Szekeres Viktor

Amerikának túl bonyolult a Heroes

Pár éve még az egyik legnagyobb sikersorozatnak számított a Heroes, a tinik rajongtak a szuperhőssé váló átlagemberekért, azonban a 2. évadra csökkent a sorozat nézettsége, minek hatására a készítők úgy döntöttek, hogy visszatérnek a gyökereihez és az első évad pozitívumaira építik fel a 3. szezont.

Azonban hiába volt szép és jó az elképzelés, hiába harsogták a kritikák, hogy milyen erősre sikeredett az idehaza Hősök címen futó sorozat 3. évadának nyitánya, az amerikai közönség mégsem úgy reagált rá, ahogy azt elvárták volna. A Heroes nézettsége erősen visszaesett, olyannyira, hogy az október 6-i epizód a sorozat történetének legalacsonyabb mutatóit hozta, mindössze 8,21 millióan látták a szóban forgó epizódot.


Az elemzők és kritikusok egyetértenek abban, hogy megtalálták a sorozat nézettségének súlyos visszaesését okozó tényezőt, mégpedig abban, hogy a készítők az átlagember számára követhetetlenül sokat használják a múltat és a jövőt, s ez a bonyolultság bizony nem használ a sorozatnak. Mivel a Heroes készítői még nem kezdték el az új, a negyedik fejezet forgatását (ez ugyancsak a 3. évadban kerül bemutatásra), így a nézői visszajelzések alapján minden bizonnyal ismét csak változtatni fognak a koncepción, hogy megállítsák a sorozat zuhanását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tower Guard #68
    Mindenki azt a sorozatot nézi amelyiket akarja, ha bukás, ha nem, attól ha szereti szeretni fogja, és nem az alapján dönti el, hogy megnézi-e a következő részt vagy nem, hogy megbukott-e a sorozat(vagyis hogy esetleg mások meg úgy gondolják, hogy ez nem is olyan király)
  • Tower Guard #67
    Nem csak Adam. Hisz Nathannek mondta Angela hogy az apja csalódott volt hogy neki nem öröklődött a génjeiben (gondolom Peternek és Sylarnek öröklődött, csak neki nem valamiért, mivel Sylar és Péter képessége is hasonlít az apjáéra, csak kicsit más, képességmegszerzésével kapcsolatos mind3) és pl. Mattnak is olyan képessége van mint az apjának, gondolom neki is öröklődött.
  • Tower Guard #66
    Attól nem hal meg ha fejbelövik, attól hal meg ha levágják a fejét. Oxigén hiányában sem tudnak meghalni. Adam Monroe sem pár percig feküdt a koporsóban, ami nem igazán légáteresztő. Igen a véres feltámasztásos dolog így van, de nem mindenkit lehet feltámasztani, egy fejlevágás után nemműködik a dolog, vagy az előttem szóló is ahogy írta, a feketelyukas ürge simán megölheti bármelyiket, és hasonlóakat is bevonhatnak a sorozatba, akiket nem érdekel ki a hallhatatlan, vgy ki nem, el tudják tenni láb alól akkor is :) Tehát van értelme a sorozatnak, miért ne lenne?
  • Tower Guard #65
    Az amerikaiak mindigis arról voltak híresek, hogy nagyon agyasok, most aztán bizonyítottak bőven. Ha már valamin kicsit gondolkozni kell, hogy összeálljon a kép, az már bonyolult. Ez a 3. évad eddig a legjobb, tele csattanokkal, érdekességekkel. Én azt mondom gratulálok, így tovább. Ez a heti 45 percnyi heroes-os kikapcsolódás, meg az izgalom ez kell.
  • bender93 #64
    miért gg mi a baj a samllville-el?Bár a "celebes szarságok"véleményeddel 100%-ban egyet értek. :D
  • sandor8206 #63
  • winnie #62
    amerikában a smallville a 86. legnézettebb sorozat (96-ból), itthon a 13. (54-ből) kinek kell jobban a smallville? amerikában siker a heroes, nálunk bukás. ha nekik 25 darabos puzzle kell, akkor nekünk 3 darabos?
  • GG #61
    Amerikának túl bonyolult a Heroes? Az amcsiknak még 25 darabos puzzle is bonyolult. Nekik a Smallvillecske kell meg a celebes szarságok...ja észre vettétek hogy most már a tévé is a sztár helyett celebként említi a sztár vendégelket?
  • FefeeX #60
    SPOILER

    Jah, vagy az eltüntetős el tudta volna tüntetni a fekete lyukkal, de sajna magát tüntette el. Mindenki elpusztítható. Egyébként ha a fejébe kap akkor sem hal meg, csak míg benne marad addig nem tud regenerálódni, lásd ugye a régi részeket...

    Egyébként ha ezek hozták létre a képességekkel rendelkezőket, akkor az egyetlen, akinek képessége volt, az Adam? Mármint ugye azt tudjuk, hogy ő már sok századdal régebben is élt, és tegnap kiderült, hogy a többieknek mind a vállalat nyomott képességet, vagyis a fene tudja már :)
  • AZTA #59
    **Nathan

    Na jó megyek :D