Ötvös Tibor

Bollt kiröhögte a Blizzard

Uwe Boll azzal kereste fel a Blizzard stúdiót, hogy filmet forgatna a 10 milliós előfizetői táborral rendelkező World of WarCraft-ból. A reakción nincs mit magyarázni, a cég illetékesei kiröhögték a német rendezőt.

Azért akadnak "normális" fejlesztőcégek is, amelyeknek nem mindegy, mi lesz a sorsa a játékokban már sikerre vitt címeknek. Ilyen a Blizzard is, akihez minden fejlesztő rémálma, Uwe Boll kopogtatott be a következő mondattal: "Szeretnék filmet készíteni a World of WarCraft-ból."


Lenni Uwe Boll. Csinálni film.

A játékipar egyik legsikeresebb csapata egy nagy nevetéssel reagált a helyzetre, majd a "Nem adjuk el a filmkészítés jogait, főleg magának nem" - mondattal kitessékelték a tárgyalóból. Ha Boll olvasná az Sg.hu-t, akkor tudná, hogy a Blizzard már megállapodást kötött a Paramount stúdióval és 100 millió dolláros költségvetést szavaztak meg a produkciónak.

Mindenesetre a direktor "normálisan" reagált, hiszen elismerte, hogy egy rossz film sokat rontana a játék hírnevén és bizonyára csökkenne az előfizetők száma is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ZoliJ #39
    WoW: The game was released on November 23, 2004, celebrating the 10th anniversary of the Warcraft franchise.
    GW: Three stand-alone episodes and one expansion pack were released in the series from April 2005 to August 2007.
  • St0RmTr00pEr #38
    "a WoW csak agyatlan farmolás"

    Lehet agyatlanul farmolni, de én szerintem 70-es szintig a játékélményen van, aztán meg PVP. Persze 1000. altnál már csak farmolnak...

    "és had ne kelljen most felsorolnom, hogy a Guild Warsból mennyit vettek át."

    Ezzel az a gond hogy a WoW jóval előbb jelent meg mint a WoW, nézz csak utánna :)
  • ziipp #37
    > "Mert azt senki se gondolja komolyan hogyha valaki wowozik akkor mással nem is játszik... ugye? Vagy mire akart kilyukadni?"
    Lehet hogy számodra furcsa, de a hír igaz: aki WoW-ozik, ritkán tol más játékot. Hogy miért? Mert túl sok időt elvesz tőle a WoW.

    > "Motiváció játék közben jön meg, ha valaki nem próbálja meg, nem tudja miről van szó."
    Vaqy játék közben megy el. Bárhogy is nézem, a WoW csak agyatlan farmolás. A félreértések elkerülése végett: én is játszottam a játékkal.

    > "Blizzard nem lop ötleteket."
    Ez tréfának jó. Interface egy az egyben Everquest, és had ne kelljen most felsorolnom, hogy a Guild Warsból mennyit vettek át. De ezért kár lenne kárhoztatni őket, ők is rengeteg jó ötlettel járultak hozzá a játék sikeréhez.

    Tudjátok kinek lehet SZAR? A Blizzard North-nak. Pont WoW megjelenése előtt váltak ki, és így szépen kimaradtak a kászálásból. :b
  • ZoliJ #36
    pedig van, max nem érhető el mindenkinek
  • Vorpal #35
    Egyetértek - egy kultúrmócsing - a WC2 után már elvesztették a fonalat a középkor és a manga közt
  • merai #34
    a wow bol nem lehet filmet csinálni mert egyeltalán nincs köze a warcrafthoz csak átvették az öszes képet és berakták a játékba de nincs története
  • cateran #33
    A WoW supporter és programozó csapata után Boll már sokat nem ronthatna az imázson
  • ZoliJ #32
    Nem a WoW-ból készül a film, mivel a WoW eseményeinek kezdete elött fog játszódni egy évvel...
  • SonicBoom #31
    gabr-nak igaza van, a nyugati oldalakon is ezt lehet olvasni, komoly fejlesztők nyilatkoznak, hogy PC-re fejleszteni milyen esélytelen, mert a fizetős (nem warez) átlag (casual) játékosokat felszívta a Sims meg a WOW.

    Ha jobban körülnéztek az utóbbi időben a Crysis-on kívűl nem jött ki nagy név PC-re csak a sok kozol átirat.

    Persze van EVE meg LOTR mint sikeres MMO meg egy két stratégia ami nem való konzolra, de vitathatatlan az átalakulás a piacon.
  • Molnibalage #30
    Beza, mert te nem éltetetted a Sims-et sem.

    "ez van akinek nem tetszik de sokkal tobben vannak akiknek igen"

    Eeeeeeeeeeeeeem, ezt azért gondold át. Hány PC-s játékos van? Néhány száz millió. Hány Wow-zik? Max. 10. Akkor ki is van többségben?