Szekeres Viktor

120 percnél hosszabb filmekre számíthatunk

Vannak, akik esküsznek a 90 perces alkotásokra, mások pedig állítják, hogy a jó film 120 percnél kezdődik, hiszen két epizódnyi időben nem sok mindent lehet elmondani. Igaz, akad olyan is, aki szerint tök mindegy egy film hossza.

Egy ideig úgy szólt az érvelés, hogy egy 90 perces film amellett, hogy nem fárasztja le a nézőt, még több bevételt is hozhat, hiszen a multiplexek napjában jóval többször tudják adni, mint például egy három órás filmet - írtuk is, hogy nem volt csoda, hogy megbukott a február utolsó hetében idehaza bemutatott három 160 perces film.


Annak ellenére, hogy egytől-egyig pazar alkotások voltak, csúnyán megbuktak. A vélekedés persze hamar léket kapott, hiszen a két 11 Oscar-díjas nagyágyú, a Titanic és a Gyűrűk ura 3. része hosszú játékideje ellenére volt hatalmas kasszasiker.

A nyárra jobb, ha hideg élelemmel készülünk, hiszen az előnyári szezonban, májusban debütáló könnyed Vasember is 126 perccel támad, de mindez semmi a folytatáshoz képest, hiszen a Speed Racer: Totál turbó 135 perces lesz, míg a második Narnia-film, a Caspian herceg már 140. És így, hétről-hétre haladva a nagy durranásokat mazsolázva láthatjuk, hogy az Indy 4-nek 142 percet rebesgetnek, sőt, még a Szex és NY mozifilm és meg fogja haladni a két órát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JL666 #26
    Szerintem aki a GYU forgatókönyvét írta el sem olvasta az eredti könyveket csak úgy sacc per kábé
  • ziipp #25
    Igazad van. Falatka most tényleg fasz volt. Majd kigyógyul. ;) Van ez a "sokan szertik, de én csak azért sem!" effekt. Asszem itt erről van szó. Bár meg kell jegyeznem, és nekem sen jön be annyira SW, de egy bugyuta királylány meséhez hasonlítani erős.

    Nállam mindegy a hosszúság, csak élvezzem a filmet. Gazdaságilag lehet hogy tényleg jobb egy másfél órás film, de van amikor nem fér bele a mondandó. Viszont kimutatható, hogy egy átlag ember kb. 40 percig tud figyelni, utána erősen hullámzó lesz a koncentrációja, ami nem túl jó, ha azt vesszük, hogy ezzel nem sikerül kifejezni feléje azt, amit akartunk. Ezért jók a mini-sorik. [Eh, nem ezt akartam írni, de ragad rám ez a genya...] Szóval mini-sorozatok. :b - Igaz, még egyet sem láttam (csak ilyen Eszmeralda - Joaquim báró kalandjai két részben típusút), és az is igaz, hogy ezeket nem igazán lehet eladni a moziknak.
  • DarkEvilPiccolo #24
    Nagy lol vagy te barátom... Ez volt az utcsó kommentem ide. Szasztok!
  • immovable #23
    A regény régi ;)
  • Falatka2003 #22
    Ezzel csak azt akartam mondani, h van, ami klasszikus és van, ami csak régi. Kis különbség. ;)
  • Falatka2003 #21
    "én leginkább a klasszikusok híve vagyok"

    Akkor kb. tíz év múlva imádni fogod a Gyűrűk Urát? Csak mert régi lesz? LOL!

  • immovable #20
    Akkor gondolom a filmből kiderült neked, hogy Aragorn 80 éves(bővítettben benne van) és númenóri akik több száz évig éltek, vagy, hogy Gandalf és Szarumán maiák akárcsak Sauron, stb, stb :)))

    Egy rajongónak ezek nagyon sokat mondanak:-)

    Jah, kicsit félreérthetően fogalmaztam, nem én írtam ofkorz xD
  • Wittgen #19
    Nem is tudtam, hogy regényeket írsz :)

    Egyébként én nem olvastam a GYU könyveket, nem is fogom pedig nagy fantasy rajongó vagyok, viszont a film teljesen érthető volt számomra.

    Csak ma sok olyan ember van, akinek a legegyszerűbb filmek sem érthetőek (mint ahogy sokan nem tudják a leírtakat sem értelmezni).
  • immovable #18
    Igazatok van, durván fogalmaztam, hogy nem érthető:)

    Érthető a film az említett könyvek ismerete nélkül is, de az élvezeti értéke jelentősen csökken, mert látszólag csak a fő történeti szálat követi a film.
    Míg aki olvasta a regényeket, amiket írtam, olyan dolgokat is észrevesz a filmben ami a sima nézőnek nem jelent semmit. De nem lehet ezt így leírni. Ha vkit nagyon érdekel elolvassa a könyveket és megnézi a filmet, akkor majd rájönn. :-)
  • DarkEvilPiccolo #17
    Azt a lényegtelen szót direkt tettem zárójelbe.
    Én úgy értettem, hogy attól mert nem raktak be pár dolgot a filmbe, attól még nem lett érthetetlen.
    Szóval a filmben minden benne van ahhoz, hogy érthető legyen. Aki meg nem érti az hülye(?). :D