötét végzet (Terminator: Dark Fate) mozis premierje előtt egy héttel.


Mint ismert, a Pannonia már évek óta kényeztet el minket klasszikus filmek ismételt, nagy vásznas bemutatásával. A múltban olyan filmek arattak sikert itthon új vetítéseikkel, mint A nyolcadik utas: a Halál, A bolygó neve: Halál, illetve a Drágán add az életed. A forgalmazó a következő közleményt adta ki mostani premierjének technikai hátteréről: "A francia Studiocanal és a kínai DMG Entertainment együttműködésében, James Cameron kezdeményezésére elkészült Terminator 2 – Az ítélet napja 3D világpremierjén a rendező elmondta, hogy a projektet az elejétől a végéig személyesen ő és csapata, a Lightstorm Entertainment koordinálta, azok a szakemberek, akik a Titanic nagy sikerű 3D konverzióján is dolgoztak és jelenleg a 3D filmek etalonjának tartott Avatar új epizódjainak munkálataiban is közreműködtek. A több mint három éven át tartó felújításhoz az eredeti 35mm-es film mesterkópiáját 4K minőségben szkennelték és képkockáról képkockára haladva restaurálták. A teljes újrafényelést a Technicolor laborjában végezték, amihez Cameron felkérte a film operatőrét, az immár 80 esztendős Adam Greenberget is. Az 1991-ben forradalminak számító és a mai napig látványos digitális effekteket és CGI képsorokat a felújítás és 3D átalakítás során minőségromlás nélkül, közvetlenül a eredeti forrásfájlokból dolgozták fel az újbóli mozibemutatóhoz. Az aprólékos munkálatok eredményeként a közönség a legújabb hollywoodi high-end 3D filmek színvonalán, a kritikusok egybehangzó véleménye alapján kitűnő képminőségben élvezheti az 1991-ben bemutatott, kultikussá vált alkotást. Cameron a berlini interjújában úgy fogalmazott, hogy az újbóli bemutató kapcsán ugyan kiemelt szerepe van a 3D-nek is, de legfontosabb mégiscsak az, hogy újra a mozitermekben, nagyvásznon látható a film, hiszen hiszen több generáció is csak lemezes kiadványokon vagy a tv képernyőjén láthatta a Terminator 2-t, ami korának legdrágább és legkockázatosabb befektetése, egyben legnagyobb filmsikere lett, többek között a Legjobb vizuális és a Legjobb hang effektek Oscar-díjával ismerték el."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • tomboy013 #8
  Az 1. rész gcijó :D De ez valóban űbereli.
 • Jawarider #7
  10ből 11 pontos:)

  Széria egyetlen része amivel érdemes foglalkozni.
  Utoljára szerkesztette: Jawarider, 2019.10.08. 09:29:10
 • ostoros #6
  Hasadra ütés alapján.
 • zetortraktor #5
  És mégis sokkal többen néznek moziban filmet, mint letöltve. És még többen néznek tévében filmet. Na, ezért van nálunk sikere a mozinak. Meg a tévének.
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2019.10.07. 20:05:28
 • Macropus Rufus #4
  "és most már itt is van a 3D-ben vetítésre kerülő alkotás magyar nyelvű előzetese."
  bizonyos torrent tékákban már vagy 3 hónapja fent van... na ezért van nálunk sikere a torrentnek. A moziban hónapokig nincs, ua. a neten frankó szinkronnal ott van a 3d 4k... le vannak maradva a mozik eléggé erősen.
 • Ender Wiggin #3
  A rendezői változat a legjobb.
 • professional #2
  Na ez az amit akárhányszor levetítetnek a moziban, érdemes megézni!
 • Mat666 #1
  Amai napig a legjobb terminator film ami ezek után jöttek egyre gyengébbek lettek.