MTI

Eurovízió: YouTube elődöntőt tart Németország

A YouTube videomegosztó csatornára feltöltött dalokkal is jelentkezhetnek zenészek a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál német elődöntőjére. Szerbia nem vesz részt a jövő évi eseményen.

A szólóelőadók és zenekarok hétfő délutántól jelentkezhetnek a megmérettetésre saját szerzeményükkel vagy kedvenc daluk interpretálásával - közölte a Norddeutsche Rundfunk (NDR). Az internetes verseny után a legjobb youtube-os előadók februárban klubkoncert keretében mutatkozhatnak be Hamburgban. Aki továbbjut a következő körbe, az szerepelhet a márciusi élő televíziós műsorban, amelyben a nézők szavazatai döntik el, ki utazhat a dániai döntőre. Az online előválogató részleteit Adel Tawil egyiptomi-tunéziai származású német zenész ismertette. "A verseny remek ugródeszka a fiatal tehetségek számára. A Youtube-on jelentkezett versenyzőkön kívül más művészek is részt vesznek az elődöntőn" - mondta el Tawil. A 2013-ban a svédországi Malmőben tartott dalversenyt Emmelie de Forest dán énekesnő nyerte, így 2014. május 10-én Koppenhágában rendezik meg az Eurovíziós Dalfesztivált.

Nem vesz részt a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon Szerbia - közölte pénteken a szerbiai köztelevízió (RTS). Az RTS Kollégiuma a közlemény szerint azért döntött így, mert az állami televíziónak nincs pénze arra, hogy a koppenhágai szerb részvétel költségeit biztosítsa. "Szerbia önálló országként 2007 óta vett részt a versenyen, fellépői sorozatosan jól szerepeltek, 2008-ban pedig a verseny házigazdája volt, s mint ilyen, szervezési és műszaki szempontból is olyan új mércéket állított fel, amelyek ma is példaértékűek az eurovíziós közösségben" - áll a tájékoztatásban. Az utóbbi években a magas költségek, az anyagi nehézségek és a gazdasági válság miatt több ország is kiszállt a versenyből. A szerb köztévé a következő években akkor tudja biztosítani a részvételt, ha stabil és megfelelő mértékű lesz a pénzügyi támogatása - olvasható a dokumentumban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!