Szekeres Viktor

Perel a TV2 a Kiválasztott miatt

Miközben nagyon úgy tűnik, hogy a TV2 legújabb nagyágyúja is szépen elsüllyed a magyar média tengerében, elgondolkodhatunk azon, hogy vajon beigazolódott-e, hogy a Kiválasztott túl igényes lenne az egyszerű műsorokhoz szokott magyar néző igényeihez képest?

Hisz tudjuk, általában az a vád szokta érni a népszerű tévéműsorokat, hogy a buta tömegekhez szólnak, míg az igényes produkciók egy szűk körhöz, azonban a nagy kérdés, hogy Uri Geller és a Kiválasztott melyik szegmenst fedi le.

A választ nem tudni, mindenesetre a nézettségi adatok azt mutatják, hogy miután a 18-49-es, kereskedelmileg fontosnak tartott korosztályban a Harry Potter egyik részét még elverte a máguskereső valóságshow, a Csúcsformában két epizódjával, valamint a múlt héten sugárzott A fáraó bosszúja című tévéfilmmel már nem bírt Uri Geller.

Ráadásul a vereség okozta hullámokat még a sajtóper is borzolni fogja, hiszen a TV2 honlapján - a BORS című bulvárlap állításai szerint már a műsor kezdete előtt - olvasható volt, hogy ki fog a műsorban maradni és ki fog kiesni.

A TV2 az esettel kapcsolatban a következő közleményt adta ki:

A TV2 helyreigazítást kér, valamint jogorvoslatért bírósághoz fordul a BORS című napilap mai számában megjelent valótlan, rosszhiszemű állítások miatt. A csatorna emellett leszögezi: A Kiválasztott című műsor szavazásának eredménye kizárólag a nézőkön múlik, amit a TV2 informatikai bizonyítékai mellett egy közjegyző hitelesítő aláírása is igazol.

A Bors magazin a TV2 cáfolhatatlan bizonyítékainak ismeretében, de azok teljes figyelmen kívül hagyásával valótlan, rosszhiszemű állításokat közöl mai lapszámában a csatorna A Kiválasztott című műsorának szavazásával kapcsolatban. A TV2.hu informatikai dokumentumai mellett egy közjegyző hitelesítő aláírása is egyértelműen bizonyítja a műsor szavazásának tisztaságát, a bulvárlap azonban mindkét bizonyítékot figyelmen kívül hagyta. A BORS című napilap ezzel megsértette a hiteles tájékoztatás alapelveit.

Miután a ténybeli tévedések és rosszindulatú következtetések alkalmasak a TV2 és A Kiválasztott című műsor hitelének rontására, a csatorna jogorvoslatért bírósághoz fordul, valamint helyreigazítást kér a Bors című bulvárlaptól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • smaszi #32
    Ok...akkor keresgélek én magam...:P
  • winnie #31
    miért kell magyarázat, miért akarod elrontani a lényeget? (irány a youtube, előtted az internet, 10 perc alatt megvan a megoldás. nyilván ugyanúgy, ahogy a német versenyző a német adásban és a holland a hollandban.
  • smaszi #30
    Először is leszögezném: nem igazán hiszek a természet feletti képességekkel rendelkező emberekben, de most mondja meg nekem valaki, h. mégis hogyan hajlította meg ez a Panthera a poharat a kamera és a nézők szeme láttára a poharat úgy, h. ahhoz hozzá sem ért...???? :-O
    Ha valaki adna rá értékelhető magyarázatot, az nagyon megnézném...
  • eti #29
    http://www.youtube.com/watch?v=oR3dYe5oJe0&feature=related

    -> :):) best of Uri Geller.. (akár)
  • eti #28
    Az a baj, hogy elpróbálják hitetni mindenkivel, hogy amit látunk igaz. Én személy szerint egy David Copperfield féle bűvészes műsornak jobban örülnék. Ott tudjuk, hogy trükk van a dologban, mert tény, mégis szórakoztatna... ellenben ebben a műsorban csak azt érzem, hogy "ejjj deee kínos volt ez a mutatvány is..." és "valaki ezt komolyan elhiszi" .. na mind1, ami nagyon érdekes viszont az a tisztogatás ami a TV2 fórumain megy, amikor valaki leírja hogy 1-2 mutaványban ( nevezzük annak ) mi a "turpisság" .... olyankor bye-bye üzenet :D a kedves moderátor :D
  • winnie #27
    hmm. kábé hetente buknak meg tévéműsorok, mozifilmek, mert rétegeknek szólnak, mert.. (modjuk ki) túl igényesek. ez általános jelenség és mindenki ezzel magyaráz. (mint ahogy a nagy sikereket is a tömegek pórias ízlésével, az ún tömegízléssel vonnak párhuzamba azok, akiknek az adott műsor nem tetszik, akik az adott műsort igénytelennek tartják.
  • slickboy #26
    Egek, túl igényes műsor! Azért így még nem magyarázott meg senki egy kudarcot! Illetve nem hülyézett le senki egy egész közönséget ilyen körmönfontan. Kapjatok az agyatokhoz! Most már ott tartunk ha az ócska műsort esetleg felismeri az átlagnéző és nem nézi, akkor a műsort kell túl igényesnek titulálni, ergo a néző a hülye hozzá, hogy nem éri fel ésszel a produkciót.
    A pofám leszakad...a kommunikációra fordított energiát a műsorok minőségére is fordíthatnák.
  • emp #25
    Ja az mondjuk tényleg vicces, ami a tv2-nélmegy. Régebben volt pár hír, hogy sorra buktak mindent, így hát kirugták a "takarító" fontossági és felelősségi szintjét éphogy megütő munkatársakat... A vezérkar maradt. De úgy látszik nem a takarító volt a hunyó mert azóta is bukik minden műsora... Talán ki kellene rúgni a portást is, aki beengedte a kópiákat... :DDD
  • Hirvaer #24
    Állítom a barátok közt igényesebb mint ez a szemét.
    Régen az ilyen embereket úgy hívták hogy bűvészek, és ilyen volumenű "csodákkal" óvodákat és kisiskolákat jártak hogy szőrakoztassák a kölyköket.
    Ráadásul tegnap rá is gyújtottam, ami annális csodálatra méltóbb, mivel nem dohányzom.
  • Vogel #23
    Ez annyira felháborito műsor, mindig felbasz. Hogy lehet ennyire hülyének nézni az embereket?