68
  • Tower Guard
    #68
    Mindenki azt a sorozatot nézi amelyiket akarja, ha bukás, ha nem, attól ha szereti szeretni fogja, és nem az alapján dönti el, hogy megnézi-e a következő részt vagy nem, hogy megbukott-e a sorozat(vagyis hogy esetleg mások meg úgy gondolják, hogy ez nem is olyan király)
  • Tower Guard
    #67
    Nem csak Adam. Hisz Nathannek mondta Angela hogy az apja csalódott volt hogy neki nem öröklődött a génjeiben (gondolom Peternek és Sylarnek öröklődött, csak neki nem valamiért, mivel Sylar és Péter képessége is hasonlít az apjáéra, csak kicsit más, képességmegszerzésével kapcsolatos mind3) és pl. Mattnak is olyan képessége van mint az apjának, gondolom neki is öröklődött.
  • Tower Guard
    #66
    Attól nem hal meg ha fejbelövik, attól hal meg ha levágják a fejét. Oxigén hiányában sem tudnak meghalni. Adam Monroe sem pár percig feküdt a koporsóban, ami nem igazán légáteresztő. Igen a véres feltámasztásos dolog így van, de nem mindenkit lehet feltámasztani, egy fejlevágás után nemműködik a dolog, vagy az előttem szóló is ahogy írta, a feketelyukas ürge simán megölheti bármelyiket, és hasonlóakat is bevonhatnak a sorozatba, akiket nem érdekel ki a hallhatatlan, vgy ki nem, el tudják tenni láb alól akkor is :) Tehát van értelme a sorozatnak, miért ne lenne?
  • Tower Guard
    #65
    Az amerikaiak mindigis arról voltak híresek, hogy nagyon agyasok, most aztán bizonyítottak bőven. Ha már valamin kicsit gondolkozni kell, hogy összeálljon a kép, az már bonyolult. Ez a 3. évad eddig a legjobb, tele csattanokkal, érdekességekkel. Én azt mondom gratulálok, így tovább. Ez a heti 45 percnyi heroes-os kikapcsolódás, meg az izgalom ez kell.
  • bender93
    #64
    miért gg mi a baj a samllville-el?Bár a "celebes szarságok"véleményeddel 100%-ban egyet értek. :D
  • sandor8206
    #63
  • winnie
    #62
    amerikában a smallville a 86. legnézettebb sorozat (96-ból), itthon a 13. (54-ből) kinek kell jobban a smallville? amerikában siker a heroes, nálunk bukás. ha nekik 25 darabos puzzle kell, akkor nekünk 3 darabos?
  • GG
    #61
    Amerikának túl bonyolult a Heroes? Az amcsiknak még 25 darabos puzzle is bonyolult. Nekik a Smallvillecske kell meg a celebes szarságok...ja észre vettétek hogy most már a tévé is a sztár helyett celebként említi a sztár vendégelket?
  • FefeeX
    #60
    SPOILER

    Jah, vagy az eltüntetős el tudta volna tüntetni a fekete lyukkal, de sajna magát tüntette el. Mindenki elpusztítható. Egyébként ha a fejébe kap akkor sem hal meg, csak míg benne marad addig nem tud regenerálódni, lásd ugye a régi részeket...

    Egyébként ha ezek hozták létre a képességekkel rendelkezőket, akkor az egyetlen, akinek képessége volt, az Adam? Mármint ugye azt tudjuk, hogy ő már sok századdal régebben is élt, és tegnap kiderült, hogy a többieknek mind a vállalat nyomott képességet, vagyis a fene tudja már :)
  • AZTA
    #59
    **Nathan

    Na jó megyek :D
  • AZTA
    #58
    *Hülyén írtam a végén mert Claire mindkét apjára gondoltam szal Peterre és a nevelőapjára is.
  • AZTA
    #57
    Amúgy meg aki akar nagyon sok mindenbe beleköthet ennél a sorozatnál csak hogy egy két példát mondjak SPOILER-esen:

    Mikor Sylar mondja Claire-nek hogy ha akarnálak se tudnálak megölni már egy nagy hülyeség, mert ahogy a jövőbeli Claire is mondja Peternek, csak egy lövés kell a fejbe, vagy ahogy az első évadban volt egy faág kell a fejbe és el is van intézve a dolog..ja és most jut eszembe hogy ugy is megtud halni hogy ha csak simán nincs oxigén.

    A következő dolog:
    Igazából ha nagyon kötekedni akarok akkor azért nincs értelme ennek a sorozatnak, mert gyakorlatilag Claire, Sylar, Peter és talán az a csávó is akit a koporsóba zártak, a vérével fel tudja támasztani a halottakat.. lásd pl Claire apját, Nathant.
  • berserk87
    #56
    Na tényleg elirtam. Arra gondoltam, hogy Hiro japán nem tudom miét kínainak írtam, elvégre japánban voltak a szamurájok. Arra nem emlékeztem, hogy mayáék dominikaiak, csak az rémlet, hogy mexikóból jöttek át az usa-ba, de utánna néztem és neked volt igazad. Nem a haiti-ra gondoltam az afrikainál, hanem Usutu-ra az új srácra aki lefesti Parkman jövőjét, de lehet, hogy félreértettelek, amúgy ő Botswnanai. A haiti-ról nagyon kevesett tudtunk meg eddig(szinte semmit), de van nekem is egy tippem, hogy honnan jöhetett:P
  • winnie
    #55
    ha ők nincsenek, akkor mi a helyzet velünk? nem véletlen, hogy amerikában rengeteg, sokkal gondolkodósabb sorozat tud sikeres lenni, olyanok, amik nélunk vagy máshol megbuknak.
  • torcipepe
    #54
    az életstílusuk miatt nincsenek hozzászokva a folyamatos gondolkozáshoz. én még úgyis értettem a 2. évadot, hogy az elsőből kb 4-5 részt, a másodikból pedig kb minden másodikat láttam csak. a részek 1/3-a csak ismétlésből áll. és a Heroes egyik pozitívuma éppen a nem-lineáris történetvezetés. nézze meg valaki a Kill Bill-t úgy, hogy időrendi sorrendbe vágja a részeket és kiveszi az ismétléseket, olyan lenne, mint egy 3 órás Barátok Közt epizód.
  • winnie
    #53
    ejnye, no. én nem láttam az első 2 évadot, csak a 3.-at nézem, de maya-ék dominikaiak és hiro-ék sem kínaiak, hanem japánok. (a haiti figurát sem kell részleteznem). részletkérdés, de jobb a pontosság:)
  • berserk87
    #52
    Cateran: Nekem jobban tetszik a Heroes, mint a X-men, pont a története miatt. Amitt mondtál, hogy "persze majd minden mutáns amerikában van,mert hát amerika a világ közepe". Ezt már megmagyarázták a sorozatban. Arra nem tértek még ki, hogy a "mutánsok" közül mennyinek van vele született képessége és mennyinek adtak, de kiderült, hogy génmalipuláltak csecsemőket Amerikában és így jött létre ott többeknek is a képessége. Amúgy vannak külföldi mutánsok is pl.: Mexikói(két testvér a 2. évadból), Afrikai(A rajzós ember a 3.-ból) Mohinder indiai, Hiro és Ando kínai és még van pár személy akik nem tudom pontosan, hogy honnan származnak, de van legalább egy európai is, szóval ezzel nem tudom mi a bajod. Ha már az x-ment hoztad fel ellenpéldának, akkor nézd meg ott milyen nemzetiségüek a mutánsok. Egy-két személy jött europából(akiknek vannak emlékeik a 2. világháborúról és a németekről) a többiek viszont mind amerkaiak és ott tényleg minden amerkáról szól, szinte meg se említik mondjuk europát. Míg a Heroes több országban is játszódik pl.: Írország vagy anglia(nem emlékszem pontosan), Kína , Mexico, Austrália, Afrika, India, Franciaország, lehet hogy valamit kifelejtettem és az is lehet, hogy valamit rosszul írtam. Az időutazás az egyik legjobb a sorozatban sokaknak pont emiatt tetszik a sorozat. És nekem Hiro a kedvencem(én feliratosan néztem, úgy nem volt idegesítő), amúgy mutatták a pár évvel későbbi Hirot aki teljesen komoly lett, sőt egy igen durva ellenfél (szamuráj kardja is van).
  • cateran
    #51
    Hehh,fingom nincs milyen a 2.,3.,4.,16. évad,mert az 1. után feladtam, hogy nézzem:) Ennél szarabb történetet álmodni se lehetett volna..az X-men után vmi hihetetlenül gagyi,de a becsület kedvéért végigszenvedtem az 1. évadot...Hironál idegesítőbb arcot tán még a BK-ban se lehet találni..1 8 éves gyerek szintjén mozgó,naiv lúzer..Meg hát persze majd minden mutáns amerikában van,mert hát amerika a világ közepe (amerika-U.S.A. mielött sirna vki,hogy ez igy pontatlan)
    Syler gyerek meg keresgéli őket? Hahh, mennyi mutáns lehet a földön? 1000?10000? a több milliárdból...hát sok sikert a keresgéléshez (persze könnyen megy majd,mert hát amerika a világ közepe..minden mutáns oda gyűlik..:D)
    Egész pontosan melyik gén felel az időutazáért?:D (persze,az X-menben is vannak érdekességek,meg hát ez sci-fi/fantasy szuperhősös bla-bla,de azért jobban bekajálom a szupergyors gyógyulást a la Wolverine vagy a telepatikus képességeket a la Xavier,mint az időutazást és teleportációt...)
    Szvsz ritka fostalicska sorozat lehet,bár ismétlem,csak az 1. évadot bírtam végigszenvedni...
  • diablo1336
    #50
    sztem nagyon jó lett a 3.évad. nekem vhogy sokkal jobban bejön mitn pl az első. a második évad gyenge volt de hát tudjuk miért is. de eddig ez az 5 rész nagyon bejön. Embernek fogalma sincs h mi lesz a következő részben. amugy meg melyik filmbenmelyik sorozatban nincs hiba? ha vkinek nem tetszett már az első évad se annak nem csodálom h ez se tetszik. Inkább meg legyen kevesebb nézője csak maradjon ilyen a sorozat mint most! Hajrá
  • HarryProf
    #49
    Számomra teljesen következő a sorozat. Logikai hibákat mindenben lehet találni, akár a saját cselekvésedben is, ha keresünk szőrszálhasogató módon, de ugyanígy meg is lehet magyarázni egyszerűen a történet keretein belül.
    Az meg hogy a jók gonoszak lesznek, a gonoszak meg jók, az szerintem egy hatalmas baromság, mivel ez nézőpont kérdése. Mivel mi Peter szemszögéből láttuk a jövőt, persze hogy gonosznak tűntek, de az ők szemszögükből pedig épp hogy ők a terroristák, és pl Parkmanék sem hiszem hogy igazi "gonoszak" lennének. Peter meg összvissz elkapta Sylar képességét, és én azt gyanítom hogy Haiti fog neki segíteni, hogy leküzdje az éhséget átveszi Haiti képességét, és blokkolja azt az "érteni vágyást"...
  • berserk87
    #48
    Winnienek igaza van, vagyis én ugyanúgy gondolom, ahogyan ő leírta. Ami Csak77-et illeti: elkezdtél személyeskedni. Szerintem nem kellene sértegetned valakit azért mert elmondja a véleményét. Ha nem tetszik amit Winnie írt, akkor érvelj ellene, úgy bizonyítsd be, hogy igazad van.

    Nekem nagyon tetszik a sorozat, nagyon jó az időutazásos vonal(nekem ez benne a kedvencem).
    "Amúgy az is egy hibája, hogy túl sok karakter lett benne. Egy részben ki se lehet térni mindre, vagy csak nyúlfarknyit" Az első évadban is kb ugyanennyi szereplő volt. Eddig is úgy volt, hogy nem mindenki szerepelt minden részben. Mindig volt aki előtérbe került, míg mások emiatt háttérbe. Szerintem jó ez így. Én például kiványcsi vagyok mi történik a Petrelli testvérekkel, Sylarrel, Claire-rel, a Haitival, Hiroval, Mr. Bennettel, Parkmannel.....Szóval én kifejezettel örülök neki, hogy sok szereplő van.
  • FefeeX
    #47
    Szerintem meg pont azért jó a sorozat, mert erősen elgondolkodtató néha, és nagyon sok erős fordulat van benne. Kicsit egyébként kezd elLost-osodni, mert néha nehéz követni, de speciel nekem ezért tetszik. Aki nem érti az meg így járt. Nekem az a rossz hír, hogy megint kommerszesíteni kell majd a sok ember miatt akiknek nincs kedve/agyi kapacitása megérteni a kicsit komplexebb dolgokat.
  • LestatVenom
    #46
    De az időutazás a legjobb a soriban, ettől olyan érdekes és nem átlagos, mármint a képességek sem azok:) de az időutazgatás mindig jó szokott lenni.
  • Csak77
    #45
    Igen, itt senki sem ért hozzá, csak TE! TE, TE, TE a husis, piszos körmeiddel, a szar blogoddal együtt, mi?! Nos, én nem tartom magam zommbinak, hülyének se nem, de az, hogy te már mindenkit hülyének nézel, az komoly probléma. Látszik, hogy valami komoly bajod van, egyértelműen korházi sekgítségre szorulsz. Esetleg a szüleidnek kellene már komolyan lépni az ügyben, mert te magadtól nem mész el diligokihoz. Mellesleg, a 4edik hsz-t, én írtam, de ezt komolyan nehéz volt észrevenni. Na, ki is okosabb mint egy amerikai, kispatak?
  • Hoz_Hun
    #44
    Ezzel csak félig értek egyet. A 3. évad nekem is tetszik, leszámítva az időutazást, meg azt hogy Peterből rosszembert kezdenek faragni. A Syler vonal viszont kifejezetten tetszik, mert több dimenziót kapott a karakter. Ha felhagynak az időutazással és csak információik lesznek róla jobb lesz a sorozat szerintem. Amúgy az is egy hibája, hogy túl sok karakter lett benne. Egy részben ki se lehet térni mindre, vagy csak nyúlfarknyit, így nehéz követni mi is történik egyes karakterekkel. Ebből óhatatlanul következik, hogy néhány karakterrel viszont túl sokat foglakoznak másik szereplő kárára.
  • winnie
    #43
    ha ügyesen elolvasod, amit írtam, akkor láthatod, hogy direkt kiemeltem, hogy nem vagyok hozzáértő, éppen ezért nem is írom le, miért csökken a nézettség, mert nem tudom. de ahhoz nem kell ugatni a dolgokat, hogy az ember mosolyogjon az "ínnekem ném tétszik, ezér csökken" kommenteken. az ilyet csakis akkor lehet elfogadni, ha valakinek az ízlése nagyon rímel a tömegekére, vagyis nézi a legnézettebb sorozatokat és nem nézi, amik nem nézettek. (egy jó érv legjobb bizonyítéka azonban az, amikor az érvelésbe nem tudnak belekötni, hanem csak óvodás módon annak írójába, kvázi "te vagy a hülye" módon) és gondolom abban is egyetértesz, hogy a többség itt nem hozzáértő, mint ahogy te sem vagy az.

    sőt, nyilvén azzal is egyetértesz, hogy az emberke a 4-es kommentben mekkora csacsiságot írt, miszerint azért nem nézik, mert annyira rossz. vagy legalábbis csak elismerte, hogy az amerikaiak mennyire okosabbak nála, és ő mennyire zombul.
  • Wittgen
    #42
    EZ a 3. évad eddig a legjobb a sorozatból. Egyáltalán nem érthetetlen (számomra), sőt, az időutazós dolgok, pillangó effektus stb mind nagyon jót tesznek a sztorinak.
    Ha jobban megnézitek és GONDOLKODTOK, akkor rájöhettek, hogy nincsenek is benne logikátlanságok. Ha meg valaki nem érti, az ne azzal dobálózzon, hogy szar, hanem írjon konkrét példát, hogy mit tart logikátlanságnak, ellentmondásnak.

    Bár igaz, hogy az átlagember, akik a Heroest nézik, nem olvasnak sok scifit és egyéb művet, képzelőerejük se nagy, gondolkodni meg nem szeretnek.
  • Csak77
    #41
    "huhh, ez nagy okosság, itt mindenki hozzáértő?:)"

    Nem, itt csak te vagy a hozzáértő bucimaci, a demagóg beszólásaiddal.
  • LestatVenom
    #40
    Jó hát a Heroesnak mindig is könnyű kis története volt, "a világ veszélyben van akkor mentsük meg". Én alapjában szeretem az olyan filmeket/sorikat ahol a szereplőknek van valamilyen különleges képessége, így a Heroes nekem amolyan Mennyország volt, vagy van is. Ez előtt a 4400 volt amit nagyon szerettem csak sajnos azt cancelelték. No mind1, a lényeg az, h a Heroesban nem kell nagydolgokat várni ez a sori mindig is ilyen volt, csak a karakterek "fejlődnek"(?). A történetben mindig is a hatalmas cliffhangereknek volt néző csalogató hatásuk, amit megjegyzek sosem használtak ki rendesen, megvolt a lehetőség és ők valami kis langyos kis ötlettel elszúrták. Na de attól nekem a Heroes még mindig az egyik kedvenc sorozatom marad.
  • fv
    #39
    Tényleg gázos a sorozat, de azért még én is nézem.

    (KIS SPOILER LESZ - VIGYÁZZATOK) Például milyen hülye már Hiro, nem? Régebben sokkal megfontoltabb volt. Meg Nikit milyen idétlenül hozták már vissza! A nézők szeretik a színésznőt, akkor ha a karakter ugyan kinyiffant, találjunk már ki valami ikertestvért neki... LOL

    A sztori viszont az időutazás miatt teljesen követhetetlen (TOVÁBBI SPOILER, BOCSÁNAT) - az a jövő, amit a jövőbeli Peter mutatott a múltbeli énjének már nem ugyanaz, mint amiből visszament négy évvel korábbra, hiszen épp a kavarása következménye lett az, hogy szegény pompomlányt elkapták, és ettől kicsit bedurvult a csajszi. Így valószínűleg soha nem fogjuk megtudni az eredeti inítékokat.

    Na de mindegy, amúgyis kurvanagy hülyeség az egész alapsztori, szóval...
  • sygma7
    #38
    Hát akkor én és a bnőm biztosan átlagon felüliek vagyunk:) tisztán átlátható szerintem. inkább arról van szó,h az új eldurvult,elfajult(mint a Lost az 1.2 évad után)mondjuk úgy kicsit HC-sabb évadot (ami nekem nem gond;P) nehezebben fogyasztja az europidoknál,már bocsássanak meg, tudatlanabb ámerikái nép.
  • sygma7
    #37
    nah inkább valaki mondja meg h mi a rakért nincs még fent sehol sem az 5ik rész:) itt virrasztok:)
  • winnie
    #36
    "Pontosan. Úgy forgatják a sorozatot, hogy nincs kész a forgatókönyv, nincs lezárva a sztori."

    huhh, ez nagy okosság, itt mindenki hozzáértő?:) én annyira nem, de azt megsúgom, hogy egy sorozatnál pontosan tudják, hogy az arc, vagy az évad hol ér véget. sok sorozatnál azt is tudják, hogy eleve hogy végződik. de az evidens, hogy nincs megírva az összes forgatókönyv, ha nem tudni, hogy egy sorozat 4 vagy 44 vagy 444 részes lesz, mert ez egy SOROZAT.

    a sorozat olyan, mint egy képregény, ha ez szemléletesebb. vagy egy könyvciklus, ha már könyveket említesz (ha valaki elkezd írni egy könysorozatot, akkor nem írja meg mind a 16 részt előre, hanem egyesével halad. sokk.). a superman képergény 1940 óta megy és persze, hogy nem tudják, hogy mi lesz a vége, ha egyszer véget ér - a heroes is képregényes gyökerekkel bír, és ugyanazt a szerkezetet használja: rövid, 6-8-12 részes történetekben gondolkodik, amiket előre felvésnek. és annyit találnak ki, amennyit akar a közönség. superman és batman is majdnem 70 éve a piacon van és még mindig tudnak új sztorikat hozni hónapról hónapra.

    de hogy a twin peaks hogy került ide? az az első sorozat, amit megismertél?:) előtte is voltakmár.
  • Commandante
    #35
    "amikor az írók belekezdtek az évadba, még ők maguk sem tudták, hogy fognak kikecmeregni"

    Pontosan. Úgy forgatják a sorozatot, hogy nincs kész a forgatókönyv, nincs lezárva a sztori. Ha eszik a barmok, akkor lesz még 243 évad, ha nem, akkor igazából Bobby álmodta az egészet. Így hatalmas logikai bakik csúsznak be. Ezt úgy próbálják meg orvosolni, hogy ide-oda ugrálnak az idöben. Tehát a múlt heti részt Bobby álmodta, a mostani részt Pamela álmodja (nem, nem most álmodja, hanem a jövö heti rész múltjában fogja álmodni, de csak ha mellette áll a haiti csávó), arról pedig, hogy a jövö heti részt ki is fogja álmodni, szavazhatsz a sorozat honlapján (jelenleg Chuck Norris vezet). És ha elég sok barom írja a fórumban, hogy igazából minden szereplö halott, akkor az is. Egészen a következö részig, ahol kiderül, hogy még sem. Vagy ez már egy másik sorozat...? Végül is mindegy. Az ilyen sorozatok elöbb-utóbb káoszba fulladnak, majd egyszerüen eltünnek. A Twin Peaks óta nincs ez másként.

    Én inkább könyvet olvasok, ahol az utolsó oldalon mindig ugyanaz áll, függetlenül attól, mikor lapozok oda.
  • Zoliz
    #34
    Hey Man! Nem veszed észre, hogy a globalizáció mindent eltorzít, ami jó az unalmas ami rossz az nem eléggé az, én a második évadtól kezdtem volna nézni, de katasztrófa volt, semmit nem értettem belőle... :) Hát feladtam, valszeg nem ettől fogok majdan hülyén meghalni, ha kihagyom ezt a seriest.
  • Rage47
    #33
    jah olykor-olykor én is ezt érzem :/
  • winnie
    #32
    logikus. ha egy sorozat színvonala csökken, akkor esik a nézettség. ennél már csak a lenti érvelés (4. komment) a jobb, miszerint szar az évad, azért nem nézik. mondja ezt az, aki nézi zombiként, annak ellenére, hogy szar:)

    bármennyire is furcsának tűnik, nem lehet egyéni ízléssel magyarázni a nézettségváltozást, nem az egyéni vélemény függvénye a tömegek véleményének változása. (elég csak mondani egy szerinted jó, javuló színvonalú sorozatot és kiderül, hogy annak is csökken anézettsége. vagy ott a heroes, amelynek biztos akkor is csökkent a nézettsége, amikor a topon volt.)
  • Dynamic
    #31
    SPOILER LEHET!!

    Őszintén megvallva én soknak érzem a kavarást.Akik jók voltak azok rosszak lesznek, akik rosszak voltak azok jók, akik ellenségek voltak azok testvérek, akik szerető testvérek voltak, azok meg testvérgyilkosok lesznek...Kicsit kezd fejetlenség lenni, és bár lehet, hogy sokkolni akarják a nézőket ezekkel a csavarokkal, de azt hiszem kezdenek átesni a ló másik oldalára.
    Kicsit olyan érzésem van, mint amikor egy sorozatból kihagyok vagy 8-10 részt, majd amikor megnézem a legújabbat, csak kapkodom a fejem, hogy szinte minden és mindenki megváltozott.
  • berserk87
    #30
    Nekem nagyon tetszik a harmadik évad. Majdnem annyira, mint az első, szóval nagyon jól sikerült. Igaz, hogy eddig még nem voltak nagyon látványos harcok benne, de még így is nagyon izgalmas. Meg több harc volt eddig benne, mint az egész első évadban. Egy dolgot hiányolok az új évadban(ami az elsőben benne volt), hogy nagyon jól zárták le a részeket, mindig valami érdekes jelenetet hagytak a végére, ami miatt jobban vártam a következő részt.
  • berserk87
    #29
    SPOILER!!!!

    Gothmog:A haiti ott volt és blokkolta Petrelli képességét, azért nem tudott regenerálódni, ahogy Edhi is írta.
    Azt is meglehet magyarázni, hogy miért nincs a jövőbeli embereknek időutazós képessége. Vannak akik úgy születtek, hogy van képességük és vannak akik csak később kaptak képességet. És lehet, hogy az időutazós képesség csak örökölhető. Eredetileg csak Hironak volt meg ez a képesség, Petrelli csak "megtanulta" tőle. Mondjuk ez már egy kicsit okoskodás tőlem, de szerintem mindent meglehet magyarázni, legalábbis nekem nem tűnt fel még egy hiba sem. Esetleg ha mégegyszer végignézném az elejétől akkor már biztosan találnék valamit amibe bele lehet kötni.