Szekeres Viktor

Újabb multiplex zárt be Budapesten

Hiába jó üzlet még mindig a multiplex mozi, azzal, hogy egyre több a terem, egyre több a veszteséges filmszínház is. Veszély általában azokat a mozikat fenyegeti, amelyek már megnyitásuk óta csak tengődnek.

Míg vidéken jobb esetben csak egy versenytárs nélküli (vagy ART-versenytárssal rendelkező) nagy mozi van, addig Budapesten egyre nagyobb a teremsűrűség. Főleg, hogy nemrég nyílt meg a 23 termes Aréna Pláza, mely ugyancsak nem különösebben nyereséges, hiszen leginkább az IMAX-részleg és a jóval drágább, de fogyasztást magukban foglaló VIP-termek pörögnek jól.

A legújabb multiplex megjelenésének éppen ezért csak közvetett hatása, hogy a Cinema City International magyarországi leányvállalata nem hosszabbította meg június 15-én lejáró bérleti jogviszonyát a Csepel Plazában - cserébe azonban a budai Skála helyén épülő új bevásárló központban akar újabb multiplexet nyitni. Az utolsó vetítésre vasárnap fél tizenegykor került sor, a Szex és New York filmet láthatta legvégsőként Csepel közönsége.

A sajtónyilvánosságnak is köszönhetően 448-an látogattak az utolsó napon a moziba, pedig a hétvégi átlag 2-300 szokott lenni, míg a hétköznapi olykor még 100-at sem érte el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • InfectedMann #19
    nem csodálom, hogy bezárt...
    Csepelről mindenki a belvárosba járt mozizni olyan alacsony volt színvonal az ottani Cinema City -ben. Mikor még csepelen laktunk én is inkább be járt a városba. Corvin, Lurdy, Westend.
  • Narxis #18
    Én hozzátenném a jegyárakat is. Nagyon rég voltam moziba, de 800Ft körüli árak vannak a Szeged Plazaban. Na most ha egy család megy akkor már simán több ezer forint csak a jegy + vesz egy kisebb popcornt, üdítőt mert jólesik akkor jóval több. Bevinni NEM boltból lehet, csak ha elrejted a táskádban. A popcornt nem kicsit túlsózzák, hogy vedelj. Ettől függetlenül imádom azt a mozit mert nagyon kényelmes székek vannak, nyáron klíma és többnyire kultúráltan viselkednek a nézők. Nem csámcsognak, csörögnek stb. A hangfalakat eleinte kurva hangosra állították, de legutóbb már pont jó volt. Pl. Gyűrűk Urát többször is végignéztem moziban, nem érdekelt a warez. Ha jó a film én elmegyek moziba és megnézem. Ha nem akkor...
  • Sanyix #17
    Ja a mozis elményt nem pótolja semmi. Nem ül mellettem egy dagadt tehén, akitől az amúgy se nagy helyet nem lehet kihasználni, és a halláskárosodást sem lehet pótolni :D
  • BandiG #16
    En asszem a Matrix1-et lattam utoljara moziban. Nem hianyzik az, hogy Odonke sirjon a masodik sorban, mogottem meg Bogi mobilozzon/hangosan beszelgessen/rohogjon folyamatosan. Ti mit elveztek ebben???
    Amugy meg ha mindent fel evvel kesobb latsz, akkor se maradsz le semmirol. :)
    Ami meg a monitoros szemkiesos dolgot erinti, manapsag mar fillerekert (na jo, ócsójé) lehet kapni projektorokat amik hd-ben kivetitik neked mondjuk 100"-ra a filmet. Aki ezt nem tudja meg elvezni az koltozzon egy moziba. :)
  • winnie #15
    én is ezt kérdeztem, a #4-es kommentre reagálva.
  • noki2 #14
    Winnie ezt nem értem
    "ezért van egyre több mozi pesten. logikus. mert senki nem jár. " Azért van több mozi pesten mert senki nem jár? Mi ebben a logika?


  • bakagaijin #13
    Nem zárt be, elköltözik. Amíg 300Ft volt a jegyár jártam, most annyiba kerül a mozijegy mint egy akciós DVD - akció pedig mindig van :). Igaz, ezek a filmek amik a mozikban mostanában mennek sem érdekelnek igazán már...
  • YakHead #12
    Ez baromság, ha van egy film, amit meg akarok nézni, akkor úgyis elmegyek moziba és megnézem, nem pedig a colos monitor előtt fogom a szemem kifolyatni.
    Magasak a jegyárak (vagy alacsonyak a fizetések) ez viszont igaz. Akciók vagy kedvezmények szinte alig vannak. Ötlettelen filmek? Szerencsére én nem vagyok annyira finnyás a filmekkel kapcsolatban Ha nekem tetszik, akkor felőlem másnak lehet halálosan unalmas
  • winnie #11
    "Mióta le lehet tölteni minden filmet vagy 990ft megvenni fél év mulva dvd kevesebbet járnak az emberek moziba."

    ezért van egyre több mozi pesten. logikus. mert senki nem jár.
  • ZeemanX #10
    Skála helyére?? Pff, hát brávó. Nincs még elég multiplex mozi BP-en, ááh, dehogy... Oké, nem mondom, hogy a XI. kerület tömve van velük, nade akkor is.
    Bár ha a MOM-ost be akarják zárni...