SG.hu

A közönség reakcióinak mérésére épül egy új mozi

Az angliai moziban a közönség minden vetítés közbeni reakcióját rögzítik majd, beleértve a szívritmust, a szemmozgást és az agyi aktivitást.

A világ egyik leginnovatívabb mozijának tartott Instrumented Auditorium 2024-ben nyitja meg kapuit Bristolban. A 150 négyzetméteres moziban "soha nem látott módon" fogják figyelni a közönség reakcióit a vásznon látottakra, Iain Gilchrist, a Bristoli Egyetem neuropszichológia professzora szerint ez "egyedülálló betekintést" nyújt majd a tartalomkészítésbe. A 36 fős mozi St Phillipsben, a The Coal Shedben található MyWorld kreatív központban nyílik meg a Wolfson Alapítvány 400 000 fontos támogatásával.

A mozit a legmodernebb berendezésekkel szerelik fel, amelyek adatokat rögzítenek arról, hogy a közönség hogyan reagál a nézett és hallott tartalomra. A Dolby Vision és Dolby Atmos kompatibilis 8 vagy 16k gépeket falra és mennyezetre szerelt távérzékelő eszközök egészítik ki. A kutatók a szívritmus, a szemmozgás és az agyi aktivitás megfigyelése mellett az emberek bőrének elektromos tulajdonságait is megfigyelik majd, hogy "felmérjék a tudatalatti érzelmi és szimpatikus reakcióikat". A mozi a Bristoli Egyetem új Temple Quarter Enterprise Campusának része lesz.

"Ha meg akarjuk érteni, hogy egy új élmény vagy új technológia működik-e, akkor a közönséget kell megfigyelnünk. A műszerekkel felszerelt előadóterem lehetővé teszi számunkra, hogy olyan adatokhoz jussunk, amelyek pillanatról-pillanatra megmutatják a közönség reakcióit, és olyan egyedülálló betekintést nyújtanak, amely messze túlmutat a jelenlegi kérdőíves módszereken. Ez az első teljesen műszeres létesítmény a maga nemében a világon, ami nemcsak számunkra, kutatóként, hanem a kreatív szektorban dolgozók számára is izgalmas, mivel olyan meglátásokat nyújt, amelyek a film, a televízió és azon túl a jövőjét is alakítják." - nyilatkozta Iain Gilchrist professzor.

A MyWorld egy kreatív technológiai kutatási és innovációs központ, amelyet a Bristoli Egyetem vezet 12 másik szervezettel, köztük a Bristol Old Vic, a Watershed, az Aardman Animations, a BBC és a BT partnerségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!