26
-
JL666 #26 Szerintem aki a GYU forgatókönyvét írta el sem olvasta az eredti könyveket csak úgy sacc per kábé -
#25 Igazad van. Falatka most tényleg fasz volt. Majd kigyógyul. ;) Van ez a "sokan szertik, de én csak azért sem!" effekt. Asszem itt erről van szó. Bár meg kell jegyeznem, és nekem sen jön be annyira SW, de egy bugyuta királylány meséhez hasonlítani erős.
Nállam mindegy a hosszúság, csak élvezzem a filmet. Gazdaságilag lehet hogy tényleg jobb egy másfél órás film, de van amikor nem fér bele a mondandó. Viszont kimutatható, hogy egy átlag ember kb. 40 percig tud figyelni, utána erősen hullámzó lesz a koncentrációja, ami nem túl jó, ha azt vesszük, hogy ezzel nem sikerül kifejezni feléje azt, amit akartunk. Ezért jók a mini-sorik. [Eh, nem ezt akartam írni, de ragad rám ez a genya...] Szóval mini-sorozatok. :b - Igaz, még egyet sem láttam (csak ilyen Eszmeralda - Joaquim báró kalandjai két részben típusút), és az is igaz, hogy ezeket nem igazán lehet eladni a moziknak. -
DarkEvilPiccolo #24 Nagy lol vagy te barátom... Ez volt az utcsó kommentem ide. Szasztok!
-
#23 A regény régi ;) -
Falatka2003 #22 Ezzel csak azt akartam mondani, h van, ami klasszikus és van, ami csak régi. Kis különbség. ;) -
Falatka2003 #21 "én leginkább a klasszikusok híve vagyok"
Akkor kb. tíz év múlva imádni fogod a Gyűrűk Urát? Csak mert régi lesz? LOL!
-
#20 Akkor gondolom a filmből kiderült neked, hogy Aragorn 80 éves(bővítettben benne van) és númenóri akik több száz évig éltek, vagy, hogy Gandalf és Szarumán maiák akárcsak Sauron, stb, stb :)))
Egy rajongónak ezek nagyon sokat mondanak:-)
Jah, kicsit félreérthetően fogalmaztam, nem én írtam ofkorz xD -
Wittgen #19 Nem is tudtam, hogy regényeket írsz :)
Egyébként én nem olvastam a GYU könyveket, nem is fogom pedig nagy fantasy rajongó vagyok, viszont a film teljesen érthető volt számomra.
Csak ma sok olyan ember van, akinek a legegyszerűbb filmek sem érthetőek (mint ahogy sokan nem tudják a leírtakat sem értelmezni). -
#18 Igazatok van, durván fogalmaztam, hogy nem érthető:)
Érthető a film az említett könyvek ismerete nélkül is, de az élvezeti értéke jelentősen csökken, mert látszólag csak a fő történeti szálat követi a film.
Míg aki olvasta a regényeket, amiket írtam, olyan dolgokat is észrevesz a filmben ami a sima nézőnek nem jelent semmit. De nem lehet ezt így leírni. Ha vkit nagyon érdekel elolvassa a könyveket és megnézi a filmet, akkor majd rájönn. :-) -
DarkEvilPiccolo #17 Azt a lényegtelen szót direkt tettem zárójelbe.
Én úgy értettem, hogy attól mert nem raktak be pár dolgot a filmbe, attól még nem lett érthetetlen.
Szóval a filmben minden benne van ahhoz, hogy érthető legyen. Aki meg nem érti az hülye(?). :D -
DarkEvilPiccolo #16 Nem értem ez most mire volt jó...
Amúgy az SW imádatom csak a régi trilógiára terjed ki.
De ez tényleg fájt... Miért ne lehetne velem filmekről beszélgetni?
Az SW egy klasszikus, és én leginkább a klasszikusok híve vagyok, és az SW-n kívűl még tetemes mennyiségű filmet láttam, és jópárat imádok.
A mai filmek labdába sem rúghatnak a régiek mellett.
Persze a LOTR egy régi cucc könyvben persze, de a film az akkor sem olyan hű de nagy dolog. Amúgy meg ízlések és pofonok.
A régi SW trilógia egy igazi klasszikus, alap filmeknek számítanak. Ennyi. -
Falatka2003 #15 Hát, én a Király visszatérnél a moziban még szívesen elücsörögtem volna egy félórácskát és megnéztem volna, hogy űzik ki Szarumánt a Megyéből. (Erre mikor sikerült megnéznem az ext.ed.-t, kiderül, h már a 2. részben kinyírták.... :( )
Szóval, ha jó egy film, lehet 4 órás is. Aki meg azt mondja, h a SW filmek mekkora duranások (tekintsünk el az első, azaz 4. résztől, mert azt nem érheti szó, pedig az is csak egy gagyi mese, űrköntösben, királylányostul), azzal, azt hiszem, nem lehet érdemben filmekről beszélni. (A 3. résznél 15 (!) perc után menekülni akartam a moziból, de aztán maradtam és sírva röhögtem az ilyen beszólásokon: "A hercegnőnek semmi baja.... De meg fog halni." Hogy ezeket milyen 3 éves gyerkőcöknek írták, azóta sem tudom. Ha meg ilyen xar mesére tellett csak, akkor meg azt nem értem, miért kellett szerencsétlen gyerekeket egy összeégett torzóval sokkolni.) -
Devotus #14 Azzal nem értek egyet, hogy érthetetlen, de hogy "lényegtelen" részek maradtak volna ki belőle...nah hmm...szerintem ez nagy baromság. Bombadil Toma és A Megyébe való hazatérés, minden csak nem lényegtelen. A film, az film a könyv az könyv. Szerintem nem kellene olyan erős párhuzamot húzni a kettő között, mert a könyv teljes, egész története még 2-3szor ennyi időbe se fért volna bele! -
DarkEvilPiccolo #13 Valóban nem érdemes az Oscar-al foglalkozni, mert abban csak pár ember keze van benne, és nem egy egész világ. :)
Amúgy ez szerintem is hülyeség, hogy a LOTR érthetetlen a könyvek ismerete nélkül.
Lehet, hogy kimaradt sokminden a filmből, de azok általában "lényegtelen" részek, és nem befolyásolják a megérthetőségét. -
#12 Azért ne keverjük már össze a könyvet a filmmel! Ha valaki nem olvasta a könyvet és így nem érti a filmet, az a film hibája. Egyébként meg a Gyűrűk Ura egyáltalán nem volt érthetetlen a könyv nélkül.
Az meg hogy mi mennyi oscart kapott totál lényegtelen! Nem érdemes velük foglalkozni. -
DarkEvilPiccolo #11 A Titanicot inkább hagyjuk. :) -
DarkEvilPiccolo #10 Te jó ég, mire föl kapott a LOTR 3. része 11 Oscart?
A Star Wars egyik része sem kapott annyit, és mégis az SW filmek a legnagyobb durranás filmek amik valaha készültek. :P
Persze a LOTR is jó, de azért egy SW azért nah... -
#9 Így igaz, azt meg mondanom sem kell, hogy a könyv még jobb mint a film. -
#8 Aki nem olvasta a gyűrük urát, hobbitot, silmarilok-ot az akkor is unná ha 10 perc lenne, mert a 10%-át sem érti a filmnek. :) -
bakagaijin #7 Hehe, nálam ez max 45 perc, de inkább 25-30. Utána elkezd hiányozni az interakció és beunatkozom. Ugyhogy mostanában már nem is próbálkozom filmnézéssel... -
Andrews2007 #6 165 perces The Dark Knight? hmm. :) Az lesz duurva főleg mert király film is lesz hossza ellenére sokan is megnézik majd szerintem. Több külföldi fórumon megjelent a 165 perces időtartam. -
kukacS3K #5 én inkább úgy mondanám hogy van ami elszórakoztat valami nem, a Gyűrűk Urát én szívesen elnézegettem bár az idő nem repült el de mégis szórakoztatott ellenben az Amerikai Gengszterrel ami jó film meg minden de a második órától már annyira nem. -
Thaddeus #4 Szegény amcsi néző, most biztos fogja a fejét, hogy mennyit kell áldozni a drága idejéből. :D -
#3 Ez így van.
Egy Ben Hur 3 órája fel sem tűnik, a Gyűrűk urából meg nekem fél óra is sok. Szóval tőlem jöhetnek, és örömmel fogadom a hosszú, de JÓ filmeket. -
Boroskóla #2 Egy film lehet 10 perces is ha szar,mert óráknak tűnik,viszont egy jó filmnél meg 3 óra is kevés,mert szalad vele az idő és az ember nem unatkozik rajta. -
#1 Speed Racer: Totál turbó ?? Már megint minek az a fránya alcím? Ennél még az is jobb ha a címet fordítják le vmi frappánsra